Риба, запечена у вершковому соусі – це розкішна і вишукана страва з ресторану. Але ви можете зробити її і вдома, просто використавши мій перевірений рецепт.
Необхідні продукти:
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- філе риби, 1 кг;
- лимон, 1 шт і цедра;
- вівсяні пластівці, 2 склянки;
- паприка копчена, орегано і сіль по 1 ч.л;
- часник, 3 зубчики.
Для приготування соусу необхідно:
- вершки, 200 г;
- вершковий сир, 100 г;
- сир (пармезан) 25 г;
- моцарелла, 150 г.
Як приготувати рибу
Тушки обробляємо на філе, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
Рибу поливаємо соком лимона.
Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо з сіллю, паприкою і орегано, цедрою лимона.
Змащуємо форму для запікання олією.
Кожен шматочок риби обвалюємо в паніровці з вівсяних пластівців і викладаємо у форму.
Поливаємо олією і ставимо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
Вершки змішуємо з сиром м’яким і тертими сирами.
Порада: сир беріть на свій смак.
Поливаємо соусом рибу, посипаємо сиром і допікаємо в духовці ще 10 – 15 хвилин.
При подачі цю ароматну страву я ще посипаю зеленню.
Дуже смачно подавати з картопляним пюре, відвареним рисом, тушкованими овочами.