Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

У будь-якій сім’ї люблять млинці. Тонкі мереживні або щільні пишні – кожен вибирає той варіант, який йому подобається найбільше. Коли звичні рецепти набридли, а хочеться чогось незвичайного, можна зробити шоколадні млинці, рецепт у них нескладний. Ця страва обов’язково сподобається і дорослим, і дітям.

Рецепти шоколадних млинців

Як зробити шоколадні млинці, щоб вони вийшли апетитними? Нижче представимо кілька рецептів з фото, що відрізняються своїм складом. Але всі готові вироби виходять смачними. Щоб приготувати вперше такі млинці, рецепт краще вибирати простий. Надалі можна буде експериментувати з більш складними способами.

Шоколадні млинці на кефірі

Це шоколадні млинці, які виходять завжди. Вони легкі, повітряні, пористі, як всі люблять.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Буде потрібно:

  • кефір – 500 мл ;
  • два яйця ;
  • молоко – 200 мл ;
  • пшеничне борошно – 1,5-2 ст ;
  • какао – 40-55 г ;
  • цукор – 3-4 ст.л ;
  • сода ;
  • рослинне масло – кілька крапель ;
  • сіль за смаком.

Процес приготування :

  1. У підходящої ємності збити яйця.
  2. Після додати кефір, сіль, соду, цукор і перемішати.
  3. Поступово розмішуючи, всипати какао.
  4. Невеликими порціями додати залишилися інгредієнти, щоб тісто стало по консистенції як рідка сметана.
  5. Після влити масло, і можна піч шоколадні млинці.

До млинців відмінно підійде сирна начинка, сметана, згущене молоко.

Млинці на молоці

Дуже цікавий рецепт шоколадних млинців на молоці, по якому можна легко приготувати смачне блюдо. Подібні вироби приносять задоволення навіть при випіканні, адже в повітрі витає смачний аромат шоколаду.

Для шоколадних млинців потрібно :

  • молоко – 300 мл ;
  • два яйця ;
  • вершкове масло – 50 г ;
  • порошок какао – 25 г ;
  • цукор – півсклянки
  • 100 грамів борошна ;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Покроковий процес приготування :

  1. Злегка розтопити вершкове масло. В окремій мисці змішати борошно, какао і невелика кількість розпушувача.
  2. В окремій ємності в яєчно-цукрову суміш додати масло.
  3. В отриману масу засипати суміш порошку какао з іншими складовими. Акуратно змішати, уникаючи появи грудочок.
  4. Потім можна вливати молоко, і акуратно перемішати тісто. Бажано залишити його на 10-15 хвилин.

Далі можна приступати до випікання. Подавати шоколадні млинці рекомендується з морозивом, декоруючи сиропом.

Шоколадні млинці з шоколадом

Ця рецептура відрізняється додаванням натурального гіркого шоколаду. Млинці матимуть більш яскравий, насичений смак.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Буде потрібно:

  • 500 мл. молока ;
  • два яйця ;
  • дві склянки борошна ;
  • вершкове масло – 55 г ;
  • плитка шоколаду ;
  • цукор, сіль за смаком.

Процес приготування :

  1. Змішати всі розсипчасті інгредієнти і розбавити половиною молока. Робити це необхідно ретельно, заважаючи масу, щоб не з’явилося грудок.
  2. Збити міксером яєчну піну, ретельно вмішати її в масу.
  3. Шоколад розтопити з маслом і залишками молока. Отриману суміш влити в тісто.
  4. Ретельно перемішати і можна починати випікати.

Для цього рецепта краще вибирати натуральний шоколад, який продають на вагу. Плитки в магазинах давно не відрізняються гарною якістю. При використанні магазинної плитки, великий ризик, що він буде пригорати, а не плавиться.

Заварні млинці з ароматом шоколаду

Заварні шоколадні млинці за рецептом з какао робляться легко. Вони виходять особливо смачні з яскравим смаком шоколаду. Такі млинці нікого не залишить байдужим.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Буде потрібно:

  • три склянки борошна ;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 5 ст.л ;
  • какао – 2 ст. л ;
  • 500 мл. молока ;
  • вода (кип’ячена) – 1 ст ;
  • масло рослинне – 3 ст.л ;
  • сіль за смаком ;
  • сода – 1/3 ч.л ;
  • вершкове масло -30 м.

Процес приготування :

  1. У борошно додати сіль, соду, цукор, какао і ретельно перемішати.
  2. Яйця збити і додати в борошно, змішати.
  3. Чи не припиняючи заважати, поступово влити молоко.
  4. Тісто необхідно вимісити до однорідної маси.
  5. Тепер помішуючи масу, необхідно влити склянку киплячої води. Завдяки цьому вироби будуть тонкими і ніжними.

Після можна починати випікати смачні млинці. Завдяки пропорціям інгредієнтів при спеці вироби не рвуться, добре перевертаються і прожарюються. Кожен знятий зі сковороди шоколадний млинець слід змащувати топленим вершковим маслом.

Рецепт з шоколадною пастою

Можна також зробити млинці з шоколадною пастою. Однак необхідно вибрати для цього максимально м’який продукт. Цей спосіб простий, а шоколадні млинці виходять чудовими.

Буде потрібно:

  • молоко або кисле молоко – 550 мл ;
  • одне яйце ;
  • паста зі смаком шоколаду – 150-180 г ;
  • цукор і сіль за смаком ;
  • склянку борошна.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Процес приготування :

  1. Яєчно-цукрову масу змішати з сіллю, після чого слід додати пасту і стакан молока. Все добре перемішувати до тих пір, поки паста повністю не розчиниться.
  2. Далі потрібно поступово засипати борошно, при цьому постійно перемішуючи суміш.
  3. Потім додавати молоко і розмішувати тісто, поки повністю не зникнуть грудки.

Порада! Краще залишити тісто на годину і після випікати, тоді млинці матиме більш насичений смак.

Шоколадні млинці з сиром

Блюдо з додаванням сиру виходить ніжним і в той же час поживним, корисним і ситним.

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Інгредієнти :

  • сир – дві упаковки ;
  • кефір – 120 мл ;
  • яйця -2-3 шт ;
  • какао за смаком ;
  • цукор і сіль за смаком ;
  • борошно – 140 г ;
  • сода – 1/3 ч.л.

Процес приготування :

  1. Сир слід перемішати блендером, після додати яйця і перемішати.
  2. Окремо збити яйця і цукор, сіль, соду, ложку какао. Додати до суміші кефір.
  3. Влити яєчну суміш в сир, додати інші складові, перемішати.

Млинці необхідно піч тільки на розпеченій сковороді, інакше вони будуть рватися. Подавати зі сметаною або згущеним молоком.

Млинці для дітей

Ця страва відноситься до калорійних, жирним і важким. З цієї причини їх не рекомендують дітям. Цей рецепт підходить, щоб приготувати його для дитячого столу.

Інгредієнти :

  • сироватка – 250-270 мл ;
  • яйце – 1 шт ;
  • борошно – 1,5-2 ст ;
  • цукор, сіль за смаком ;
  • сода.

Процес приготування :

  1. Яйце збити з сіллю і какао, додати цукор і сіль.
  2. Отриману суміш змішати з сироваткою.
  3. Поступово всипати залишилися інгредієнти і розмішати до зникнення грудок.

Після можна випікати млинці зі смаком і ароматом шоколаду. Отримане блюдо відрізняється легкістю і ніжністю. З чим є млинці, діти вирішать самі, проте ці вироби найкраще їсти зі сметаною.

Поради з приготування

Шоколадні млинці: на кефірі, на молоці, заварні, з шоколадом та інші рецепти

Кожна господиня має власні секрети з приготування. Але є найбільш поширені рекомендації :

  • для того щоб знизити «жировість» млинців, не варто лити рослинне масло на сковороду. Краще за допомогою пензлика буквально крапелькою змащувати сковорідку ;
  • борошно для приготування краще просіювати, так вона стає розсипчастою, а готове тісто виходить краще ;
  • яйця заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури ;
  • посуд для випікання найкраще вибирати з антипригарним покриттям ;
  • можна приготувати млинчики з начинкою, добре підходить для цього сир, кокосова стружка, несолоний сир, заварний крем ;
  • якщо тісто виходить надмірно густим і його незручно наливати на сковороду, допустимо додати трохи кип’яченої води ;
  • збільшення кількості какао в рецептурі вимагає зменшення борошна на таку ж вагу ;
  • смак млинців буде більш яскравим і насиченим, якщо тісто залишити трохи постояти ;
  • рослинне масло для шоколадних млинців слід додавати рафіноване.

Вирішивши приготувати шоколадні млинці, рецепт слід вибирати в залежності від кулінарного досвіду. Початківцям господиням краще віддати перевагу прості способи, досвідчені кулінари можуть вибирати складні методи. При цьому регулювати насиченість аромату шоколадних млинців можна за допомогою варіювання кількості какао, пасти або шоколаду.