Один із найпростіших рецептів смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається, хрустка скоринка, м’якуш пористий, повітряний.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тепла вода, 600мл;
- цукор, 5 ст.л або до смаку;
- дріжджі свіжі, 30 г чи сухі, 11 г;
- борошно, близько 950 г;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 100 мл.
Процес приготування хліба
Щоб хліб вийшов ідеально і був добре пропеченим, борошно просіюємо двічі.
У теплій воді розчиняємо дріжджі та цукор, кілька ложок борошна. Перемішуємо та залишаємо для активації дріжджів.
Всипаємо сіль і вливаємо олію. Частинами додаємо борошно і ретельно вимішуємо тісто.
Трохи липке тісто укладаємо в ємність, змащену олією.
Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці. Обминаємо тісто і ділимо на 3 частини.
Розкачуємо пласти з товщиною 3 мм. Згортаємо в рулети і добре защипуємо краї та шов.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо батони. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Змащуємо збитим жовтком із ложкою сметани чи молока. Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.
Батони виходять пишними, м’якими, вологими, не кришаться і довго будуть свіжими.