Рогалики з тіста на кефірі – детальний рецепт приготування

Рогалики з тіста на кефірі - детальний рецепт приготування

Сьогодні я покажу ще одне чудове тісто для солодкої випічки. Пишне, здобне і дуже смачне. Воно ідеальне для булочок, але так як булочки у мене були минулого тижня, я дозволила собі трохи ностальгії з дитинства і приготувала рогалики. У маминому кулінарному зошиті чомусь випічка такої форми була записана під назвою “водолази”. Чому так, не знаю, але в дитинстві це дуже заворожувало.

Інгредієнти:

  • 600 грам борошна.
  • 60 грам цукру.
  • Половина чайної ложки солі.
  • 10 грам сухих дріжджів (2 чайні ложки з гіркою).
  • 200 грам кефіру (трохи підігріла).
  • 50 грам молока (для опари, тепле, не гаряче).
  • 75 грам вершкового масла (розтопити).
  • 2 яйця.
  • Жовток для змащування рогаликів.
  • Трохи молока – змастимо пензликом, після того як дістанемо рогалики з духовки.

Готуємо опару.

Столову ложку борошна, столову ложку цукру, 2 чайні ложки сухих дріжджів перемішуємо до однорідної сухої маси.

Додаємо тепле молоко ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Коли опара підійде з’явиться пінна шапочка, приступимо до тіста.

Збиваємо виделкою два яйця, цукор, що залишився, додаємо сіль.

Додаємо кефір, опару, розтоплене вершкове масло перемішуємо до однорідної маси.

Поступово додаючи борошно вимішую тісто, спочатку виделкою, потім руками. Муки я додала строго за рецептом. В кінці процесу вимішування тісто ще трохи липнуло до рук. Муки не додаємо! Ставимо тісто підніматися в тепле місце на 1 годину.

Рогалики з тіста на кефірі - детальний рецепт приготування

Обов’язково приготую з цього тіста булочки – воно прям ідеальне для такої випічки.

Але зараз я готую маленькі здобні рогалики до чаю, тому я розділила тісто на 4 частини.

З кожної частини я розкатала коло, посипала начинкою (на фото цукор з корицею, можна посипати маком).

І розрізала на сегменти.

Рогалики з тіста на кефірі - детальний рецепт приготування

Звертаємо наш рогалик, просто закручуючи рулетиком від широкої частини до вузької.

Загортаємо тісто і отримуємо ось такий рогалик.

Рогалики з тіста на кефірі - детальний рецепт приготування

Я випікала рогалики на деку застеленому папером для випічки. Змащувала жовтком.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до золотистого кольору. Рогалики у мене були маленькі, в духовці провели 20 хвилин, звичайно все залежить від розміру.

Рогалики з тіста на кефірі - детальний рецепт приготування

Подаємо на стіл, смачні пишні, ароматні, з чаєм, з молоком. Смачного!