Смачний топпінг на основі шоколаду підійде до млинців, морозива, для прикраси торта. Рецепт шоколадного соусу простий, а для приготування потрібні звичайні продукти.
Соус з какао-порошком до оладків, млинців
Млинці – улюблена страва дітей і дорослих. Зробити їх ще смачніше допоможе шоколадний соус. У топпінг можна додати подрібнені горіхи. А ось крихта з печива або вафель зробить суміш надмірно густий.
Що необхідно:
- цукрова пудра – 230 г ;
- вода очищена – 180 мл ;
- какао – 110 г ;
- сік лимона – 1,5 ст. л.;
- трохи солі, ваніль за смаком.
Покроковий рецепт приготування шоколадного соусу для млинців з какао :
- У воду насипати цукрову пудру і сіль. Почекати, поки закипить.
- Влити в киплячу рідину сік лимона, ввести невеликими порціями какао. Добре перемішувати, до повного розчинення грудочок.
- Додати ваніль.
- Потримати на мінімальному вогні 5 хвилин, постійно перемішуючи.
- Остудити. Після охолодження суміш придбає більш щільну консистенцію.
Відсутність у складі вершків робить цей десерт менш калорійним. Замість цукрової пудри можна використовувати замінники цукру.
Соус з шоколаду для морозива
Класичний шоколадний топпінг можна подавати до морозива, панкейк, просто поливати їм здобну булочку. При будь-якому виборі виходить дуже смачно.
Що необхідно:
- шоколад – 100 г ;
- вершки жирні – 50 мл ;
- вершкове масло – 25 м.
Як зробити шоколадний соус – етапи приготування :
- Плитку розламати.
- З’єднати всі інгредієнти.
- Суміш нагріти на мінімальному вогні або лазні. Консистенція готового соусу повинен бути глянцевої і однорідною.
- Важливо, щоб під час приготування рідина не кипіла.
Цей простий шоколадний соус можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.
Як швидко приготувати шоколадний топпінг для торта
Простий шоколадний соус з шоколаду підходить для прикраси або начинки торта. Буде потрібно всього 2 інгредієнта, трохи часу, з рецептом впораються навіть початківці кондитери.
Що необхідно:
- вершки 20% жирності – 230 мл ;
- шоколад – 230 м.
До списку обов’язкових компонентів можна додати тростинний цукор, екстракт ванілі, цедру цитрусових плодів.
Шоколадний соус для торта – етапи приготування :
- Шоколад потерти.
- Вершки довести до кипіння на мінімальному вогні. Потрібно постійно перемішувати, щоб рідина не пригоріла.
- У киплячі вершки засипати шоколадну стружку.
- Струсити ємність з продуктами. Перемішувати віночком до повного розчинення шоколаду. Суміш повинна бути однорідною, блискучою.
- Остудити, використовувати для змащування коржів, декорування тортів, кексів, капкейк.
Зверніть увагу! Для топпінга підходить молочний або гіркий шоколад. Тільки потрібно вибирати якісний продукт без добавок.
Шоколадний топпінг з карамеллю
Цей десерт на основі шоколаду з нотками медової карамелі прекрасно поєднується з млинцями, вафлями, печеними фруктами.
Необхідні інгредієнти :
- какао-порошок – 2 ст. л.;
- цукор – 100 г ;
- вершки 20% – 300 мл ;
- мед – 2 ст. л.
Як приготувати шоколадний соус з какао і меду :
- Розігріти сковорідку. Насипати цукор, дати йому повністю розчинитися. Карамель заважати не потрібно, досить 2-3 рази струсити сковорідку.
- У каструлі змішати какао і вершки, додати мед. Перемішати.
- Додати до шоколадної маси карамель.
- Ретельно перемішати до однорідної консистенції.
- Остудити, щоб суміш трохи загустіла.
Важливо! Щоб какао не бралося грудками, його потрібно просівати через сито.
Соус з шоколадом зі згущеним
Зробити топпінг на основі шоколаду ще смачніше просто – потрібно додати в нього трохи згущеники.
Що потрібно:
- гіркий шоколад – 60 г ;
- молоко згущене – 160 мл ;
- вершкове масло – 25 г ;
- молоко – 85 мл ;
- какао-порошок – 45 м.
Покроковий рецепт :
- Подрібнити плитку, розтопити на водяній бані.
- Додати масло, перемішати.
- Всипати какао, розтерти суміш до однорідної консистенції.
- Додати спочатку згущене, потім звичайне молоко. Ще раз все добре перемішати.
Готовий солодкий продукт виходить щільним. Його можна подавати до млинчиків, прикрашати торт.
Шоколадний топпінг без масла і вершків
Цей десерт не містить молочних продуктів, підходить для дітей, людей з непереносимістю лактози.
Список необхідних інгредієнтів :
- вода – 160 мл ;
- цукор або замінник за смаком ;
- какао – 45 г ;
- масло рослинне без запаху – 40 мл ;
- банан.
Етапи приготування :
- У киплячу воду додати какао. Перемішати віночком.
- Ввести цукор і масло.
- Ще раз дати суміші закипіти.
- Готову масу остудити до температури 22-25 градусів.
- Подрібнити банан в блендері. Ввести невеликими порціями в основну суміш.
Такий топпінг прекрасно поєднується з вівсяної або рисової кашею.
Шоколадний топпінг до м’ясних страв
Шоколадний соус подають не тільки до солодких страв. Топпінг на основі шоколаду прекрасно поєднується з м’ясом. У нього додають гірчицю, вино, спеції, щоб підкреслити смак стейків, шашлику.
Необхідні інгредієнти :
- гіркий шоколад – 30 г ;
- дрібно порізаний ріпчаста цибуля – 20 г ;
- листя розмарину – 1 ч. л ;
- біле сухе вино – 125 мл ;
- цукор – 1 ч. л.;
- оцет винний – 15 мл.
Етапи приготування :
- Лук обсмажити до прозорості в невеликій кількості рослинного масла.
- Додати вино, оцет, цукор. Суміш повинна прокипіти на мінімальному вогні 2 хвилини, щоб повністю розчинилися крупинки цукру.
- Додати розмарин.
- Випарувати суміш, обсяг повинен зменшитися на третину.
- Шоколад поламати, невеликими порціями вводити в гарячу суміш.
- Коли консистенція стане порожниною однорідною, прибрати соус з вогню.
Готовий соус має кисло-солодкий смак. Його можна зберігати в холодильнику до 5 днів.
Складно вибрати улюблений шоколадний соус, рецепт десерту можна постійно вдосконалити і доповнювати, знаходити нові смакові поєднання.