Шоколадний торт “Прага” – детальний рецепт приготування

Шоколадний торт "Прага" - детальний рецепт приготування

Виходить торт Прага вологим і смачним. Складається з двох шоколадних бісквітних коржів з прошарком ніжного крему. Тортик відмінно підійде для будь-якого святкового столу, а готується не сильно складно.

Необхідні продукти:

  • 100 грам абрикосового джему

Для бісквіта

  • 4 курячих яйця
  • 140 грам цукру
  • дрібка солі
  • 130 грам пшеничного борошна
  • 8 грам розпушувача
  • 40 грам какао-порошку
  • 80 мілілітрів молока
  • 100 мілілітрів соняшникової олії

Для просочення

  • 80 мілілітрів молока
  • 50 мілілітрів к0ньяку
  • 1 столова ложка абрикосового джему

Для крему

  • 400 мілілітрів молока
  • 3 жовтки
  • 130 грам цукру
  • 35 грам кукурудзяного крохмалю
  • 250 грам вершків 35%
  • 80 грам шоколаду 70%

Для глазурі

  • 80 грам шоколаду 70%
  • 80 мілілітрів вершків 35%

Як приготувати торт Прага

Приготуємо бісквіт. У чашу міксера вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо до щільної пишної піни.

Какао заливаємо гарячим молоком, перемішуємо і вливаємо олію. Перебиваємо блендером до однорідної маси, відставляємо в сторону.

У борошно додаємо розпушувач і перемішуємо.

До яєць в два прийоми додаємо борошняну суміш. За допомогою лопатки перемішуємо до однорідності.

Трохи тіста додаємо в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Додаємо його в тісто і перемішуємо.

Форма для випічки (18 см.).  Розкладаємо тісто на 2 формочки і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 150 градусів протягом 20-25 хвилин. Готовий бісквіт залишаємо до повного охолодження, загортаємо у плівку і даємо пару годин «відпочити».

Приготуємо заварний крем. У сотейник вливаємо молоко, додаємо цукор, крохмаль і жовтки. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси і ставимо на плиту. Варимо на середньому вогні постійно помішуючи до загустіння. Перекладаємо крем в чашку, накриваємо плівкою в контакт і відправляємо в холодильник до повного охолодження.

У гарячі вершки додаємо темний шоколад, даємо постояти 1 хвилину і перебиваємо блендером до однорідної маси. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник до повного охолодження.

Дістаємо ганаш і збиваємо до легкого загустіння. Потім дістаємо заварну основу і збиваємо до однорідності. З’єднуємо дві маси і акуратно перемішуємо лопаткою.

В молоко додаємо к0ньяк, джем і все перемішуємо до однорідності.

Беремо бісквіти і розрізаємо кожен на 2 коржі. Обрізки подрібнюємо в крихту.

Беремо тарілку і ставимо 1 корж. Просочуємо його і покриваємо кремом. Зверху ставимо другий корж і також просочуємо його. Потім викладаємо ще один шар крему і накриваємо коржем. Таким чином збираємо весь торт. Накриваємо торт папером для випічки і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Готовий торт звільняємо від паперу і змащуємо його зверху і боків абрикосовим джемом. І ставимо в холодильник.

Приготуємо глазур. У гарячі вершки кладемо шоколад, перебиваємо блендером до однорідності.

Дістаємо торт з холодильника і зверху покриваємо приготовленою глазур’ю. Прибираємо на пару хвилин в холодильник, потім дістаємо і прикрашаємо боки торта приготованою крихтою.

Готовий тортик подаємо до столу. Смачного!