Сестра навчила маринувати огірки на зиму без оцту. Банки стоять по 3 роки і не мутніють

Сестра навчила маринувати огірки на зиму без оцту. Банки стоять по 3 роки і не мутніють

Рецепт не складний, не складніше, ніж звичайно. Але ось, що банки не вибухають і не каламутніють – це незаперечний факт.

Цей спосіб підказала мені сестра. Я тільки в минулому році випробувала цей спосіб, а сестра робить вже протягом декількох років.

Її навчила свекруха. І обидві стверджують, що банки можуть зберігатися скільки завгодно довго.

Огірочки виходять дуже смачними, хрусткими, анітрохи не кислими.

Інгредієнти

  • Огірки – 2 кг;
  • Часникові зубчики – кілька штук;
  • Парасольки кропу – на свій розсуд;
  • Горошини чорного і запашного перцю – за смаком;
  • Лаврові листочки – кілька штук;
  • Листя смородини, вишні, малини, дуба – на свій вибір;
  • Листя хрону – на свій розсуд.

Можна для прикраси і додаткового аромату додати болгарський перець.

Сестра навчила маринувати огірки на зиму без оцту. Банки стоять по 3 роки і не мутніють

Для маринаду з розрахунку на 1 літр води:

  • Сіль – 25 грам;
  • Цукор – 1 столова ложка;

А замість оцтової есенції пропоную використовувати лимонну кислоту – на кінчику ножа.

Сестра навчила маринувати огірки на зиму без оцту. Банки стоять по 3 роки і не мутніють

Як готувати:

1. Огірки вимити і перебрати, які відклали на засолювання замочити в холодній воді на кілька годин.

2. Банки стерилізувати, а потім просушити. Найкраще це зробити природним шляхом – на сонці.

3. Розкласти огірки, як можна щільніше, в підготовлені банки, додавши часник і пряні трави, листя.

4. Я огірки заливаю відразу розсолом, хтось перед цим заливає банки кип’ятком, Але я думаю, що це зайве.

5. Приготувати маринад – закип’ятити воду, додати необхідну кількість цукру, солі та спецій (лаврове листя, горошини перцю і насіння гірчиці).

6. Розлити готовий маринад по банках, додати лимонну кислоту. Обережно, не переборщити! На літрову банку – кислоти на кінчику ножа.

7. Банки закатати. Перевернути, укутати.

8. Після того, як банки охолонуть, прибрати їх в холодильник на 10 – 12 годин, щоб вони охололи остаточно.

Ще один плюс даного способу консервації полягає в тому, що не обов’язково огірки зберігати при низьких температурах.

Вони спокійно стоять навіть при кімнатній температурі. Не мутніють, не вибухають.

Розсіл дуже смачний, а огірочки хрусткі. Смачного!

А як Ви маринуєте огірки на зиму?