Рецепт приготування соковитих курячих стегон в духовці: всього 2 правила

Рецепт приготування соковитих курячих стегон в духовці: всього 2 правила

Приготувати курячі стегна в соєвому соусі може навіть підліток. До того ж курка дійсно виходить соковитою і смачною. Варто і вам спробувати!

Необхідні продукти:

  • Куряче стегно – 800 г
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. Л.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

У курячих стегон видаліть кісточки. М’ясо промийте і висушіть паперовими рушниками. Приготуйте маринад. Для цього змішайте соєвий соус з гірчицею і подрібненим часником.

До цієї суміші додайте перець і сіль за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти, залийте масою стегенця. Перемішайте і залиште м’ясо маринуватися на 2 години.

Рецепт приготування соковитих курячих стегон в духовці: всього 2 правила

Через деякий час очистіть цибулю, наріжте її тонкими півкільцями. Розкладіть їх по дну форми для запікання. Одним шаром викладіть поверх цибулі курячі стегна.

Запікайте страву в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Якщо ви додасте в маринад трохи меду, з’явиться золотава скоринка. Але це за смаком, звичайно.

Рецепт приготування соковитих курячих стегон в духовці: всього 2 правила

Насправді, якщо ви поспішаєте, досить промаринувати стегенця в соєвої суміші і 20 хвилин. Головне – полийте залишками маринаду стегна в процесі запікання. Тоді вони залишаться соковитими, і соєвий смак буде яскравішим. Сподобалися запечені курячі стегенця в соєвому соусі? Діліться враженнями в коментарях!