Відмінне лимонне печиво до чаю. Це печиво володіє дивовижним цитрусовим ароматом і буквально тане в роті. Спробуйте приготувати і ви точно не пошкодуєте!
Продукти:
- Цукор – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 80 гр.
- Лимонний сік – половини лимона.
- Цедра одного лимона
- Борошно – 260 гр.
- Розпушувач – 6 гр.
- Цукрова пудра (для обсипання)
Як приготувати лимонне печиво:
У невелику миску висипаємо цукор, вбиваємо одне куряче яйце і все добре перемішуємо вінчиком.
Далі додаємо злегка остигле, але добре розтоплене вершкове масло і знову все перемішати.
Беремо один лимон, дрібною стороною терки, натираємо цедру з лимона.
Слідкуйте за тим, щоб не натирати білу частину з шкірки, вона гірчить! Натираємо тільки жовту цедру лимона.
Додаємо цедру в отриману суміш.
Тепер розрізаємо лимон навпіл і додаємо сік половини лимона в нашу суміш. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Далі додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Після закінчення часу, формуємо з тіста маленькі кульки.
У маленьку тарілочку насипаємо цукрову пудру.
Кожну кульку повністю обвалюємо у цукровій пудрі і викладаємо на деко застелене пергаментним папером на невеликій відстані один від одного.
У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко на 12 -15 хвилин. Смачного!