Шоколадний крем-чіз для торта стане прекрасним вибором. Незвичайне поєднання солонуватого сирного смаку, гіркуватої нотки шоколаду створюють неповторний тандем, який дуже подобається людям. Кондитери застосовують склад не тільки для вирівнювання і прошарку вироби, але і в якості прикраси різних десертів. Є деякі особливості приготування, їх краще вивчити заздалегідь, щоб не розчаруватися в результаті.
Як зробити смачний крем-чіз
Багато хто знає, що крем-чіз – це сирна маса, яка використовується для вирівнювання тортів. Всі рецепти прості, але потребують особливої уваги до вибору продуктів і описаним інструкціям.
Для основи шоколадного крем-чіза необхідно вибирати якісні інгредієнти і готувати заздалегідь :
- Вершкове масло. Купувати слід саме коров’ячий продукт з жирністю вище 80%. Щоб не було інших відтінків, обов’язково звернути увагу на колір, який підібрати ближче до білого. Незадовго до приготування пачку краще довести до кімнатної температури, але ні в якому разі не розігрівати до рідкого стану.
- Вершки. Підійде натуральний молочний продукт з жирністю вище 33%. Його краще вживати в якості заміни масла, щоб трохи знизити калорійність десерту. Вийде еластична маса, легко піддається роботі. Швидко і якісно збивати після попереднього охолодження.
Для крем-чіза краще купити вершковий сирний сир фірм Віолетте, Хохланд або Альметте. Але плавлений молочний продукт не підійде, тому що просто розшартується. Інгредієнт обов’язково потримати в холодильнику, але не в морозилці. Замість цукрового піску завжди використовувати пудру, тому що часу на приготування потрібно не багато, він просто не встигне розчинитися і на зубах будуть відчуватися кристалики.
Як зробити шоколадний крем-чіз? Смак і колір йому подарує плитка якісного шоколаду, яку необхідно спочатку розтопити зручним способом: на водяній бані або мікрохвильовці. Під час цього процесу стежити, щоб він не зварився. Температура плавлення на плиті не повинна перевищувати 80 градусів, а в мікрохвильовій печі тримати по 20 секунд, дістаючи і перемішуючи. Перед тим як внести до загального складу, довести до кімнатної температури.
Використовувати можна темну, молочну або білу шоколадну плитку. Слід врахувати, що пористий і з різними добавками продукт не підходить для приготування такого крему.
Шоколадний крем-чіз на вершках
У класичному варіанті шоколадного смачного крем-чіза використовуються вершки. Стабільність складу забезпечує саме шоколад. Рецепт швидко набрав великої популярності, яка з часів тільки зростає. Такий крем служить прекрасною прикрасою для капкейк і тортів.
Інгредієнти :
- вершки – 150 мл ;
- пудра цукрова – 50 г ;
- шоколадна плитка – 75 г ;
- сир вершковий – 400 м.
Порада! Шоколадну плитку можна замінити тією ж кількістю какао-порошку.
Шоколадний крем-чіз на вершках для торта готувати, повторюючи всі описані нижче кроки :
- Охолоджені вершки збити в чаші блендера або за допомогою міксера на середній швидкості до загустенія.
- Засипати цукрову пудру, викласти вершковий сир і змішати протягом пари хвилин вже на низьких оборотах.
- Шоколадну плитку для крем-чіза розламати і розтопити в скляному посуді в мікрохвильовій печі. Буде потрібно кілька заходів по 20 секунд. Відставити в сторону і дочекатися, поки склад не стане кімнатної температури. Інакше під час з’єднання з прохолодними продуктами він просто застигне і розкришиться.
- Вводити невеликими партіями.
- Після отримання однорідності міксер відразу вимкнути.
Використовувати готовий склад можна відразу, а після нанесення виріб поставити в холодильник для застигання.
Шоколадний крем-чіз на маслі
Багато господині запитують: як зробити крем-чіз в домашніх умовах для торта, який буде добре тримати форму. Цей варіант підходить як для вирівнювання, так і для прошарку. З нього виходить прекрасні прикраси на випічки у вигляді квітів, бордюр.
Продуктовий набір :
- шоколадна плитка – 100 г ;
- вершкове масло – 100 г ;
- цукрова пудра – 100 г ;
- сирний вершковий сир – 300 м.
Готувати шоколадний крем для вирівнювання торта за наступною рецептурою :
- Розламати руками плитку шоколаду і розтопити на водяній бані, не забуваючи постійно помішувати. Відставити убік для охолодження.
- Вершкове масло кімнатної температури нарізати маленькими шматочками і скласти в зручну чашку. За допомогою міксера на невеликій швидкості збити в пишну масу разом з цукровою пудрою. Необхідно витратити на цей процес не більше 4 хвилин.
- Коли шоколадний склад стане кімнатної температури, влити його тонкої цівкою, не вимикаючи апарат. Обертання віночків має бути мінімальним на цьому етапі.
- В кінці викласти в крем-чіз вершковий сир і довести масу до однорідності. Чи не збивати на великих оборотах, щоб уникнути розшарування. При недотриманні цього правила маса вийде з крупинками.
- Встановити чашу зі складом в холодильник на півгодини.
Завдати крем-чіз на кожен корж, вирівняти поверхню і потримати торт ще раз в холоді.
Шоколадний крем-чіз з маскарпоне
Цей шоколадний крем-чіз, рецепт якого описаний нижче, стабільний і використовується для вирівнювання торта. Для його приготування можна брати не тільки маскарпоне. Іноді його замінюють домашнім молочним продуктом у вигляді натуральної сметани з 20% жирністю, яку на добу викладають на марлевий відріз, складений в 4 шари, і ставлять в холодильник.
Для прикраси можна використовувати і сирний варіант, де знадобиться свіжий кисломолочний продукт, попередньо подрібнений в кашу блендером.
Набір продуктів :
- молоко – 40 мл ;
- желатин – 10 г ;
- сир маскарпоне – 150 г ;
- борошно – 2 ст. л.;
- цукрова пудра – 50 г ;
- шоколадна біла плитка – 100 г ;
- вершки жирні – 1 стакан.
Порада! Крем-чіз вийде білосніжного кольору. Його на останніх етапах приготування можна змінити, додавши харчової барвник.
Покрокова інструкція:
- Молоко трохи розігріти. Всипати желатин і залишити для набухання, поки буде підготовлена основа.
- Вершки охолодити. Збивати міксером спочатку на маленькій швидкості, щоб уникнути розбризкування. Процес вважається завершеним, коли склад буде тримати форму.
- Невеликими порціями вводити сирну або сирну масу, перемішуючи на даному етапі лопаткою.
- Біла шоколадна плитка розтопиться швидко. Краще використовувати водяну баню, безперервно помішуючи. Довести до кімнатної температури.
- Желатин нагріти, щоб він повністю розчинився.
- З’єднати обидва склади у збиті вершки і з’єднати міксером на малих обертах. Досить буде пари хвилин, інакше крем-чіз шоколадний розшартується.
- Можна додати ванільного цукру.
Перед роботою по прикрасі масу краще трохи потримати на нижній полиці холодильника. Після нанесення потрібен час для вистоянки.
Шоколадний крем-чіз стане улюбленою прикрасою для домашніх десертів. Його сирний смак трохи відтіняє солодкість страви. Можна експериментувати і додати цитрусові нотки, для наповнення тістечок і заварного печива влити трохи для пікантності вишневий або кавовий лікер.