Салат “Амурський” з червоної риби та помідорів – детальний рецепт

Салат "Амурський" з червоної риби та помідорів - детальний рецепт

Салат «Амурський», на перший погляд, простий, але смак відмінний. Для мене червона риба та помідори найулюбленіше поєднання.

Необхідні продукти:

  • слабо солена червона риба – 300 г
  • помідори – 2-3 шт
  • цибулина – 1 шт
  • сіль за смаком
  • чорний перець – за смаком
  • зелень – за смаком

Маринад для цибулі:

  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • вода – 2 ст.л.
  • оцет 9% – 2 ст.л.

Як приготувати салат “Амурський”

І так приступаємо, спершу підготуємо цибулю. Цибулю очистимо поріжемо півкільцями, якщо цибулина велика чверть кільцями та маринуємо в маринаді з вказаних інгредієнтів.

Беремо будь-яку малосольну червону рибу, у мене сьомга 300 грам, поріжемо соломкою чи кубиками, як більше подобається. Свіжі помідори поріжемо часточками.

Збираємо салат, в миску кладемо рибу, додаємо помідори, з цибулі зливаємо рідину і додаємо до риби, до речі цибулю маринувати не обов’язково, якщо Ви любите з цибулеву гостроту, можна додати так.

Додаємо сіль та перець за смаком, заправляємо олією, перемішуємо готовий салат.

Перекладаємо в гарний салатник і насолоджуємося. Він не тільки дуже смачний, а й непогано виглядає на святковому столі.