Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото

Шоколадний торт в мультиварці виходить пористим і злегка вологим. Коржі з яскравим ароматом какао можна гармонійно поєднувати з сметанним або заварним кремом, згущеним молоком, горіхами і ягодами. Вигідно відтіняють шоколадний смак торта прошарку з вишневого або малинового конфітюру, смородинового желе або свіжих фруктів.

Шифоновий бісквіт в мультиварці

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото
Тонкі, просочені кремом коржі відрізняються насиченим шоколадним смаком і пористої текстурою. Для легкої і гармонійної кислинки між шарами можна викладати шматочки консервованого ананаса, пластинки полуниці або слайси ківі.

Складові бісквіта :

  • 250-260 г високосортної борошна ;
  • 50 г какао-порошку для випічки ;
  • 4 г соди ;
  • 6 г розпушувача ;
  • 280 г цукру ;
  • 4 домашніх яйця ;
  • щіпка дрібної солі ;
  • 300 мл молока ;
  • 70 мл рафінованого масла.

Заварний молочний крем :

  • 2 фермерських яйця ;
  • 0.5 л молока ;
  • 3 з гіркою ст. л. борошна ;
  • 200 г цукру ;
  • 100 г 82% вершкового масла ;
  • 10 г ароматної ванілі.

Глазур на шоколаді :

  • 4 з верхом ст. л. цукру ;
  • 50 г гіркого шоколаду ;
  • 3 ст. л. молока ;
  • 2 ч. л. порошкового какао ;
  • 50 г масла.

Покроковий спосіб готування для мультиварки :

  1. Просіяну якісну борошно з’єднати з дрібним какао, содою і розпушувачем.
  2. Яйця розбити в миску, кинути дрібку солі і збити з цукром, нарощуючи швидкість міксера.
  3. Маса повинна стати глянцевої і стікати з віночка товстої цівкою.
  4. Продовжуючи збивання, влити в тісто масло, розмішати, додати тепле молоко.
  5. Ввести борошняну суміш, розмішуючи віночком, щоб не залишилося грудочок.
  6. Промасліть чашу мультиварки, влити тісто. В середньому піч шоколадний торт в мультиварці (рецепти можуть відрізнятися від потужності апарату) 40-45 хвилин.
  7. До кінця приготування відкрити люк і перевірити готовність дерев’яною паличкою.
  8. Охолодити торт в мультиварці, витримати 4-5 години на полиці холодильника, обернувши плівкою для харчових продуктів.
  9. Для крему в каструльці розтерти яйця з ваніллю і борошном в однорідну масу, підсолодити, залити молоком і поставити на водяну баню або на невисокий вогонь.
  10. Прогрівати крем, безперервно помішуючи, щоб він не підгорів, до появи на поверхні лопаються бульбашок.
  11. Відключити нагрів, викласти розм’якшене масло і перемішувати, щоб воно розтануло.
  12. Помістити безпосередньо на поверхню крему плівку, щоб крем не обвітрився. Охолодити.
  13. Розтопити шоколад, засипати порошковий какао, додати молоко і цукор з вершковим маслом. Прогріти глазур, щоб маса стала закипати.
  14. Поділити торт на 4 коржі, перемазати кремом. За бажанням між коржами викласти скибочки фруктів.

Важливо! Торт необхідно тримати в холодильнику, так як глазур приготовлена на вершковому маслі, яке може танути при транспортуванні.

Зверху на торті розподілити шоколадну глазур, формуючи апетитні підтеки. Прикрасити шоколадним печивом, цукерками або вафельними трубочками.

Сметанний

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото
Тісто шоколадного торта для мультиварки, приготоване на сметані, буде виходити набагато гущі і ароматні. Бісквітна основа тане в роті через підвищену жирність. Із залишків сметани легко приготувати ситний крем, який гармонізує яскравий смак коржів.

Коржі для торта в мультиварці :

  • 3 фермерських яйця ;
  • 230 г високосортної борошна ;
  • 250 г цукру ;
  • 40 г какао для випічки в порошку ;
  • 200 г 20% -ої сметани ;
  • 1.5 ч. л. розпушує порошку ;
  • 80-100 г масла ;
  • 1 упаковка ваніліну.

Для промазування :

  • стакан жирної сметани ;
  • 100 г 82% -ої жирності масла ;
  • шоколадна стружка або крихта.

Готувати торт в мультиварці по етапах :

  1. Просіяну через дрібне сито борошно засипати в ємність, додати 20 г какао, розмішати.
  2. У чашу блендера викласти м’яке масло підсолодити і збити до жовтуватої маси.
  3. По одному ввести яйця, кожен раз збиваючи суміш до однорідності.
  4. До білої яєчної пінці перекласти сметану, розмішати віночком, ввести розпушувач з рештою какао. Перемішати.
  5. Довечко чаші мультиварки застелити пергаментом, вилити густе тісто і готувати шоколадний торт 1 годину при включеній опції «Випічка». Після закінчення залишити бісквіт охолонути 5 хвилин в чаші мальтурки.
  6. Збити для промащення міксером сметану з маслом, зібрати торт і поставити для стабілізації на полицю холодильника.

Полити готовий смачний торт шоколадною глазур’ю, декорувати свіжими гілочками м’яти, вафлями, скибочками фруктів або кремовими квітами.

Екстра-шоколадний

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото
Добавка кондитерського какао в тісто не додасть основі яскравого шоколадного післясмаку. Посилити шоколадний присмак і яскравість коржів допоможе додавання окропу. Бісквіт в мультиварці вийде вологоватим і дуже пористим, від чого легко просочиться кремом.

Складові :

  • 0.5 кг високосортної борошна ;
  • пара яєць ;
  • близько 400 г цукрового піску ;
  • по 1.5 ч. л. соди з розпушувачем ;
  • 1 стакан молока ;
  • 1 склянку киплячої води ;
  • 6 повних ст. л. порошкового какао ;
  • 1 ч. л. цукру ванільного ;
  • ½ склянки очищеного масла.

Ганаш :

  • 0.5 кг молочного шоколаду ;
  • 50 г жирного спреду ;
  • 350 г високожирних 33% вершків.

Спекти пишний торт в мультиварці за схемою :

  1. Сітом просіяти борошно, змішати з цукром, порошковим какао, содою і розпушувачем.
  2. Окремо розбити яйця, на невисокій швидкості збити до появи пінки.
  3. Вилити до яєць спред з молоком, перемішати. Отриману масу залити до борошна і какао.
  4. Довести лопаткою до однорідності, влити склянку киплячої води. Тісто виявиться рідким.
  5. У заздалегідь змащену тонким шаром масла каструльку мультиварки відправити тісто.
  6. На режимі мультиварки «Випічка» спекти базу для торта 60 хвилин. Краще після закінчення часу протримати корж 10 хвилин на підігріві.
  7. Розрізати теплий шоколадний бісквіт, спечений в мультиварці, на три коржі, промазати без просочення будь-яким на вибір кремом: йогуртовим, сметанним, масляним або вершковим.
  8. Приготований бісквітний торт в мультиварці залишити для стабілізації на 2 години.
  9. Для ганашу розпустити шоколад на лазні, ввести масло.
  10. Прогріти вершки до появи бульбашок і з’єднати з шоколадною масою.

Чим жирніше вершки, тим гущі і стабільніше вийде крем.

Покрити шоколадний тортик товстим шаром ганашу, вирівняти кондитерським шпателем і посипати горішками в солоній карамелі.

Кефірний

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото

Економний і елементарний в приготуванні торт підійде для приємного чаювання в дружньому колі або для сімейного торжества. Кефірні коржі в мультиварці стануть повітряними і вологими, а в поєднанні з густим сметанним кремом вийде ніжний тортик.

Для тесту :

  • 250 л свіжого кефіру жирністю 2.5% ;
  • 200 г цукру ;
  • 250 г борошна вищого сорту ;
  • 5 ст. л. з верхом какао ;
  • 3 фермерських яйця ;
  • 1.5 ч. л. соди ;
  • 1 ч. л. розпушує порошку ;
  • 4 ст. л. очищеного рослинного масла.

Кремова просочення :

  • 0.6 мл 20% сметани ;
  • 100 г цукру ;
  • 1 ч. л. ванілі ;
  • 100 г кускового шоколаду.

Спосіб покрокової готування шоколадного десерту в мультиварці :

  1. У теплому кефірі розчинити соду, залишити на кілька хвилин для початку реакції.
  2. Яйця звернути міксером в густу пінку з 100 г цукру близько 5 хвилин.
  3. У яєчну масу ввести кефір і масло, довести суміш до однорідності.
  4. Засипати в суху окрему миску залишок цукру з просіяною борошном, розпушувачем і порошковим какао.
  5. Змішати суху і рідку масу до рівне текстури.
  6. Розділити тісто на пару коржів, випікати в каструльці мультиварки на програмі «Випічка» 40 хвилин, застеливши дно вощеного папером.
  7. Дати пирогу охолонути в відключеній мультиварці 5 хвилин, зрізати з коржів підсохлі верхи або нерівності.
  8. Коржі порізати навпіл, обрізки натерти теркою або покришити блендером.
  9. Збити сметану з цукром і ваніллю в густий пишний крем, зібрати пошарово торт, додаючи між коржами поламаний шматочками шоколад.
  10. Обмазати залишками сметанного крему верхівку і бічні частини торта, обсипати шоколадний десерт крихтою, тертим шоколадом.
  11. Залишити торт на полиці холодильника на 4 години, щоб коржі просочилися, стали вологими і тануть в роті.

Зверху викласти декор з маршмеллоу, трубочок, дрібних морських камінчиків, мармеладу.

Амаретто

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото
Легкий шоколадно-трюфельний торт з ніжними коржами, кремовою просоченням і ароматом мигдалю прикрасить пишне торжество і затишний романтичне свято. Мультиварка забезпечить рівномірне пропікання основи десерту.

Складові інгредієнти :

  • 250 г якісної борошна ;
  • 200 г цукрового піску ;
  • 2 великих або 3 невеликих яйця ;
  • 10-12 г пекарського порошку ;
  • 250 мл підігрітого молока ;
  • 4 ст. л. порошкового какао в основу + 2 ст. л. для обсипання десерту ;
  • 3 ст. л. рафінованого масла ;
  • щіпка дрібної солі ;
  • 3 ст. л. солодкого лікеру для (просочувати + 2 ст. л. в крем) ;
  • 500 г максимально жирних вершків ;
  • 300 г гіркого вагового шоколаду ;
  • 50 г білого або шоколаду ;
  • 2 ст. л. слайсів мигдального горіха.

Рецепт торта для мультиварки :

  1. У блискучу піну збити яйця з цукром, засипати какао з розпушувачем і повітряної борошном.
  2. Ввести масло і залити підігріте молоко.
  3. Компоненти перемішати, щоб не залишилося сухих грудочок.
  4. Акуратно залити тісто в чашу мультиварки, змащеній маслом.
  5. Встановити опцію «Випічка» і почекати 40 хвилин. Дати торту постояти на підігріві в мультиварці 20 хвилин.
  6. Перевернути бісквіт на піддон для готування на пару, яким оснащена мультиварка, розрізати на однакові коржі. За бажанням одну половину просочити лікером, другу порізати і роздати дітям.
  7. Шоколад, поламаний шматочками, розпустити на водяній бані, вершки на високих оборотах збити в хутровий крем.
  8. Остуджену шоколадну масу розмішати з вершками, акуратно доводячи крем до однорідності, відтінити смак невеликою кількістю лікеру.
  9. На дно форми відправити вологий бісквіт, зверху вилити шоколадну суміш, вирівняти охолодити вночі в холодильнику.
  10. Для презентації тупий стороною ножа пройтися між боками торта і формою, щоб зняти її.

До речі! Другу половинку шоколадного коржу, спеченого в мультиварці, можна покришити і викласти на торт.

Переставити торт на блюдо, зверху посипати тертим шоколадом і какао, боки обсипати мигдальними пластівцями.

Шоколадно-банановий

Шоколадний торт в мультиварці: рецепти з фото
Гармонійний десерт для шокоманів, так як поєднує кремову м’якість банана і насичений смак шоколаду. Готувати випічку зручніше в мультиварці, так як тісто рівномірно пропікається, що не підгорає і не видувається.

Для кексу :

  • 170 г дрібної солодкої пудри ;
  • 100 мл олії + для промазування чаші мультиварки ;
  • 170 г високосортної борошна ;
  • 50 мл молока ;
  • 3 фермерських яйця ;
  • ½ ч. л. соди ;
  • 4 повних ст. л. порошкового какао ;
  • 100 г кускового шоколаду ;
  • 2 стиглих банана.

Для промазки :

  • 70 г білого якісного шоколаду ;
  • 50 г чорного шоколаду ;
  • 250 мл сметани жирністю 20%.

Рецепт готування домашнього шоколадного торта в мультиварці :

  1. Натерти кусковий шоколад, змішати з борошном, пудрою, содою і какао.
  2. Розділити 2 яйця на білки з жовтками.
  3. Збити міксером 2 жовтки з 1 яйцем до гладкої текстури.
  4. Розім’яти стиглі банани виделкою, відправити до яєць і продовжити збивання.
  5. Влити молоко і додати масло, перемішати.
  6. Окремо сухим міксером збити яєчні білки в стійку міцну піну.
  7. Бананову суміш міксером з’єднати з сухими компонентами.
  8. Чверть збитих білків ввести в шоколадну масу, лопаткою вмішати, додавати білки частинами, обережно втручаючи, щоб не порушити повітряність текстури.
  9. Тісто перелити в промаслену чашу мультиварки, вибрати програму «Випічка» і готувати 60 хвилин. Вийняти кекс після охолодження, перевернувши на пристрій для готування на пару.
  10. Дати шоколаду розтанути на водяній бані, з’єднати зі сметаною і поставити на 20-30 хвилин в холодильник для охолодження.
  11. Густо покрити сметанний кремом шоколадний кекс, дати десерту настоятися 30 хвилин в холодильнику.

Простий торт в мультиварці за смаковими відчуттями схожий на легендарний Брауні: максимально шоколадний, але без нудотності в смаку.

Шоколадний торт в мультиварці можна готувати на кефірному або бісквітному тесті без побоювання, що десерт осяде або підгорить. Особливості агрегату забезпечують рівномірне приготування торта з усіх боків, коржі виходять рівними і пропеченими. Торти можна прошаровувати сметанним або вершковим кремом, додавати ягідне пюре, робити шари желе або горішків в солоній карамелі.