Шоколадний кекс “Зимова казка” – детальний рецепт приготування

Шоколадний кекс "Зимова казка" - детальний рецепт приготування

Смачний та красивий шоколадний кекс. Ошатний і святковий. З красивою білою глазур’ю, шматочками шоколаду та цукатами. Кекс виходить повітряний, пористий, з насиченим шоколадним смаком

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 210 г,
  • Цукор 150 г,
  • Соняшникова олія 50 мл,
  • Молоко 180 мл
  • Яйце 3 шт,
  • Какао 25 г,
  • Розпушувач 10 г,
  • Ванільний цукор 8 г,
  • Сіль за смаком

Глазур:

  • Цукор 100 г
  • Вода 2 ст. л.
  • Ванільний цукор 8 г,
  • Желатин 4 г + Вода 1 ст. л.
  • Висихання глазурі ~ 5 годин

Приготування шоколадного кексу “Зимова казка”

У тарілку для змішування додаю 3 яйця, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Збиваю віночком.

Вливаю молоко та олію без запаху, знову перемішую. Заздалегідь просіяне борошно, какао та розпушувач додаю частинами, щоразу перемішуючи до однорідності.

За консистенцією маса виходить схожа на густу сметану. Випікаю кекс у металевій формі. Можна використовувати будь-яку форму для випікання. Зсередини її змастила шматочком вершкового масла. Виливаю шоколадну суміш у форму, струшую.

Ставлю випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Кекс випікається близько 35 хвилин. Кекс добре піднявся і пропікся. Даю йому повністю охолонути.

Готую глазур: висипаю в тарілку желатин, додаю воду і даю йому 2-3 хвилини набрякнути. Висипаю в каструлю цукор, ванільний цукор та додаю воду. Даю суміші закипіти, цукор повинен повністю розчинитись.

Виливаю суміш у глибоку тарілку, трохи остуджую та додаю до неї желатин. Збиваю суміш міксером. Роблю її не надто густою.

Покриваю глазур’ю кекс, покривати треба швидко, глазур добре застигає. Прикрашаю шматочками шоколаду та цукатами. Висихає глазур 5-6 годин. Смачного!