Різдвяний торт для всієї родини. Прикрасить святковий стіл

Різдвяний торт для всієї родини. Прикрасить святковий стіл

Білкові торти з горіхами завжди користуються особливою любов’ю в ласунів. Вони завжди чудово виходять, просочуються і стають справжньою різдвяною прикрасою святкового столу.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • мигдаль 160 г;
  • білки, 4 шт.;
  • сіль дрібка.

Для приготування крему необхідно:

  • вершки, 90 мл;
  • жовтки, 4 шт.;
  • шоколад білий, 80 г;
  • цукор, 15 г;
  • крохмаль, 10 г;
  • молоко, 80 мл;
  • масло вершкове, 50 г.

Для декору візьміть:

  • мигдаль, 20 г;
  • шоколад молочний, 100 г;
  • вершки, 70 мл.

Процес приготування різдвяного торта

Збиваємо білки із сіллю до густого та пишного стану, щоб піки не опадали.

Мигдаль або будь-які інші горіхи на ваш смак, подрібнюємо шматочками, але не дрібними і акуратно вмішуємо в білкову масу за допомогою лопатки.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо білкову масу. Розрівнюємо лопаткою.

Випікаємо при 180 градусах близько 25-30 хвилин.

Забираємо папір, обрізаємо краї та ріжемо бісквіт на 2 – 3 частини. Обрізання подрібнюємо за допомогою блендера.

Вершки ставимо на плиту та доводимо до кипіння, додаємо шоколад і перемішуємо до розплавлення, знімаємо з плити.

Жовтки збиваємо з цукром і молоком, додаємо крохмаль і варимо крем на невеликому вогні до густоти. Знімаємо з вогню та остуджуємо.

Охолоджені вершки збиваємо і змішуємо з розм’якшеним маслом, збиваємо і додаємо заварний крем, збиваємо до однорідності.

Коржі змащуємо кремом та формуємо торт.

Розтоплюємо молочний шоколад і поливаємо торт зверху, прикрашаємо пелюстками мигдалю або іншими горішками, можна кремом і всім, що вам до смаку.

Різдвяний торт для всієї родини. Прикрасить святковий стіл

Відправляємо торт в холодильник на кілька годин для стабілізації.

Тортик виходить дивовижним, м’яким та ніжним, відмінно підходить для святкового, різдвяного столу.