Шоколадне диво з яблучною начинкою, дуже м’яке і просочене. Рецепт має всі шанси стати вашим улюбленим, все робиться легко, набір продуктів – самий звичайний, просто беріть все якісне і тоді точно вийде.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 200 г;
- кефір, 200 мл;
- борошно, 500 г;
- сіль дрібка;
- жовтки, 3 шт;
- сода, 0.5 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- яблука, 800 г;
- цукор, 100 г;
- кориця, 1 чл;
- горіхи грецькі за бажанням, 100 г і ізюм.
Процес приготування яблучного пирога
Охолоджене вершкове масло натираємо в просіяне борошно і перетираємо всю масу в крихту.
Вливаємо жовтки і кефір, кидаємо соду і вимішуємо м’яке тісто. Обертаємо його плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
Порада: замість 3 жовтків можна просто взяти 2 яйця.
Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, змішуємо з корицею, горіхами і ізюмом – додаткові наповнювачі беріть будь-які за своїм бажанням.
Ділимо тісто на 3 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт.
Форму змащуємо маслом або накриваємо пергаментом, кладемо перший пласт тіста, начинку, пласт тіста, начинку і накриваємо все тістом.
Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
Охолоджуємо пиріг і поливаємо його розтопленим шоколадом або звареною глазур’ю, можна зробити карамель.
Рецепт, як бачите, простий, але результат вас приємно здивує – такий яскравий яблучний і шоколадний аромат буде стояти на кухні.