Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

Шоколадна помадка вважається традиційним інгредієнтом в приготуванні кондитерської продукції. Іноді ласощі подається у вигляді окремого частування. Шоколадна помадка для торта виступає в ролі оригінального прикраси, допоможе приховати нерівності коржів, надати випічці красивий зовнішній вигляд.

Рецепт приготування є досить простим для більшості господинь. Крем може бути приготований на молоці, сметані, воді або вершках, все буде залежати від уподобань кожного. Для більш насиченого смаку іноді додається молота кориця, лимонний сік, ваніль, харчовий мак. Готова консистенція повинна нагадувати густу сметану.

Як зробити шоколадну помадку: поради і секрети

Одним з основних інгредієнтів вважається какао, саме від нього будуть залежати смакові якості готового десерту. Для приготування бажано вибирати какао темного кольору, без підсилювачів смаку, різних добавок і ароматизаторів, оскільки це може істотно вплинути на смак в цілому.

Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

Рецепт шоколадної помадки хоч і є досить простим, проте, є кілька нескладних рекомендацій, що дозволяють зробити помадку справжнім шедевром кулінарії.

  1. Щоб готовий продукт не містив білого нальоту, рекомендується використовувати масло, жирність якого становить від 80% і вище, ідеальний варіант – домашнє масло.
  2. Для пікантності можна додати лимонний сік, завдяки якому досягається особливий смак і аромат. Щоб десерт придбав більш екзотичні смакові властивості, в молоко під час приготування додається цедра лимона.
  3. Помадка вийде густий і концентрованої, якщо використовувати вершки 33%.

На замітку! Щоб готова консистенція мала повітряний, легкий вид, все інгредієнти краще збивати віночком. З міксером досягти подібного результату буде складніше.

Помадка кондитерська, приготована в домашніх умовах, виходить пластичною і м’якою, легко розподіляється по поверхні, не розтікається. Наноситься на остуджену випічку рівномірно, застигає досить швидко.

Рецепт помадки з какао і сметани

Глазур, до складу якої входить сметана, виходить більш блискучою, за смаковими якостями нагадує глазур, зроблену з шоколаду. Шоколадна помадка з какао: рецепт приготування досить простий, не займе багато часу.

Інгредієнти :

  • цукор – 6 ст. л ;
  • сметана – 6 ст. л ;
  • какао – 8 ст. л ;
  • рослинне масло – 2 ст. л.

Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

Спосіб приготування :

  1. У невелику каструлю насипати какао, цукор, розтерти ложкою.
  2. До складу ввести сметану, ретельно перемішати.
  3. Поставити на повільний вогонь, довести до кипіння, після чого проварити протягом трьох хвилин, безперервно помішуючи.
  4. Загустею консистенцію зняти з плити, додати рослинне масло, перемішати.

Їй можна прикрасити святковий торт, улюблений пиріг або здобні булочки.

Помадка шоколадно-вершкова

Шоколадна помадка для торта з какао з додаванням вершкового масла володіє особливим смаком і ароматом. На приготування йде не більше 15 хвилин.

Інгредієнти :

  • вершкове масло – 300 г ;
  • молоко – 300 мл ;
  • цукор – 500 г ;
  • какао – 150 м.

Спосіб приготування :

  1. У ємності змішати какао порошок разом з цукром. Розтирати потрібно ретельно, щоб два компоненти добре з’єдналися між собою.
  2. На повільному вогні розтопити масло, порізане на шматочки, після чого з’єднати з какао і цукром. Влити молоко, ретельно перемішати, щоб не було грудок. Отриманий склад поставити на плиту, довести до кипіння, безперервно помішуючи, інакше може підгоріти.

    Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

  3. Коли суміш закипить, вогонь зменшити, варити до утворення густий консистенції, після прибрати з плити, остудити.

Шоколадно-вершкова помадка виходить смачною, має насичений колір, ніжний аромат, неймовірний смак.

Шоколадна помадка з шоколаду

Шоколадна помадка для торта з шоколаду допоможе надати десерту неповторний смак, вишуканий аромат. Для приготування помадки за класичним рецептом потрібно :

  • шоколад чорний – 200 г ;
  • масло вершкове – 90 г ;
  • цукрова пудра – 250 г ;
  • яйце – 2 шт.

Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

Покроковий рецепт :

  1. Чорний шоколад поламати на шматочки, помістити в невелику каструлю. Додати порізане на шматочки масло.
  2. Каструлю поставити на водяну баню, де інгредієнти повинні розтопитися, утворити однорідну консистенцію. Процес в середньому займає від 6 до 8 хвилин.
  3. Суміш зняти з лазні, остудити і ввести яйця, після збити віночком.
  4. Додати цукрову пудру. Отриману консистенцію збити міксером до однорідної маси.

Шоколадна помадка, приготована з додаванням шоколаду, має глянцевий відтінок, підходить в якості прикраси для будь-якої кондитерської випічки.

Шоколадна помадка для еклерів

Еклери прийнято вважати традиційним французьким ласощами, які мають довгасту форму. Начинка може бути сирної, вершкової або зі згущеним. Верхня частина тістечка покривається шоколадною глазур’ю, що надає десерту завершений смак, оригінальний вигляд.

Шоколадна помадка для булочок готується за аналогічним рецептом.

Шоколадна помадка для торта з какао і шоколаду

Інгредієнти :

  • вершкове масло – 80 г ;
  • молоко (бажано жирне) – 140 мл ;
  • цукор – 50 г ;
  • какао – 40 м.

Як приготувати помадку :

  1. Нарізане на кубики вершкове масло помістити в ємність, поставити на повільний вогонь, де воно повинно повністю розтопитися.
  2. Потім додати цукор, молоко. Суміш ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
  3. Ввести какао порошок. Варити протягом двох-трьох хвилин на слабкому вогні.
  4. Після зняти з плити, остудити.

Після її наносять на тістечка спеціальної пензликом. Еклери розкласти на піднос, дати глазурі застигти.

Використовуючи традиційні рецепти, перевірені часом, можна досягти неперевершеного результату в кондитерській майстерності. Шоколадна помадка для торта додасть виробу насичений смак, глянцеву і рівну поверхню коричневого відтінку.