Салат «Чоловічі сльози» – ще жоден не встояв! Улюблена закуска

Салат «Чоловічі сльози» - ще жоден не встояв! Улюблена закуска

Цю закуску ще називають «холодний шашлик». Вона прекрасно підійде на всі випадки життя. Салат «Чоловічі сльози» можна навіть взяти з собою на пікнік. Ця страва буде особливо смачною з картоплею по-селянськи.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • курячі шлуночки – 0,5 кг,
  • цибуля – 1-2 шт. середнього розміру,
  • оцет столовий 9% – 1 столова ложка,
  • цукор – 0,5 чайноъ ложки,
  • сіль – на ваш смак,
  • кріп – на ваш смак.

Салат «Чоловічі сльози» - ще жоден не встояв! Улюблена закуска

Як приготувати салат «Чоловічі сльози»

Підготовлюємо курячі шлуночки (миємо під проточною водою, при необхідності чистимо). Викладаємо шлуночки в каструлю, солимо і заливаємо холодною водою.

Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до слабкого і варимо шлуночки приблизно дві години.

Відставляємо каструлю і даємо шлуночкам охолонути в тому ж бульйоні, в якому вони варилися.

Чистимо, миємо й нарізаємо цибулю півкільцями (це можна зробити, поки остигають шлуночки). Якщо ви любитель цибулі, можна взяти її більше. Відправляємо цибулю в скляну миску. Додаємо до неї оцет, сіль і цукор. Маринуємо цибулю.

Нарізаємо кріп.

Шлуночки викладаємо з бульйону. Нарізаємо їх поздовжньо – смужками.

Відправляємо нарізані шлуночки до цибулі, висипаємо в них підготовлений кріп.

Ретельно перемішуємо наш холодний шашлик, щоб шлуночки досить промаринувалися.

Можна дати шлуночкам постояти хвилин 10-15, щоб вони наситилися маринадом.

Наш холодний шашлик готовий. Можна подавати страву до столу.

Салат «Чоловічі сльози» - ще жоден не встояв! Улюблена закуска