Кучерявий Пінчер – одне з найбільш популярних і поширених кондитерських виробів, улюблених і дітьми, і їх батьками. Багато господині цікавляться, як приготувати торт Пінчер – рецепт з фото допоможе розібратися у всіх тонкощах приготування смачного, ніжного і вишуканого десерту, який нікого не залишить байдужим.
Класичний рецепт знаменитого тортика готується зі згущеним молоком. Але існує величезна кількість інших варіантів приготування Пінчера – з бананами, ананасами, вишнями, іншими ягодами і фруктами, шоколадом, а також різними горіхами.
Особливості і технологія торта
Рецепт торта Пінчер в домашніх умовах підійде будь-кому, навіть початківцю кондитерові. Приготувати такий смачний і вишуканий десерт дуже просто. Консистенція тесту для коржа повинна бути щільною, густою.
- Можна випікати один або два-три коржі – це не впливає на смак приготованого торта.
- Перемішування білого і шоколадного тесту дозволяє отримати оригінальний ефект зебри – така випічка буде дуже оригінально виглядати.
- Для сметанной суміші найкраще використовувати сметану з високим відсотком жирності – вона повністю просякає корж і торт вийде ніжним і легким.
- У сметану найкраще додавати не звичайний цукор, а цукрову пудру – крем вийде більш ніжним, буквально «тануть у роті».
- Сметана повинна бути охолодженої – так вийде збити пишний і ніжний мус.
У класичному рецепті десерту Кучерявий Пінчер присутній 2 коржі – білий з легким ванільним ароматом і шоколадний крем з сметани (часто зі згущеним) і шоколадна глазур для заливки.
Основною особливістю торта Пінчер є його збірка – на нижній корж викладається гірка, сформована з скибочок бісквіта, змочених в сметанному соусі.
У різних, оригінальних рецептурах входять також ягоди, фрукти, цукати, ядерка волоських горіхів, мигдаль і інші інгредієнти.
Рецепти торта Кучерявий Пінчер
Щоб порадувати близьких смачним і ароматним десертом, можна приготувати торт Пінчер кучерявий – рецепт з фото покроково допоможе розібратися у всіх тонкощах приготування десерту.
Завдяки покроковим рецептами можна приготувати класичний торт Пінчер зі сметаною і сгущенкой, а також його різні варіації – з міксом фруктів, горіхами, сухофруктами.
Класичний Пінчер зі сметаною
Для того, щоб приготувати кучерявий Пінчер, рецепт зі сметаною стане оптимальним варіантом для початківця кулінара.
Інгредієнти :
- пшеничне борошно – 4 ст ;
- згущене молоко – 300-350 гр ;
- цукор – 400 гр ;
- порошок какао – 70 гр ;
- сметана – 450 гр ;
- куряче яйце – 5 шт ;
- харчова сода – щіпка.
Для крему :
- сметана з високим відсотком жирності – 1,3 кг ;
- свіжовичавлений лимонний сік – 30 мл ;
- цукор – 320 гр ;
- подрібнені ядришка волоських горіхів – 300-350 гр ;
- чорний шоколад – 100 гр.
Торт Пінчер за класичним рецептом готується в кілька етапів. Такий рецепт відмінно підійде як для сімейного чаювання, так і для будь-якого урочистого заходу. Покрокове приготування смачного і апетитного торта Пінчер :
- Курячі яйця слід збити з цукром за допомогою міксера, всипати сметану зі згущеним молоком і содою, гашеною оцтом, перебити до однорідної консистенції.
- Повільно всипати 4 склянки борошна декількома порціями, вимісити щільне, густе тісто.
- Тісто потрібно розділити на дві половини – першу залишити білої, другу змішати з порошком какао.
- Формочку для випікання необхідно змастити шматочком вершкового масла, залити шоколадне тісто і випекти корж, вийняти його і випекти білий корж – середня тривалість випікання кожного коржу 15-18 хвилин.
- Для приготування крему слід з’єднати сметану з подрібненими волоськими горіхами, цукром і лимонним соком, ретельно вимішати.
- Шоколадний корж змастити кремом, білий поламати невеликими скибочками.
- Кожен скибочку білого коржу потрібно змочити в сметанном кремі, викласти поверх шоколадного в формі гірки.
- Плитку шоколаду розтопити на паровій бані.
- Зверху торт Пінчер полити сметанним кремом і розтопленим шоколадом, обмотати харчовою плівкою і відправити на полицю холодильника на 1-2 години.
- Готовий десерт можна прикрашати на свій смак.
Кількість інгредієнтів можна змінювати на свій розсуд – робити торт Кучерявий пінчер більш-менш солодким.
Шоколадний торт Пінчер з шоколадом
Шоколадний Пінчер обов’язково сподобається всім ласунцям – як дорослим, так і маленьким. Чорний шоколад при приготуванні десерту можна замінити порошком какао.
Інгредієнти :
- борошно вищого сорту – 220 гр ;
- цукор – 190-200 гр ;
- порошок какао – 60 гр ;
- курячі яйця – 5 шт ;
- розпушувач для тесту – 15 гр.
Для крему :
- згущене молоко – 300-350 гр ;
- сметана – 270 гр ;
- вершкове масло – 320 гр ;
- чорний або молочний шоколад – 100 гр.
Пшеничну борошно потрібно з’єднати з розпушувачем, порошком какао і просіяти. Курячі яйця перебити з цукром за допомогою міксера – досить буде 13-15 хвилин. Яєчно-цукрову суміш з’єднати з борошном і ретельно вимісити, влити в формочку для запікання, попередньо змащену маслом і вистелену листом пергаментного паперу. Запікати при 170 ° 30-40 хвилин, після готовності дати коржу охолонути.
Вершкове масло слід розім’яти виделкою, шоколад припустити на паровій бані, змішати ці інгредієнти зі згущеним молоком і сметаною. З приготованого коржа необхідно зняти верхній шар і нарізати його брусочками. Кожен брусочок потрібно змочити в кремі і викласти у формі гірки поверх коржа.
Готовий шоколадний торт Пінчер слід полити зверху залишилися кремом, прикрасити тертим шоколадом і кокосової стружкою. Фото різних видів оформлень допоможе перетворити десерт в неповторний шедевр кулінарного мистецтва.
Торт Пінчер з фруктами
Смачний і ніжний десерт, який ідеально підійде до звичайного чаювання або урочистого заходу. Фрукти можна брати будь-які, на свій розсуд.
Інгредієнти для тесту :
- пшеничне борошно вищого сорту – 350-400 г ;
- згущене – 180 г ;
- порошок какао – 50-70 гр ;
- курячі яйця – 2 шт ;
- цукровий пісок – 220 гр ;
- сметана – 220 гр ;
- харчова сода – 5 гр.
Для крему :
- сметана – 850-880 гр ;
- згущене молоко – 50 гр ;
- цукор – 50 гр.
Фрукти і глазур :
- апельсин – 1 шт ;
- банан – 2 шт ;
- ківі – 1,5 шт ;
- яблуко – 1 шт ;
- цукор – 40 гр ;
- порошок какао – 40 гр ;
- вершкове масло – 1,5 ст. л ;
- молоко – 50 мл.
Покрокове приготування торта Пінчер починається зі збивання яєць з цукровим піском не менше 3 хвилин. Можна скористатися міксером або звичайним віночком. Після цього в суміш слід додати сметану, соду, гашене оцтом і згущеневі, збити ще пару хвилин до отримання однорідної консистенції.
Пшеничну борошно необхідно просіяти через сито. Так тісто вийде більш ніжним і повітряним, потім додати до приготовленої суміші і вимісити тісто – воно повинно бути однорідним, без грудочок.
Окремо потрібно підготувати формочку для випікання – змастити її вершковим маслом і вистелити дно клапте пергаментного паперу. Тісто слід розділити на дві частини, в форму залити одну половину тесту приблизно на 2/3, випікати корж в розпеченій духовці до готовності.
Другу половину залишився тесту необхідно перемішати з порошком какао, ретельно вимісити і додати в формочку, перемішавши з білим тестом. Завдяки цьому можна приготувати всього один двоколірний корж. Він випікається 30-38 хвилин в духовці при 180 °.
Для приготування крему сметану потрібно збити з цукровим піском до однорідної консистенції. Його можна замінити цукровою пудрою – так крем вийде густим і щільним. При бажанні додається невелика кількість згущеники для більш ніжного і солодкого смаку.
Поки випікається корж, необхідно підготувати фрукти. Їх потрібно очистити, нарізати апельсини, яблука і ківі невеликими кубиками, банани – напівкружечками. Торт Пінчер зі згущеним можна готувати з будь-якими фруктами і ягодами, які є під рукою у кулінара.
Випечений корж для торта потрібно діагонально на 2 половини, нижню половину слід покрити сметанним кремом, зверху скибочками фруктів. Другу половину коржа потрібно розламати на дрібні шматочки, які викладаються поверх фруктів. Верхня частина торта Пінчер викладається по черзі – сметанний крем, фрукти, шматочки коржа.
На завершальному етапі готується шоколадна глазур. Для цього в невеликій каструльці слід змішати порошок какао, цукор, молоко і масло, довести до кипіння і зняти для охолодження до кімнатної температури. Приготованої глазур’ю полити торт.
Як прикрасити Пінчер торт – це залежить від фантазії і переваг кулінара. Для цієї мети можна використовувати кокосову стружку, цукрову пудру, скибочки свіжих фруктів, ягоди, листочки м’яти.
Торт Кучерявий Пінчер – це класичний десерт з дивовижним, ніжним і витонченим смаком, а також чудовим ароматом. Чудове поєднання повітряного бісквіта, вишуканого сметанного крему і ароматного шоколаду знайоме багатьом з дитинства. Якщо ви хочете приготувати торт Пінчер – рецепт з фото допоможе створити справжній кулінарний шедевр, який підкорить всіх гостей.