Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Краще шоколадного торта може бути тільки шоколадний торт з ягодами. Таке поєднання нікого не залишить байдужим. Готувати смачний десерт можна зі свіжими і замороженими плодами, використовувати додатково різні просочення і крему.

Як прикрасити торт ягодами

Шоколадний торт, прикрашений ягодами – це смачно, красиво, оригінально і корисно. Адже в свіжих і заморожених плодах міститься багато вітамінів, мінералів, клітковини.

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Які ягоди найкраще підходять для декорування десертів :

  • вишня або черешня ;
  • полуниця, малина ;
  • смородина чорна і червона ;
  • лісові ягоди.

У малини, чорниці і ожини листочки видаляють. А полуницю, вишню або смородину можна використовувати з черешками і листям. Ягідний декор краще залити тонким шаром желе – це продовжить термін придатності, прикраси довше збережуть презентабельний вигляд.

Ягоди виграшніше за все виглядають на світлому тлі. Ідеальне доповнення – безе, меренга, збиті вершки. Красиво і святково виглядає торт з ягодами і шоколадними підтеками, можна використовувати білий, чорний або молочний шоколад.

На замітку! Можна використовувати 1 вид ягід, або робити комбінацію з 2-4 різновидів. Головне, не забувати видаляти великі кісточки.

Як правильно використовувати заморожені ягоди

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Приготувати торт зі свіжими ягодами взимку – недешеве задоволення. Але приготувати оригінальний літній десерт можна і з замороженими плодами, потрібно тільки дотримуватися кілька простих правил.

Як приготувати торт із замороженими ягодами :

  1. Правильно розморозити ягоди. Їх не можна відразу переміщати з холодильника в тепло – так вони швидко стекут, будуть виглядати неапетитно. З морозилки продукт потрібно перемістити на нижню полицю холодильника. Потім на середню, тільки потім дістати з холодильника. На повну розморожування буде потрібно приблизно 3 години.
  2. Змастити 2 коржа будь-яким кремом, з’єднати.
  3. Верх десерту полити шоколадним ганашем. Заморожені плоди завжди випускають сік, тому білий крем краще не використовувати.
  4. Прикрасити поверхню ягодами.

На замітку! З заморожених плодів можна приготувати желе для прошарку або декорування шоколадних десертів.

Шоколадний торт з ягодами і ніжним кремом

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Цей торт – справжнє уособлення літа. Соковитий, яскравий, неймовірно ароматний. Секрет ідеального десерту – шоколадний бісквіт, приготований за особливою технологією. Коржі виходять рівними, пористими, добре піднімаються.

Шоколадний торт з маскарпоне і ягодами – що необхідно для тесту :

  • яйце – 6 шт.;
  • цукор – 160 г ;
  • борошно -155 г ;
  • какао – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 45 мл ;
  • крохмаль і розпушувач – по 7 м.

Для просочення шоколадних коржів буде потрібно по 55-65 г цукру, води і ягідного пюре.

Інгредієнти для крему :

  • маскарпоне – 230 г ;
  • цукрова пудра – 75 г ;
  • вершки 33% – 185 мл ;
  • ванілін – 3 г ;
  • ягоди для начинки – 300 м.

Етапи приготування :

  1. Змішати сухі компоненти для тесту.
  2. Яйця з цукром збити міксером в білу пружну масу.
  3. До збитим яйцям невеликими частинами додавати суміш з сухих компонентів. Кожен раз перемішувати акуратно, рухатися знизу вгору.
  4. Додати рослинне масло, перемішати.
  5. Круглу форму застелити пергаментом, вилити тісто.
  6. Форму обернути фольгою в 3 шари.
  7. Випікати бісквіт годину при температурі 170 градусів. Прибрати фольгу, якщо середина ще волога – залишити в духовій шафі ще на чверть години.
  8. Готовий бісквіт остудити, обмотати плівкою, прибрати в холодильник на 6 годин.
  9. Змішати всі компоненти для просочення, варити на мінімальному вогні до повного розчинення крупинок. Остудити.
  10. З’єднати маскарпоне з цукровою пудрою. Збити міксером на середніх оборотах.
  11. Охолоджені вершки збити в окремому посуді до м’яких піків.
  12. Вершки частинами додавати до маскарпоне, кожен раз акуратно вимішувати.
  13. Бісквіт розрізати на 3 частини, просочити.
  14. На нижній корж викласти крем, половину ягід, накрити другим коржем, змастити його кремом, викласти другу частину плодів.
  15. Верхній корж змастити кремом. Прибрати торт в холодильник на 2,5-3 години.

Прикрасити тортик зверху шоколадним ганашем або глазур’ю, свіжими ягодами, листочками м’яти. Є багато красивих фото з прикладами оригінального ягідного декорування десертів.

Важливо! Після перекладання тесту форму потрібно прокрутити двічі. По центру утворюється невелика ямка – це дозволити уникнути появи опуклості в готовому бісквіті.

Торт з шоколадним кремом, прикрашений ягодами

У цьому ягідному торті прекрасно поєднується кілька яскравих смаків. Коржі можна використовувати звичайні або шоколадні.

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Торт з шоколадним кремом і ягодами – що необхідно :

  1. Для просочення потрібно 100 мл апельсинового фрешу, 110 г цукру, 7 г апельсинової цедри.
  2. Для крему – 220 г маскарпоне, 100 г темного шоколаду, 140 мл вершків 30-33%.

Бісквіт можна приготувати за рецептом для попереднього торта, або з будь-якого свого улюбленого рецептом.

Торт з ягодами зверху і шоколадним кремом – покроковий рецепт :

  1. Готовий бісквіт розрізати на 3 частини.
  2. У каструлі змішати цедру і цукровий пісок, влити свіжовичавлений апельсиновий сік.
  3. Варити апельсинову суміш на мінімальному вогні до повного розчинення крупинок.
  4. Охолодити сироп. Просочити коржі.
  5. Шоколад розтопити. Остудити до температури 37-40 градусів.
  6. Маскарпоне розім’яти, додати охолоджену шоколадну суміш. Перемішати віночком до однорідної консистенції.
  7. Охолоджені вершки збити до піків. Невеликими частинами додати в шоколадно-вершкову суміш, кожен раз акуратно перемішувати.
  8. Кожен просочений корж добре змастити шоколадним кремом. Прибрати в холодильник.

Готовий торт вирівняти кремом, глазур’ю або затягнути мастикою. Прикрасити вишнями – їх можна попередньо карамелізіровать, або використовувати свіжі, мариновані вишні.

Шоколадний торт, прикрашений чорницею

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

У цьому шоколадно-ягідному торті поєднується солодкість і аромат шоколаду з терпкістю ягід. Дивовижний десерт надовго запам’ятовується з першого укусу.

Шоколадно-чорничний торт – компоненти :

  • борошно – 320 г ;
  • міцний заварний кави – 180 мл ;
  • яйце – 4 шт.;
  • сметана середньої жирності – 135 мл ;
  • цукровий пісок – 750 г ;
  • какао – 4 ст. л.;
  • ванілін – 20 м.;
  • масло вершкове – 725 г ;
  • вершки 33% – 300 мл ;
  • гіркий шоколад – 420 г ;
  • вода – 75 мл ;
  • чорниця – 220 г ;
  • сіль і сода – по дрібці.

Як приготувати:

  1. З’єднати какао, сметану і гарячу каву.
  2. До просіяної борошні додати сіль і соду.
  3. Збити міксером 275 г масла, додати яйця, 480 г цукру, 10 г ваніліну.
  4. Невеликими порціями в масляно-яєчну суміш ввести борошно і остиглу кавову рідину.
  5. Готове тісто розділити на 3 частини. Спекти по черзі 3 коржа.
  6. Розтопити шоколад. Остудити.
  7. З’єднати залишки цукру, масла і ваніліну, розтоплений шоколад. Збити міксером.

Шоколадним кремом змастити охололі коржі. Вирівняти поверхню і боки торта, нанести додатковий декор за допомогою кондитерського шприца, викласти свіжу чорницю.

На замітку! Для прошарку шоколадного торта можна приготувати смачне конфі. Приготувати пюре з 150 г ягід, додати 70 г цукру. Суміш довести до кипіння на мінімальному вогні. Варити 3-4 хвилини. Додати 17 г кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного невеликою кількістю води. Поварити суміш до густого стану.

Шоколадний торт з кремом з полуниці

Шоколадний бісквітний торт, прикрашений ягодами зверху і в начинці

Шоколадно-полуничний торт – що може бути смачніше. Це поєднання смаків вважається класичним, але не перестає бути популярним.

Шоколадний торт з полуничним кремом – що необхідно :

  • борошно – 315 г ;
  • цукор – 390 г ;
  • яйце – 4 шт.;
  • какао – 115 г ;
  • масло рослинне – 130 мл ;
  • міцну каву – 230 мл ;
  • кефір – 220 мл ;
  • розпушувач – 11 г ;
  • сіль, ванілін і сода – по 3 м.

Для крему буде потрібно :

  • 150 г білків ;
  • 335 г масла вершкового ;
  • 175 г цукру ;
  • полуниця свіжа або заморожена ;
  • ваніль ;
  • сіль.

Для глазурі :

  • 120 г темного шоколаду ;
  • 75 г вершкового масла.

Як приготувати:

  1. До борошні додати всі сухі складові, перемішати.
  2. Додати інші інгредієнти, збити міксером.
  3. Тісто виходить рідким, але так і повинно бути. Розділити його на 3 порції. Кожну частину випікати окремо в змащеній маслом формі. Час – півгодини. Температура – 170 градусів.
  4. Готовий корж остудити в формі 7-10 хвилин. Потім перекласти на грати.
  5. Білки збити з цукром на водяній бані, крупинки повинні повністю розчинитися.
  6. Прибрати білкову суміш з лазні, продовжувати збивати, поки дно ємності не охолоне.
  7. Невеликими порціями вводити масло вершкове, прохолодне, але не холодне. Постійно збивати міксером на середніх оборотах. Наступну порцію масла додавати тільки після повного розчинення попередніх шматочків.
  8. Після додавання всього масла ввести в суміш сіль і ванілін.
  9. Збити, додати полуницю. Ще раз все збити до однорідності.
  10. Кожен корж розрізати на 2 частини. Змастити кремом, скласти, змастити боки. Трохи крему залишити.
  11. Шоколадний десерт і залишки крему прибрати в холодильник на півгодини.
  12. Для глазурі розтопити шоколад і масло. Остудити.
  13. Дістати торт. Вирівняти боки залишками крему. Зверху полити глазур’ю.

Готовий шоколадний десерт прибрати в холодильник на 2 години. Можна прикрасити свіжої полуницею, листям м’яти.

Шоколадний торт з ягодами – прекрасний подарунок на День народження, весілля, такий домашній десерт стане справжньою прикрасою будь-якого торжества. Свіжі або заморожені ягоди підійдуть для начинки, желе, декорування.