Краще шоколадного торта може бути тільки шоколадний торт з ягодами. Таке поєднання нікого не залишить байдужим. Готувати смачний десерт можна зі свіжими і замороженими плодами, використовувати додатково різні просочення і крему.
Як прикрасити торт ягодами
Шоколадний торт, прикрашений ягодами – це смачно, красиво, оригінально і корисно. Адже в свіжих і заморожених плодах міститься багато вітамінів, мінералів, клітковини.
Які ягоди найкраще підходять для декорування десертів :
- вишня або черешня ;
- полуниця, малина ;
- смородина чорна і червона ;
- лісові ягоди.
У малини, чорниці і ожини листочки видаляють. А полуницю, вишню або смородину можна використовувати з черешками і листям. Ягідний декор краще залити тонким шаром желе – це продовжить термін придатності, прикраси довше збережуть презентабельний вигляд.
Ягоди виграшніше за все виглядають на світлому тлі. Ідеальне доповнення – безе, меренга, збиті вершки. Красиво і святково виглядає торт з ягодами і шоколадними підтеками, можна використовувати білий, чорний або молочний шоколад.
На замітку! Можна використовувати 1 вид ягід, або робити комбінацію з 2-4 різновидів. Головне, не забувати видаляти великі кісточки.
Як правильно використовувати заморожені ягоди
Приготувати торт зі свіжими ягодами взимку – недешеве задоволення. Але приготувати оригінальний літній десерт можна і з замороженими плодами, потрібно тільки дотримуватися кілька простих правил.
Як приготувати торт із замороженими ягодами :
- Правильно розморозити ягоди. Їх не можна відразу переміщати з холодильника в тепло – так вони швидко стекут, будуть виглядати неапетитно. З морозилки продукт потрібно перемістити на нижню полицю холодильника. Потім на середню, тільки потім дістати з холодильника. На повну розморожування буде потрібно приблизно 3 години.
- Змастити 2 коржа будь-яким кремом, з’єднати.
- Верх десерту полити шоколадним ганашем. Заморожені плоди завжди випускають сік, тому білий крем краще не використовувати.
- Прикрасити поверхню ягодами.
На замітку! З заморожених плодів можна приготувати желе для прошарку або декорування шоколадних десертів.
Шоколадний торт з ягодами і ніжним кремом
Цей торт – справжнє уособлення літа. Соковитий, яскравий, неймовірно ароматний. Секрет ідеального десерту – шоколадний бісквіт, приготований за особливою технологією. Коржі виходять рівними, пористими, добре піднімаються.
Шоколадний торт з маскарпоне і ягодами – що необхідно для тесту :
- яйце – 6 шт.;
- цукор – 160 г ;
- борошно -155 г ;
- какао – 2 ст. л.;
- масло рослинне – 45 мл ;
- крохмаль і розпушувач – по 7 м.
Для просочення шоколадних коржів буде потрібно по 55-65 г цукру, води і ягідного пюре.
Інгредієнти для крему :
- маскарпоне – 230 г ;
- цукрова пудра – 75 г ;
- вершки 33% – 185 мл ;
- ванілін – 3 г ;
- ягоди для начинки – 300 м.
Етапи приготування :
- Змішати сухі компоненти для тесту.
- Яйця з цукром збити міксером в білу пружну масу.
- До збитим яйцям невеликими частинами додавати суміш з сухих компонентів. Кожен раз перемішувати акуратно, рухатися знизу вгору.
- Додати рослинне масло, перемішати.
- Круглу форму застелити пергаментом, вилити тісто.
- Форму обернути фольгою в 3 шари.
- Випікати бісквіт годину при температурі 170 градусів. Прибрати фольгу, якщо середина ще волога – залишити в духовій шафі ще на чверть години.
- Готовий бісквіт остудити, обмотати плівкою, прибрати в холодильник на 6 годин.
- Змішати всі компоненти для просочення, варити на мінімальному вогні до повного розчинення крупинок. Остудити.
- З’єднати маскарпоне з цукровою пудрою. Збити міксером на середніх оборотах.
- Охолоджені вершки збити в окремому посуді до м’яких піків.
- Вершки частинами додавати до маскарпоне, кожен раз акуратно вимішувати.
- Бісквіт розрізати на 3 частини, просочити.
- На нижній корж викласти крем, половину ягід, накрити другим коржем, змастити його кремом, викласти другу частину плодів.
- Верхній корж змастити кремом. Прибрати торт в холодильник на 2,5-3 години.
Прикрасити тортик зверху шоколадним ганашем або глазур’ю, свіжими ягодами, листочками м’яти. Є багато красивих фото з прикладами оригінального ягідного декорування десертів.
Важливо! Після перекладання тесту форму потрібно прокрутити двічі. По центру утворюється невелика ямка – це дозволити уникнути появи опуклості в готовому бісквіті.
Торт з шоколадним кремом, прикрашений ягодами
У цьому ягідному торті прекрасно поєднується кілька яскравих смаків. Коржі можна використовувати звичайні або шоколадні.
Торт з шоколадним кремом і ягодами – що необхідно :
- Для просочення потрібно 100 мл апельсинового фрешу, 110 г цукру, 7 г апельсинової цедри.
- Для крему – 220 г маскарпоне, 100 г темного шоколаду, 140 мл вершків 30-33%.
Бісквіт можна приготувати за рецептом для попереднього торта, або з будь-якого свого улюбленого рецептом.
Торт з ягодами зверху і шоколадним кремом – покроковий рецепт :
- Готовий бісквіт розрізати на 3 частини.
- У каструлі змішати цедру і цукровий пісок, влити свіжовичавлений апельсиновий сік.
- Варити апельсинову суміш на мінімальному вогні до повного розчинення крупинок.
- Охолодити сироп. Просочити коржі.
- Шоколад розтопити. Остудити до температури 37-40 градусів.
- Маскарпоне розім’яти, додати охолоджену шоколадну суміш. Перемішати віночком до однорідної консистенції.
- Охолоджені вершки збити до піків. Невеликими частинами додати в шоколадно-вершкову суміш, кожен раз акуратно перемішувати.
- Кожен просочений корж добре змастити шоколадним кремом. Прибрати в холодильник.
Готовий торт вирівняти кремом, глазур’ю або затягнути мастикою. Прикрасити вишнями – їх можна попередньо карамелізіровать, або використовувати свіжі, мариновані вишні.
Шоколадний торт, прикрашений чорницею
У цьому шоколадно-ягідному торті поєднується солодкість і аромат шоколаду з терпкістю ягід. Дивовижний десерт надовго запам’ятовується з першого укусу.
Шоколадно-чорничний торт – компоненти :
- борошно – 320 г ;
- міцний заварний кави – 180 мл ;
- яйце – 4 шт.;
- сметана середньої жирності – 135 мл ;
- цукровий пісок – 750 г ;
- какао – 4 ст. л.;
- ванілін – 20 м.;
- масло вершкове – 725 г ;
- вершки 33% – 300 мл ;
- гіркий шоколад – 420 г ;
- вода – 75 мл ;
- чорниця – 220 г ;
- сіль і сода – по дрібці.
Як приготувати:
- З’єднати какао, сметану і гарячу каву.
- До просіяної борошні додати сіль і соду.
- Збити міксером 275 г масла, додати яйця, 480 г цукру, 10 г ваніліну.
- Невеликими порціями в масляно-яєчну суміш ввести борошно і остиглу кавову рідину.
- Готове тісто розділити на 3 частини. Спекти по черзі 3 коржа.
- Розтопити шоколад. Остудити.
- З’єднати залишки цукру, масла і ваніліну, розтоплений шоколад. Збити міксером.
Шоколадним кремом змастити охололі коржі. Вирівняти поверхню і боки торта, нанести додатковий декор за допомогою кондитерського шприца, викласти свіжу чорницю.
На замітку! Для прошарку шоколадного торта можна приготувати смачне конфі. Приготувати пюре з 150 г ягід, додати 70 г цукру. Суміш довести до кипіння на мінімальному вогні. Варити 3-4 хвилини. Додати 17 г кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного невеликою кількістю води. Поварити суміш до густого стану.
Шоколадний торт з кремом з полуниці
Шоколадно-полуничний торт – що може бути смачніше. Це поєднання смаків вважається класичним, але не перестає бути популярним.
Шоколадний торт з полуничним кремом – що необхідно :
- борошно – 315 г ;
- цукор – 390 г ;
- яйце – 4 шт.;
- какао – 115 г ;
- масло рослинне – 130 мл ;
- міцну каву – 230 мл ;
- кефір – 220 мл ;
- розпушувач – 11 г ;
- сіль, ванілін і сода – по 3 м.
Для крему буде потрібно :
- 150 г білків ;
- 335 г масла вершкового ;
- 175 г цукру ;
- полуниця свіжа або заморожена ;
- ваніль ;
- сіль.
Для глазурі :
- 120 г темного шоколаду ;
- 75 г вершкового масла.
Як приготувати:
- До борошні додати всі сухі складові, перемішати.
- Додати інші інгредієнти, збити міксером.
- Тісто виходить рідким, але так і повинно бути. Розділити його на 3 порції. Кожну частину випікати окремо в змащеній маслом формі. Час – півгодини. Температура – 170 градусів.
- Готовий корж остудити в формі 7-10 хвилин. Потім перекласти на грати.
- Білки збити з цукром на водяній бані, крупинки повинні повністю розчинитися.
- Прибрати білкову суміш з лазні, продовжувати збивати, поки дно ємності не охолоне.
- Невеликими порціями вводити масло вершкове, прохолодне, але не холодне. Постійно збивати міксером на середніх оборотах. Наступну порцію масла додавати тільки після повного розчинення попередніх шматочків.
- Після додавання всього масла ввести в суміш сіль і ванілін.
- Збити, додати полуницю. Ще раз все збити до однорідності.
- Кожен корж розрізати на 2 частини. Змастити кремом, скласти, змастити боки. Трохи крему залишити.
- Шоколадний десерт і залишки крему прибрати в холодильник на півгодини.
- Для глазурі розтопити шоколад і масло. Остудити.
- Дістати торт. Вирівняти боки залишками крему. Зверху полити глазур’ю.
Готовий шоколадний десерт прибрати в холодильник на 2 години. Можна прикрасити свіжої полуницею, листям м’яти.
Шоколадний торт з ягодами – прекрасний подарунок на День народження, весілля, такий домашній десерт стане справжньою прикрасою будь-якого торжества. Свіжі або заморожені ягоди підійдуть для начинки, желе, декорування.