Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Кучерявий Пінчер – одне з найбільш популярних і поширених кондитерських виробів, улюблених і дітьми, і їх батьками. Багато господині цікавляться, як приготувати торт Пінчер – рецепт з фото допоможе розібратися у всіх тонкощах приготування смачного, ніжного і вишуканого десерту, який нікого не залишить байдужим.

Класичний рецепт знаменитого тортика готується зі згущеним молоком. Але існує величезна кількість інших варіантів приготування Пінчера – з бананами, ананасами, вишнями, іншими ягодами і фруктами, шоколадом, а також різними горіхами.

Особливості і технологія торта

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Рецепт торта Пінчер в домашніх умовах підійде будь-кому, навіть початківцю кондитерові. Приготувати такий смачний і вишуканий десерт дуже просто. Консистенція тесту для коржа повинна бути щільною, густою.

  1. Можна випікати один або два-три коржі – це не впливає на смак приготованого торта.
  2. Перемішування білого і шоколадного тесту дозволяє отримати оригінальний ефект зебри – така випічка буде дуже оригінально виглядати.
  3. Для сметанной суміші найкраще використовувати сметану з високим відсотком жирності – вона повністю просякає корж і торт вийде ніжним і легким.
  4. У сметану найкраще додавати не звичайний цукор, а цукрову пудру – крем вийде більш ніжним, буквально «тануть у роті».
  5. Сметана повинна бути охолодженої – так вийде збити пишний і ніжний мус.

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

У класичному рецепті десерту Кучерявий Пінчер присутній 2 коржі – білий з легким ванільним ароматом і шоколадний крем з сметани (часто зі згущеним) і шоколадна глазур для заливки.

Основною особливістю торта Пінчер є його збірка – на нижній корж викладається гірка, сформована з скибочок бісквіта, змочених в сметанному соусі.

У різних, оригінальних рецептурах входять також ягоди, фрукти, цукати, ядерка волоських горіхів, мигдаль і інші інгредієнти.

Рецепти торта Кучерявий Пінчер

Щоб порадувати близьких смачним і ароматним десертом, можна приготувати торт Пінчер кучерявий – рецепт з фото покроково допоможе розібратися у всіх тонкощах приготування десерту.

Завдяки покроковим рецептами можна приготувати класичний торт Пінчер зі сметаною і сгущенкой, а також його різні варіації – з міксом фруктів, горіхами, сухофруктами.

Класичний Пінчер зі сметаною

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Для того, щоб приготувати кучерявий Пінчер, рецепт зі сметаною стане оптимальним варіантом для початківця кулінара.

Інгредієнти :

  • пшеничне борошно – 4 ст ;
  • згущене молоко – 300-350 гр ;
  • цукор – 400 гр ;
  • порошок какао – 70 гр ;
  • сметана – 450 гр ;
  • куряче яйце – 5 шт ;
  • харчова сода – щіпка.

Для крему :

  • сметана з високим відсотком жирності – 1,3 кг ;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 30 мл ;
  • цукор – 320 гр ;
  • подрібнені ядришка волоських горіхів – 300-350 гр ;
  • чорний шоколад – 100 гр.

Торт Пінчер за класичним рецептом готується в кілька етапів. Такий рецепт відмінно підійде як для сімейного чаювання, так і для будь-якого урочистого заходу. Покрокове приготування смачного і апетитного торта Пінчер :

  1. Курячі яйця слід збити з цукром за допомогою міксера, всипати сметану зі згущеним молоком і содою, гашеною оцтом, перебити до однорідної консистенції.
  2. Повільно всипати 4 склянки борошна декількома порціями, вимісити щільне, густе тісто.
  3. Тісто потрібно розділити на дві половини – першу залишити білої, другу змішати з порошком какао.
  4. Формочку для випікання необхідно змастити шматочком вершкового масла, залити шоколадне тісто і випекти корж, вийняти його і випекти білий корж – середня тривалість випікання кожного коржу 15-18 хвилин.
  5. Для приготування крему слід з’єднати сметану з подрібненими волоськими горіхами, цукром і лимонним соком, ретельно вимішати.
  6. Шоколадний корж змастити кремом, білий поламати невеликими скибочками.
  7. Кожен скибочку білого коржу потрібно змочити в сметанном кремі, викласти поверх шоколадного в формі гірки.
  8. Плитку шоколаду розтопити на паровій бані.
  9. Зверху торт Пінчер полити сметанним кремом і розтопленим шоколадом, обмотати харчовою плівкою і відправити на полицю холодильника на 1-2 години.
  10. Готовий десерт можна прикрашати на свій смак.

Кількість інгредієнтів можна змінювати на свій розсуд – робити торт Кучерявий пінчер більш-менш солодким.

Шоколадний торт Пінчер з шоколадом

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Шоколадний Пінчер обов’язково сподобається всім ласунцям – як дорослим, так і маленьким. Чорний шоколад при приготуванні десерту можна замінити порошком какао.

Інгредієнти :

  • борошно вищого сорту – 220 гр ;
  • цукор – 190-200 гр ;
  • порошок какао – 60 гр ;
  • курячі яйця – 5 шт ;
  • розпушувач для тесту – 15 гр.

Для крему :

  • згущене молоко – 300-350 гр ;
  • сметана – 270 гр ;
  • вершкове масло – 320 гр ;
  • чорний або молочний шоколад – 100 гр.

Пшеничну борошно потрібно з’єднати з розпушувачем, порошком какао і просіяти. Курячі яйця перебити з цукром за допомогою міксера – досить буде 13-15 хвилин. Яєчно-цукрову суміш з’єднати з борошном і ретельно вимісити, влити в формочку для запікання, попередньо змащену маслом і вистелену листом пергаментного паперу. Запікати при 170 ° 30-40 хвилин, після готовності дати коржу охолонути.

Вершкове масло слід розім’яти виделкою, шоколад припустити на паровій бані, змішати ці інгредієнти зі згущеним молоком і сметаною. З приготованого коржа необхідно зняти верхній шар і нарізати його брусочками. Кожен брусочок потрібно змочити в кремі і викласти у формі гірки поверх коржа.

Готовий шоколадний торт Пінчер слід полити зверху залишилися кремом, прикрасити тертим шоколадом і кокосової стружкою. Фото різних видів оформлень допоможе перетворити десерт в неповторний шедевр кулінарного мистецтва.

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Торт Пінчер з фруктами

Смачний і ніжний десерт, який ідеально підійде до звичайного чаювання або урочистого заходу. Фрукти можна брати будь-які, на свій розсуд.

Інгредієнти для тесту :

  • пшеничне борошно вищого сорту – 350-400 г ;
  • згущене – 180 г ;
  • порошок какао – 50-70 гр ;
  • курячі яйця – 2 шт ;
  • цукровий пісок – 220 гр ;
  • сметана – 220 гр ;
  • харчова сода – 5 гр.

Для крему :

  • сметана – 850-880 гр ;
  • згущене молоко – 50 гр ;
  • цукор – 50 гр.

Фрукти і глазур :

  • апельсин – 1 шт ;
  • банан – 2 шт ;
  • ківі – 1,5 шт ;
  • яблуко – 1 шт ;
  • цукор – 40 гр ;
  • порошок какао – 40 гр ;
  • вершкове масло – 1,5 ст. л ;
  • молоко – 50 мл.

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Покрокове приготування торта Пінчер починається зі збивання яєць з цукровим піском не менше 3 хвилин. Можна скористатися міксером або звичайним віночком. Після цього в суміш слід додати сметану, соду, гашене оцтом і згущеневі, збити ще пару хвилин до отримання однорідної консистенції.

Пшеничну борошно необхідно просіяти через сито. Так тісто вийде більш ніжним і повітряним, потім додати до приготовленої суміші і вимісити тісто – воно повинно бути однорідним, без грудочок.

Окремо потрібно підготувати формочку для випікання – змастити її вершковим маслом і вистелити дно клапте пергаментного паперу. Тісто слід розділити на дві частини, в форму залити одну половину тесту приблизно на 2/3, випікати корж в розпеченій духовці до готовності.

Другу половину залишився тесту необхідно перемішати з порошком какао, ретельно вимісити і додати в формочку, перемішавши з білим тестом. Завдяки цьому можна приготувати всього один двоколірний корж. Він випікається 30-38 хвилин в духовці при 180 °.

Для приготування крему сметану потрібно збити з цукровим піском до однорідної консистенції. Його можна замінити цукровою пудрою – так крем вийде густим і щільним. При бажанні додається невелика кількість згущеники для більш ніжного і солодкого смаку.

Поки випікається корж, необхідно підготувати фрукти. Їх потрібно очистити, нарізати апельсини, яблука і ківі невеликими кубиками, банани – напівкружечками. Торт Пінчер зі згущеним можна готувати з будь-якими фруктами і ягодами, які є під рукою у кулінара.

Випечений корж для торта потрібно діагонально на 2 половини, нижню половину слід покрити сметанним кремом, зверху скибочками фруктів. Другу половину коржа потрібно розламати на дрібні шматочки, які викладаються поверх фруктів. Верхня частина торта Пінчер викладається по черзі – сметанний крем, фрукти, шматочки коржа.

На завершальному етапі готується шоколадна глазур. Для цього в невеликій каструльці слід змішати порошок какао, цукор, молоко і масло, довести до кипіння і зняти для охолодження до кімнатної температури. Приготованої глазур’ю полити торт.

Рецепт торта Кучерявий Пінчер: зі сметаною, зі згущеним, з фруктами

Як прикрасити Пінчер торт – це залежить від фантазії і переваг кулінара. Для цієї мети можна використовувати кокосову стружку, цукрову пудру, скибочки свіжих фруктів, ягоди, листочки м’яти.

Торт Кучерявий Пінчер – це класичний десерт з дивовижним, ніжним і витонченим смаком, а також чудовим ароматом. Чудове поєднання повітряного бісквіта, вишуканого сметанного крему і ароматного шоколаду знайоме багатьом з дитинства. Якщо ви хочете приготувати торт Пінчер – рецепт з фото допоможе створити справжній кулінарний шедевр, який підкорить всіх гостей.