Рецепт смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається

Рецепт смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається

Один із найпростіших рецептів смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається, хрустка скоринка, м’якуш пористий, повітряний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • тепла вода, 600мл;
  • цукор, 5 ст.л або до смаку;
  • дріжджі свіжі, 30 г чи сухі, 11 г;
  • борошно, близько 950 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 100 мл.

Процес приготування хліба

Щоб хліб вийшов ідеально і був добре пропеченим, борошно просіюємо двічі.

У теплій воді розчиняємо дріжджі та цукор, кілька ложок борошна. Перемішуємо та залишаємо для активації дріжджів.

Всипаємо сіль і вливаємо олію. Частинами додаємо борошно і ретельно вимішуємо тісто.

Трохи липке тісто укладаємо в ємність, змащену олією.

Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці. Обминаємо тісто і ділимо на 3 частини.

Розкачуємо пласти з товщиною 3 мм. Згортаємо в рулети і добре защипуємо краї та шов.

Рецепт смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо батони. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

Рецепт смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається

Змащуємо збитим жовтком із ложкою сметани чи молока. Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.

Рецепт смачного, ароматного та пишного хліба. При нарізці не розсипається

Батони виходять пишними, м’якими, вологими, не кришаться і довго будуть свіжими.