Салат на зиму “Овочевий король” – детальний рецепт приготування

Салат на зиму "Овочевий король" - детальний рецепт приготування

Салат Овочевий король стане справжньою окрасою столу і дуже сподобається вашим гостям і рідним.

Необхідні продукти:

  • Баклажан – 2 кілограми
  • Стиглий, різнокольоровий болгарський перець – 2 кілограми
  • Морква – 500 грам
  • Петрушка – 300 грам
  • Часник – 200 грам
  • Гіркий перець – 1 штука

Маринад:

  • Домашній томатний сік – 2 літри
  • Цукор – 150 грам
  • Соняшникова олія – пів літра
  • Оцет 9% – 100 грам
  • Сіль – 50 грам

Як приготувати салат Овочевий король

Великими скибочками наріжте баклажан, присоліть і залиште на півгодини. Почистіть від плодоніжки перець, наріжте великими скибочками.

Кружечками наріжте моркву. Часник подрібніть будь-яким зручним способом. Дрібно наріжте петрушку.

Маринад: готуйте в посуді з товстим дном. Відправте в закипілий томатний сік олію, цукор, оцет і сіль. Туди відправте підготовлені овочі.

Дайте 40 хвилин поваритися. За 15 хвилин до готовності туди відправте часник, нарізаний соломкою гострий перчик і петрушку.

Складіть готову закуску в стерильні баночки і закрийте. Укутайте до охолодження.