Нам дуже сподобався салат і я хочу поділитися з вами рецептом. Відразу попереджаю – салат калорійний і дуже ситний, так що не накладайте великі порції. Хоча, це напевно від апетиту залежить, хтось може і добавку попросить.
В даному рецепті я використовувала опеньки, але підійдуть будь-які гриби на ваш смак, хоч печериці з магазину, теж буде відмінно.
Необхідні продукти:
- Печінка куряча – 250 г
- Гриби варені – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Огірки солоні або мариновані – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Як приготувати святковий салат
Отже, перш за все зварила печінку в підсоленій воді з лавровим листом і перцем. Варила близько 5-7 хвилин після закипання.
Якщо довго варити, печінка буде сухою і зіпсує смак салату.
Щоб перевірити готовність печінки, проткніть її ножем, якщо бульйон прозорий, можна знімати з вогню.
Охолодіть прям в бульйоні, в іншому випадку печінка обвітриться.
Обсмажила цибулю з морквою до м’якості, виклала варені опеньки і обжарила близько 10 хвилин до легкого рум’янцю. Злегка посолила.
Якщо не любите смажене або не їсте з якоїсь причини, просто тушкуйте в невеликій кількості води.
Виклала в салатник і охолодила. Печінку нарізала на маленькі шматочки і виклала в салатник.
Нарізала солоні огірки на невеликі шматочки. Можна взяти мариновані огірки, бедет теж смачно.
Нарізала варені яйця. Заправила майонезом і перемішала. За бажанням додайте зелень.
Якщо хочете подати порційно, зручно використовувати кулінарну форму.
До речі, салат можна зробити шарами, буде не тільки смачно, але і красиво.