Виходить салат так ошатно, що навіть на святковий стіл не гріх поставити! Гості зазвичай в захваті від його форми. Для себе називаю цю страву «Ледача черепаха», адже часу на його приготування потрібно зовсім трохи.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 5 ст. л.
- Молоко – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,2 ч. л.
- Соняшникова олія – за смаком
- Шинка – 350 г
- Вершковий сир – 200 г
- Консервована кукурудза – 300 г
- Твердий сир – 150 г
- Болгарський перець – 2 шт.
- Червона цибуля – 1 шт.
- Майонез – 150 г
- Зелень – за смаком
Як приготувати салат
Приготуйте тісто для млинців: збийте яйця з сіллю і цукром, змішайте з молоком і додайте борошно зі столовою ложкою соняшникової олії. Замісіть тісто і спечіть 5-6 пишних млинців.
Змішайте м’який сир з нарізаною зеленню. Досить пучка петрушки або кропу. Потім намажте млинці і скрутіть їх в рулети. Відправте в холодильник.
Займіться салатом. Наріжте шинку, твердий сир і болгарський перець дрібними кубиками. Додайте кукурудзу і перемішайте все з майонезом і зеленню.
Наріжте млинці на рулетики і викладіть ними форму для салату (бажано прозору).
Зверху розмістіть сам салат, потім переверніть на плоску тарілку і прикрасьте його по всій площі рулетиками, які залишилися як на фото. Готово!
Намазка на млинці може бути будь-яка. Мені подобається сир Філадельфія, плавлений сир, м’який сир з часником і зеленню. Виходить не тільки дуже красиво, але й смачно. До такого салату навіть основна страва не потрібна. Дуже вже ситний виходить! Збережіть його на той випадок, коли будете пекти млинці в наступний раз.