Рецепт повноцінної вечері з курки та картоплі у духовці. Він економить час, дозволяє швидко придумати і зробити салат, доки готується в духовці.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- курячі стегенця, 9 шт;
- сіль, перець, паприка та інші спеції за смаком;
- соєвий соус, 4 ст.л;
- мед, олія соняшникова по 3 ст.л;
- картопля, 3 шт (можна більше);
- капуста пекінська, частина;
- огірок та помідори, авокадо, цибуля, зелень;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- гірчиця французька, 0,5 ч.л;
- зелень.
Процес приготування вечері
Стегенця або інші частини курки промиваємо та просушуємо.
Для соусу змішуємо сіль, перець та різні спеції, мед, соєвий соус та олію.
Добре втираємо соус у м’ясо, накриваємо ємність і залишаємо на 30 хвилин, але краще довше, щоби все добре промаринувалося.
Картоплю ріжемо кружечками, посипаємо сіллю та перцем. Спеціями і збризкуємо олією, перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментом, викладаємо шар картопляних кружків і зверху викладаємо м’ясо.
Змащуємо його соусом і відправляємо форму запікатися в духовку за 180 градусів близько 40 хвилин.
Поки запікається вечеря, ріжемо всі овочі і отримуємо салат, який ви можете заправити за своїм смаком олією, сметаною або майонезом.
Дуже апетитна та ситна вечеря зі свіжим салатом, з авокадо займе почесне місце у вашому домашньому меню.
Коли страва запікатиметься, періодично виймайте і змащуйте м’ясо соусом, щоб отримати хрумку скоринку.