Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Шоколадне диво з яблучною начинкою, дуже м’яке і просочене. Рецепт має всі шанси стати вашим улюбленим, все робиться легко, набір продуктів – самий звичайний, просто беріть все якісне і тоді точно вийде.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г;
  • кефір, 200 мл;
  • борошно, 500 г;
  • сіль дрібка;
  • жовтки, 3 шт;
  • сода, 0.5 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 800 г;
  • цукор, 100 г;
  • кориця, 1 чл;
  • горіхи грецькі за бажанням, 100 г і ізюм.

Процес приготування яблучного пирога

Охолоджене вершкове масло натираємо в просіяне борошно і перетираємо всю масу в крихту.

Вливаємо жовтки і кефір, кидаємо соду і вимішуємо м’яке тісто. Обертаємо його плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Порада: замість 3 жовтків можна просто взяти 2 яйця.

Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, змішуємо з корицею, горіхами і ізюмом – додаткові наповнювачі беріть будь-які за своїм бажанням.

Ділимо тісто на 3 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт.

Форму змащуємо маслом або накриваємо пергаментом, кладемо перший пласт тіста, начинку, пласт тіста, начинку і накриваємо все тістом.

Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.

Охолоджуємо пиріг і поливаємо його розтопленим шоколадом або звареною глазур’ю, можна зробити карамель.

Роблю яблучний пиріг тільки на кефірі. Швидко, просто і дуже смачно

Рецепт, як бачите, простий, але результат вас приємно здивує – такий яскравий яблучний і шоколадний аромат буде стояти на кухні.