Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Шоколадний бісквітний торт – десерт з пористою насиченою основою, яка легко просочується кремом. Повітряні, злегка вологі коржі ідеально поєднуються з сирної, вершкової, сметанной або молочної прошарком. Для оригінальних смакових відтінків рецептуру бісквітного шоколадного торта можна доповнити шаром карамелі, горішків або фруктів.

Простий рецепт з вершковим кремом

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Пористі бісквітні коржі від сиропу з просоченням виходять м’якими і соковитими. Шоколадна глазур виступає декором, а також яскравим смаковим відтінком.

Для бісквітної основи :

  • 180 г борошна екстра-класу ;
  • 40 г какао ;
  • 4 яйця ;
  • 4 жовтки ;
  • 70 г 82% жирності масла ;
  • 220 г цукру ;
  • щепку солі ;
  • 1 ч. л. ванілі.

Шоколадний крем :

  • 500 мл кондитерських 33% -х вершків ;
  • банку згущеники ;
  • 30 г порошкового какао.

Сироп :

  • 50 г меду ;
  • 100 мл відфільтрованої води ;
  • 20 мл рому (або іншого алкоголю).

Шоколадна глазур :

  • 250 г темного гіркого шоколаду ;
  • 250 мл вершків 30% -ої жирності.

Для приготування бісквітного торта потрібно виконати кроки :

  1. У ємність розбити 4 яйця кімнатної температури і 4 жовтки, засипати цукром, перемішати. Масу прогріти на водяній бані до 40-42 ° C, помішуючи віночком. Приправити яєчну суміш сіллю і ваніллю. Яйця збити міксером на високих оборотах, остудити. Обсяг збільшиться в 3 рази.
  2. Через сито пересіяти 180 г високосортної борошна з 40 г какао. Ввести сипучі компоненти в тісто провертають рухами знизу вгору. Відлити трохи тесту, розмішати з розтопленим вершковим маслом, повернути до загальної маси.
  3. Роз’ємну форму шириною 26 см простелити пергаментом, промазати маслом. Перелити бісквітне тісто в форму і запікати 35 хвилин при 180 ° C. Дати бісквіту охолонути в духовій шафі 10-15 хвилин, зняти пергамент, після чого дати заготівлі постояти 6 годин.
  4. Для шоколадної промазки збити згущену з какао на великій швидкості міксера. Ввести охолоджені вершки, продовживши збивання маси до пишності. Зварити сироп з меду з водою і ромом, відпочив бісквіт поділити на 3 коржі, промазати кожен сиропом. Зібрати бісквітний шоколадний торт зі щедрими вершковими прошарками.
  5. Для шоколадної глазурі розтопити в гарячих вершках шматочки шоколаду, дати суміші охолонути, вилити в середину бісквіта, розрівнюючи підтеки по краях десерту. Декорувати поверхню торта шоколадними цукерками, гілочкою м’яти або карамельними сферами.

Шоколадний крем для бісквітного торта зробить смак частування більш яскравим і насиченим. Його можна швидко приготувати з додаванням вершків, сирного жирного сиру, сметани або згущеного молока.

З заварним кремом

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Бісквітний шоколадний торт із заварним кремом відрізняється насиченим і гармонійним смаком. Крем вийде ніжним, тому він відмінно просочує основу, після чого вершкове масло стабілізує десерт і скріплює деталі торта. Для готування шоколадно-бісквітного частування потрібно :

  • 6 великих яєць ;
  • 320 г цукрового піску ;
  • 180 г борошна високої якості ;
  • 2 ст. л. крохмалю ;
  • соди ½ ч. л.;
  • 3-4 ст. л. порошкового какао ;
  • на кінці ножа кислоти лимона ;
  • 1 пакетик ванілі.

Рецептура промазки :

  • 400 мл відфільтрованої води ;
  • 350 г цукру ;
  • 120 г пересіянної борошна ;
  • 300 г масла ;
  • 7 г ванілі.

Для декору :

  • 100 г якісного шоколаду.

Як приготувати шоколадний тортик на бісквітній основі :

  1. Яєчні жовтки перебити з цукром і ваніліном міксером до кремової консистенції. Окремо збити білки до стійких піків, перемішати з жовтками.
  2. Окремо з’єднати просіяну борошно з какао, содою, лимонною кислотою і крохмалем. Компоненти висипати на білки, акуратно провернути тісто лопаткою.
  3. У промаслену роз’ємну форму вилити, розрівнюючи, тісто. Готувати бісквіт при 190 ° C 5 хвилин, потім ще 35 хвилин при 170 ° C. Готовий бісквітний торт повинен охолонути в духовій шафі. Витягнути бісквіт на рушник, дати пирога повністю охолодитися.
  4. У каструльку висипати цукор з водою, перемішати і закип’ятити, помішуючи, до розчинення кристалів. Зняти сироп з вогню. Просіяти борошно, влити склянку підігрітої води, вимішати рідке тісто.
  5. Вливати в крем сироп, збиваючи масу віночком, щоб не з’явилися грудки. Проварити масу на невисокому вогні до консистенції густого киселя.
  6. М’яке масло розім’яти ложкою, збити і порціями з’єднати з борошняної солодкої масою, збити до пишності. Охололий бісквітний торт поділити на 3 частини, зібрати акуратний десерт, викладати бісквіт з заварної прошарком.
  7. Залишки заварної маси нанести на поверхню і боки частування. Присипати торт тертим шоколадом, витримати 2-3 години в холоді.

Важливо! В процесі випікання бісквіта важливо тримати дверцята духової шафи закритою, так як він може опасти.

Баунті

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Екзотичний кокосовий смак частування і насичений тропічний аромат поєднується з легкої текстурою і соковитою шоколадною бісквітної основи.

Рецептура пишного бісквіта :

  • 4 яйця ;
  • півсклянки цукру ;
  • 2 ст. л. порошкового какао ;
  • 100 г просіяного борошна ;
  • ½ ч. л. подрібненої солі ;
  • ½ ч. л. ванілі.

Кокосова начинка :

  • 120 г кондитерської стружки кокоса ;
  • 200 мл цільного молока ;
  • ½ пачки масла ;
  • 100 г цукру.

Для глазурі з шоколаду :

  • 70 мл жирного молока ;
  • 120 г гіркого якісного шоколаду.

Для просочування :

  • 130 мл нежирних вершків.

Простий рецепт кокосово-шоколадного бісквіта :

  1. У ємності перемішати порошок какао з пересіяною борошном і ваніллю для запаху. Яйця перемішати з цукром і дрібкою солі, збити масу на середній швидкості міксера до пишної білої маси.
  2. Ввести сухі компоненти, перемішуючи лопаткою знизу вгору до гладкого шоколадного тесту. Випікати бісквіт в роз’ємній формі з викладеним на дно пергаментом при 180 ° C 35 хвилин.
  3. У каструлі прогріти з помішуванням молоко з цукром розтопленим маслом до танення крупинок. Засипати кокосову стружку, протримати суміш до згущення 10-12 хвилин. Крем остудити, бісквіт розрізати на 2 половини, просочити рідкими вершками.
  4. Прошарувати кокосової масою бісквітні коржі, витримати торт в холоді 2-3 години. Зверху полити глазур’ю з розтопленого в молоці шоколаду, а також присипати бічну поверхню стружкою.

На кефірі

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Шоколадний бісквітний торт, рецепт якого містить кефір, вийде більш пористим, від чого крем краще просякає коржі. Потрібно:

  • стакан знежиреного кефіру ;
  • 200 г цукру ;
  • 2 ст. л. з верхом какао ;
  • соди на кінчику ножа ;
  • 1 стакан пересіяної борошна.

Крем :

  • 160 г вагового шоколаду ;
  • 150 г 35% -их вершків.

Покрокове приготування десерту :

  1. Збити кефір з цукром міксером до появи бульбашок. Борошно з какао просіяти. У кефір висипати соди з борошном і какао-порошком, розмішати до повного розчинення грудочок.
  2. Надіслати тісто в промаслену форму, випікати при 180 ° C 30-35 хвилин.
  3. Розтоплений шоколад збити з вершками, дати остудитися в холодильнику. Готовий корж після остудження покрити харчовою плівкою і залишити на 12 годин, щоб смак бісквіта став яскравішим.
  4. Кремову масу для бісквітного торта викладати на коржі щедрими порціями. Зібрати десерт, зверху викласти скибочки шоколадного печива, трубочки або фігурки з изомальта.

На сметані

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Торт бісквітний шоколадно-кошторисний утримує в основі вологу, тому в десерті допускається поєднувати прошарку з безе, горіхів і желе.

Для шоколадного торта з бісквіта потрібно :

  • 100 г талого масла ;
  • 250 г цукру ;
  • 250 мл сметани ;
  • 5 ст. л. порошкового какао ;
  • 4 великих яйця ;
  • ½ ч. л. солі ;
  • 1 ч. л. без верху соди ;
  • 1.5 склянки борошна ;
  • 100 г кускового шоколаду ;
  • 150 мл кондитерських вершків 35% жирності.

Простий рецепт смачного шоколадного бісквітного торта :

  1. Порошок какао перемішати з м’яким маслом, розвести на вогні. Масу підсолодити і перемішувати, щоб не утворювалися грудки.
  2. Ввести 15% -у сметану. Яйця окремо збити до появи пінки. Сметанну масу перемішати з яєчною, підсолити.
  3. Борошно пересіяти з содою, ввести в тісто, перемішати до однорідності. Випікати бісквітний торт в роз’ємної промасленій формі при 180 ° C 20 хвилин, а потім 15 хвилин при 160 ° C.
  4. Вершки збити з розтопленим шоколадом і промазати готові охололи коржі.

Важливо! Для смачного соковитого торта крему в прошарку бісквіта має бути багато, шоколадною масою краще покрити бічну поверхню і верхівку десерту.

На молоці

Смачний шоколадний торт з пористою текстурою і яскравим смаком можна приготувати на молоці. Для просочення бісквіта можна вибирати будь-яку ніжну начинку зі стабільною консистенцією: пломбір, сирну, вершкову, сирну.

У бісквіт входить :

  • 3 великих яйця ;
  • 160 г цукрового піску ;
  • трохи солі ;
  • 170 г просіяного борошна ;
  • 2 ч. л. розпушує порошку ;
  • 2 повних ст. л. какао ;
  • 120 мл цільного молока ;
  • 60 г жирного масла.

Для шоколадної просочення торта :

  • 150 г веселого шоколаду ;
  • 1 банку молока згущеного ;
  • 200 г масла 82% жирності.

Домашній шоколадно-бісквітний торт готувати по етапах :

  1. До гладкості на невисокій швидкості міксера збити яйця з цукром і дрібкою солі. Засипати збагачену повітрям борошно з какао і розпушувачем. У м’яке масло влити молоко, суміш прокип’ятити до повного танення масла.
  2. Швидко влити в молоко тісто, перемішати міксером або ручним віночком. Бісквітне тісто перемістити в застелену пергаментом роз’ємну форму. Дати бісквітному коржу пропектися 40 хвилин при 180 ° C. Торту дати охолонути, щоб коржі при розрізанні не кришилися.
  3. Збити компоненти просочення бісквітного торта, дати масляної суміші постояти в холодильнику 1 годину під харчовою плівкою.
  4. Після охолодження розрізати бісквіт на коржі і перемазати ніжним шоколадним кремом. Зверху торт покрити шоколадними підтеками, кокосової стружкою або карамельної павутинкою.

З бананом

Дуже смачний рецепт шоколадного бісквітного торта з м’якими і ароматними бананами – ідеальний десерт для дитячого свята. Ніжний корж, просочений вершковою начинкою з приємними банановими нотками, стає м’яким настільки, що тане в роті.

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Щоб зробити бісквіт з вабить шоколадним смаком, потрібно :

  • 4 великих яйця ;
  • 120 г цукру + скільки потрібно до смаку для крему ;
  • 120 г борошна ;
  • 1 ст. л. ваніліна ;
  • 2 ст. л. якісного порошкового какао ;
  • 1 ч. л. розпушує порошку ;
  • 3 стиглих банана ;
  • 200 мл 20% -ої сметани.

Покроковий спосіб приготування шоколадного бісквітного десерту :

  1. Яйця збити міксером до утворення пінної маси білого кольору. До яєць ввести цукор з ваніліном, збити до появи стійких піків. Засипати просіяну борошно з розпушувачем, змішати тісто до однорідності.
  2. Здобрити бісквітну суміш порошком какао до консистенції густий сметани. Щоб бісквіт не пригоріла, випікати торт на деку з пергаментної підкладкою 25 хвилин при 180 ° C.
  3. Сметану збити з цукром до повного танення крупинок. Після охолодження бісквіта розрізати його на 4 коржі, викласти шарами і промазати щедрими кремовими прошарками. Поверх кожного бісквітного шару викладати нарізаний тонкими шматочками банан.
  4. Зверху на бісквітний торт викласти шматочки фруктів в шоколадній глазурі, половинки печива Oreo і тертий горіх.

П’яна вишня

Шоколадний бісквітний торт: рецепти на молоці, кефірі і окропі з різними начинками

Ніжний шифоновий бісквіт, просочений вишуканим вишневим лікером, підходить для дорослих. У дитячому варіанті лікер можна замінити сиропом.

Продуктовий набір для шоколадного бісквіта :

  • 2 яйця ;
  • 2 склянки пересічної борошна ;
  • 5 повних ст. л. какао ;
  • неповна ч. л. соди ;
  • 1.5 склянки цукру ;
  • 1 стакан підігрітого молока ;
  • 60-70 г топленого масла ;
  • 1 ч. л. ванілі ;
  • стакан окропу.

Просочення :

  • вишневий лікер.

Крем і декор :

  • 3 ст. л. пудри з цукру ;
  • 350 г 30% -ої сметани ;
  • 300 г будь-яких за смаком ягід, краще вишень.

Щоб зробити хороший шоколадний бісквіт домашнього приготування, потрібно :

  1. У ємності перемішати пересічну соду з какао і борошном, всипати цукор.
  2. Окремо збити яйця, поки почне виходити пориста біла маса. Влити до яєць тепле молоко, всипати ваніль з розтопленим маслом. Змішати компоненти до однорідності, влити склянку окропу.
  3. Шоколадне бісквітне тісто перелити в промаслену форму. Випікати бісквітний торт 5 хвилин при 220 ° C, зменшити температуру до 180 ° C, продовжити підготовку бісквіта 30 хвилин.
  4. Для крему пишно збити цукрову пудру зі сметаною. Остуджений бісквіт поділити на частини, просочити лікером. Зібрати шоколадний торт з сметанним кремом, викладаючи між шарами вишню і будь-які інші за вибором ягоди.
  5. Зверху бісквітний торт посипати стружкою з шоколаду, вишневим желе, свіжими або зацукрованими в алкоголі вишнями.

Шоколадний бісквітний торт з вологою пишною текстурою основи, обволікаючим кремом і добавками у вигляді карамелі, вишні, кокоса і вершків – гармонійний десерт для будь-якого віку і смаку. Рецепти з фото демонструють етапи приготування і вдалі варіанти апетитного і модного декору.