Рецепти імбирного печива в домашніх умовах

Рецепти імбирного печива в домашніх умовах

Рецепт імбирного печива простий, рідкісні або дорогі інгредієнти не потрібні. Але витративши трохи сил і часу, можна отримати ароматний і красивий десерт, який не соромно подарувати рідним і близьким. Імбирні печеньки і пряники у вигляді різних фігурок – невід’ємний атрибут Різдва в європейських країнах. Найчастіше їх печуть разом з дітьми, що створює атмосферу справжнього сімейного свята.

Класичний рецепт імбирного печива

Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
Класичний рецепт імбирного печива в домашніх умовах підійде новачкам і досвідченим кондитерам. Ароматний десерт можна приготувати на новорічні свята, до будь-якого сімейного чаювання. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 70 маленьких імбирних печеної.

Що необхідно для тесту :

  • мед – 100 мл ;
  • цукровий пісок – 80-120 г ;
  • масло вершкове м’яке – 100 г ;
  • борошно – 360 г ;
  • яйце – 1 шт., При бажанні можна додати ще один жовток ;
  • сода – 5 г ;
  • щіпка солі ;
  • імбир, кориця – по 5 г ;
  • гвоздика – третина чайної ложки.

Продукти для глазурі :

  • білок – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 170 г ;
  • сік лимона – 5 мл.

Як приготувати:

  1. У каструлі з’єднати всі інгредієнти, крім соди, яєць і борошна.Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
  2. Нагрівати на слабкому вогні до однорідної консистенції, постійно перемішувати дерев’яної або силіконової лопаткою.
  3. Суміш трохи остудити, додати соду.Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
  4. У охололу суміш ввести яйця, поступово всипати борошно.Рецепти імбирного печива в домашніх умовахРецепти імбирного печива в домашніх умовах
  5. Готове тісто по консистенції нагадує м’який пластилін, що не липне до рук. Його потрібно зібрати в кулю, обернути плівкою, прибрати в холод на 40-60 хвилин.Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
  6. Охолоджене тісто розрізати на кілька частин, кожен шматок по черзі розгортати до товщини 3-4 мм.Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
  7. Духовку прогріти до 180 градусів.
  8. Вирізати фігурки, перекласти на деко, застелений пергаментом.Рецепти імбирного печива в домашніх умовахРецепти імбирного печива в домашніх умовах
  9. Випікати печиво 5-7 хвилин. Можна зверху трохи притиснути готові гарячі імбирні пряники, щоб вони стали більш плоскими. У гарячих виробах зробити дірочки, щоб печиво можна було вішати на ялинку.Рецепти імбирного печива в домашніх умовах
  10. Для глазурі білок трохи збити, поступово додавати просіяну цукрову пудру, лимонний сік. Глазур для малювання повинна бути густою, що не випливати з мішка без зусиль, лінії повинні бути безперервними.Рецепти імбирного печива в домашніх умовахЗамість соди можна взяти 2 ч. л. розпушувача, який потрібно змішати з борошном. Глазур можна підфарбовувати харчовими або натуральними барвниками. Щоб зробити гарний декор, краще подивитися рецепти з фото.

Імбирне печиво з глазур’ю – простий і оригінальний подарунок для колег, близьких людей. Десерт, приготований з душею, точно запам’ятається надовго. У закритій ємності печеньки можуть зберігатися до двох тижнів.

Зверніть увагу! У тісто для печива можна додавати різні прянощі – цедра лимона і апельсина, кардамон, мускатний горіх. Але поєднання кориці і імбиру вважається класичним і зрозумілим.

Найпростіший рецепт імбирного печива

Якщо Новий рік наближається, а святкового настрою немає, прийшов час спекти імбирне печиво, використовуючи простий і смачний рецепт.

Рецепти імбирного печива в домашніх умовахЩо необхідно:

  • цукор – 150 г ;
  • два середніх яйця ;
  • масло вершкове – 150 г ;
  • мед рідкий – 150 мл ;
  • борошно – 550-600 г ;
  • щіпка солі і соди ;
  • кориця, імбир, кардамон – за смаком.

Етапи приготування :

  1. Цукор перемішати з яйцем, збивати не потрібно.
  2. Влити розтоплене масло, мед.
  3. Всипати просіяну борошно з додаванням спецій, солі і соди.
  4. Сухі компоненти з’єднати з рідкою частиною.
  5. Вимісити тісто, відправити мінімум на 2 години в холод, можна залишити на всю ніч.
  6. Тісто розрізати на 4 частини, кожну розкачати в пласт 3 мм, видавити формочкой фігурки.
  7. Випікати 7-9 хвилин при 180 градусах.

Готове імбирне печиво можна прикрасити глазур’ю, але і без декору виходить смачно і красиво. Зберігати в скляній банці з мандариновими кірками. Так десерт довше не зачерствіє.

Імбирне печиво без меду

Рецепти імбирного печива в домашніх умовах Мед добре підкреслює смак імбирного печива, прекрасний природний консервант. Але алергія на продукти бджільництва, особливо у дітей, виникає часто. Але це не привід відмовлятися від ароматної новорічної випічки.

Що необхідно:

  • масло вершкове – 150 г ;
  • цукровий пісок – 140 г ;
  • яйця – 1 шт.;
  • борошно просіяна – 400-450 г ;
  • імбир мелений – 20 г ;
  • порошок кориці – 20 г ;
  • розпушувач – 1 ч. л. з гіркою ;
  • цукор ванільний – 20 м.

Етапи приготування :

  1. Масло розтопити, остудити.
  2. Яйця розтерти з цукровим піском до однорідності.
  3. У борошно ввести спеції.
  4. З’єднати вологі і сухі компоненти.
  5. Вимісити гладке, трохи липке тісто, відправити в холод на 40 хвилин.
  6. Розкачати пласт в 4-5 мм, вирізати фігурки.
  7. Випікати чверть години при 180 градусах.

Щоб посилити аромат, в тісто можна додати подрібнений мигдаль або шоколадну крихту.

Як зробити імбирне печиво без цукру і масла

Любителів правильного і здорового харчування стає все більше. Але вдома нескладно приготувати імбирне печиво без масла і цукру, яке не зашкодить дієті і правильному харчуванню.

Необхідні інгредієнти :

  • сир з щільною консистенцією – 200 г ;
  • висівки вівсяні або пшеничні дрібного помелу – 50 г ;
  • білок яєчний – 1 шт.;
  • цільнозернова борошно – 3 ст. л.;
  • рідка стевія або кленовий сироп, або мед – 1 ст. л.;
  • свіжий імбир, натертий на дрібній терці – 2 ч. л.;
  • мелена кориця, гвоздика – по 1 ч. л.;
  • какао-порошок, розпушувач – по 1 ч. л.;
  • по дрібці солі, кардамону, мускатного горіха.

Етапи приготувати і спекти печиво :

  1. Сир, білок, підсолоджувач, спеції змішати, збити міксером.
  2. Ввести висівки, невеликими порціями всипати борошно.
  3. Щільне тісто зібрати в кулю, прибрати в морозилку на 60-90 хвилин.
  4. Духовку прогріти до 180-200 градусів.
  5. Розкачати тісто тонко, вирізати фігурки.
  6. Против застелити пергаментом, трохи змастити рослинним маслом.
  7. Випікати імбирні печива 12-15 хвилин.

Остудити, за бажанням прикрасити глазур’ю.

Імбирне печиво від Енді шефа

У домашніх умовах нескладно приготувати і імбирне печиво на Новий рік від відомого шеф-кухаря. При цьому процес приготування нескладний, а створення оригінальних солодких фігурок можна сміливо довірити дітям.

Рецепти імбирного печива в домашніх умовахЩо необхідно:

  • якісне вершкове масло 82,5% – 255 г ;
  • цукровий пісок – 150 г ;
  • цукор очеретяний – 150 г ;
  • патока – 175 г ;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 420-450 г, орієнтуватися по консистенції тесту ;
  • сода – 15 г ;
  • порошок імбиру – 7 г ;
  • кориця подрібнена – 5 м.

Як приготувати імбирне печиво за рецептом Енді шефа :

  1. З’єднати два види цукру і вершкове масло.
  2. Патоку прогріти, ввести в масляно-цукрову суміш. Саме патока надає імбирному печінкою аромат, знайомий з дитинства.
  3. З’єднати соду з прянощами.
  4. Додати борошно, інші сухі інгредієнти.
  5. Вимішати. Готове тісто м’яке, пластичне, трохи липке.
  6. Сформувати куля, розділити його на дві частини, скрутити в ковбаску.
  7. Ковбаску загорнути в силіконовий килимок, прибрати в холодильник на 2 години.
  8. Заморожену ковбаску розрізати на кружечки по 8 мм.
  9. Зі шматочків сформувати кульки розміром з волоський горіх. Можна зліпити фігурки.
  10. Кожну заготівлю обваляти в цукрі, розкласти на силіконовому килимку в 2-3 см один від одного.
  11. Випікати при температурі 165 градусів.
  12. Виймати імбирні печива з духовки потрібно, коли вони осядуть. Любіть хрусткого печива можуть досушити ще 2-3 хвилини.

Для прогрівання патоки можна використовувати водяну баню або мікрохвильову піч.

Важливо! Яйця і вершкове масло повинні бути кімнатної температури.

Ще кілька корисних порад

Щоб печиво з імбиром було ідеальним, досить дотримуватися кілька простих правил приготування ласощів :

  • тісто обов’язково охолоджувати, мінімум 30 хвилин ;
  • розгортати краще між двома шарами пергаменту ;
  • імбирне печиво за класичним рецептом виходить світлим, для поліпшення кольору додають патоку, какао, палений цукор ;
  • сухі інгредієнти змішувати окремо, яйця розтирати, але не збивати з цукром, медом ;
  • глазур для декору можна приготувати і без білка – змішати 150 г цукрової пудри, 15 мл води, 5 мл соку лимона або апельсина.

Вибрати свій рецепт імбирного печива може кожен любитель домашньої випічки. Цей пряний десерт складно зіпсувати, він виходить завжди Додатково є можливість експериментувати зі спеціями, любителі шоколаду можуть додати в тісто какао, шанувальники екстравагантного смаку – паприку або чорний перець.