Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Шоколадний торт з сметанним кремом може складатися з просочених медових коржів, шифонового або екстракофейного бісквіта, а також з поєднання різних технік і текстур. Різноманіть смак десерту можна добавкою кислуватих ягід, соковитих фруктів, родзинок, маку і горішків.

Ніжний сметанник

Десерт поєднує пишну пористу основу, просочену ніжним кремом, а також вишукану глазур з шоколаду, яка служить смаковим акцентом і вдалим декором випічки.

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Компоненти для бісквітної основи шоколадного торта :

  • пара домашніх яєць ;
  • 250 мл 15% -ої сметани ;
  • 100-120 г цукрового піску ;
  • ½ склянки борошна екстра-класу ;
  • 2 повних ст. л. какао-порошку ;
  • 1 ч. л. розпушує порошку.

Прошарок :

  • 0.5 л густий 25% жирності сметани ;
  • близько 90 г цукру.

Шоколадна глазур :

  • 100 г 82% масла ;
  • 2 ст. л. порошкового какао ;
  • 50 г чорного шоколаду ;
  • 5 ст. л. цукрового піску ;
  • 5 ст. л. молока.

Покроковий процес готування шоколадного торта :

  1. До початку готування включити духову шафу, щоб він встиг нагрітися до 180 ° C.
  2. Борошно з розпушує порошком і какао просіяти через дрібне сито.
  3. Додати в миску яйця, підсолодити, збити до пишної однорідної маси віночком або міксером.
  4. Викласти в яєчну масу сметану, збити до однорідної текстури.
  5. Порціями вводити борошняну суміш з какао і розпушувачем, перемішувати, щоб вийшло тісто по консистенції як на класичний шоколадний бісквіт, без грудочок.
  6. Перелити тісто в форму для випікання, дно якої застелено пергаментом.
  7. Краще вилити бісквіт на широкий деко тонким шаром, а потім розрізати коржі на 4 частини.
  8. Випікати торт в гарячому духовій шафі близько 30 хвилин, не відкриваючи дверцята, щоб бісквіт не впав.
  9. Зняти коржі з форми, дати трохи охолонути.
  10. Жирний сметану збити віночком з цукром, прибрати крем для стабілізації на полицю холодильника. Виймати масу і перемішувати, щоб кристали розчинилися.
  11. Охолола основу розділити на коржі прямокутної або округлої форми.
  12. Теплі коржі промазати кремом порціями по 1-2 ст. л. Залишити їх до повного остудження, щоб скоротити час просочування.
  13. При складанні промазати коржі великими порціями сметанного крему, скласти частини стопкою, що не притискаючи, щоб не витекла начинка, пройтися шпателем по бічній частині десерту.
  14. Верх торта не промазувати рясно, так як зверху десерт буде покритий глазур’ю.
  15. Для глазурі в молоці розтопити шоколад, додати цукор з какао і маслом. Суміш проварити 2 хвилини, дати масі охолонути.
  16. Полити торт густий шоколадною сумішшю, формуючи красиві підтеки.

Витримати шоколадний сметанник в холоді 2-3 години, щоб коржі повністю просочилися, стали м’якими і соковитими.

Важливо! На час охолодження краще зафіксувати торт декількома шпажками, щоб він не «поплив» від сметани.

Супершоколадний торт

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Насичений смак шоколадних коржів поєднується з ніжністю сметанной прошарку. В результаті випічка виходить гармонійною і смачною.

Для тесту знадобиться :

  • 250 мл домашньої жирної сметани ;
  • 1 стакан високосортної борошна ;
  • 6 ст. л. порошкового какао ;
  • 1 ч. л. без гірки соди ;
  • яйце ;
  • 1 склянку цукру ;
  • 100 г темного шоколаду.

Кремова сметанная прошарок :

  • 500 г сметани 20% жиру ;
  • цукровий пісок за смаком.

Швидкий процес покрокової готування торта :

  1. Сметану з’єднати з содою і відставити убік для реакції.
  2. У ємність засипати цукор і додати яйце, масу гарненько збити віночком.
  3. Викласти погашену сметаною соду, повторно збити.
  4. Борошно пересіяти в миску, засипати какао і продовжити збивання.
  5. Шоколад нарубати скибочками, вмішати його в тісто.
  6. Тестову суміш вилити в роз’ємну форму з викладеним на ній промасленим пергаментом.
  7. Готувати торт при 200 ° C в духовці близько 35 хвилин, охолодити і нарізати на 2 коржі.
  8. Сметану з цукром збити, можна відтінити смак крему ваніллю. Стабілізувати в холоді.
  9. Покрити сметанной масою частини, поверхня і боки торта.

Зверху краще укласти горіховий декор або шоколадну тонку стружку.

Банановий

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Апетитний і презентабельний десерт за смаком нагадує тістечко Брауні з вологою шоколадною основою, просоченої ніжними шарами сметанно-вершкового крему з шматочками бананів.

Для шоколадної основи :

  • 200 г 1% -ого кефіру ;
  • 150 мл кави (150 мл питної води з 1.5 ч. л. кава);
  • 3 повних ст. л. какао ;
  • склянку цукру ;
  • велике яйце ;
  • 80 мл рафінованого масла ;
  • 200 г якісної борошна ;
  • 1 ч. л. розпушує порошку ;
  • по дрібці дрібної солі з ваніллю.

Промазка :

  • 300 мл 35% -их вершків ;
  • 150 мл сметани високої жирності від 20% ;
  • 790-800 г пудри з цукру.

Начинка:

  • 2 зрілих банана.

Ганаш :

  • 150 г чорного шоколаду ;
  • 150 г 33% вершків.

Рецепт шоколадного торта з сметанним кремом і бананом :

  1. Просіяти борошно через сито з какао, сіллю і цукром. Перемішати.
  2. Вінчиком до однорідності збовтати кефір з маслом, яйцем, влити до сухим компонентів, розмішати до отримання тягучого тесту.
  3. Розчинити каву в окропі, відразу влити в тісто і розмішати.
  4. Закрити денце форми пергаментом, вилити основу і запекти при 180 ° C 40 хвилин.
  5. Охололу основу поділити на 3 коржі.
  6. Охолоджені вершки збити міксером до згущення з пудрою.
  7. Ввести сметану, перемішати крем до однорідності.
  8. На корж викласти велику порцію крему, рівномірно розкласти шматочки очищених бананів.
  9. Укласти другий корж, повторити прошарку і завершити збірку десерту останнім шматочком основи, прибрати торт в холод на 3 години.
  10. Шоколад витопити в сотейнику, прогріти з вершками до гарячого, але не киплячого стану.
  11. Активно перемішати масу до гладкості, зняти з плити і остудити ганаш до потрібної густоти.

Покрити десерт ганашем з усіх боків, оформити верхівку і боки шоколадними крихтами і стружкою.

Медовий десерт «Спартак»

Медовий шоколадний торт з сметанним кремом тане в роті від вологості основи і соковитості кремового шару. Для великого святкового торта на 10 коржів будуть потрібні якісні компоненти.

Шоколадна основа :

  • 1.5 ст. л. рідкого квіткового меду ;
  • 1.5 склянки цукру-піску ;
  • 3 яйця ;
  • 100 г 82% -ого масла ;
  • 1.5 ч. л. соди без верхівки ;
  • трохи солі ;
  • 3 ст. л. какао ;
  • 600-650 г пересіяної високосортної борошна.

Крем :

  • 450 мл 15% сметани ;
  • 4 ст. л. пудри.

Глазур :

  • 2.5 ст. л. молока ;
  • 4 ст. л. цукру.

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Шоколадний торт за рецептом зі сметаною готувати по кроках :

  1. На паровій бані розтопити мед з маслом і цукром, постійно перемішуючи в товстодонному сотейнику.
  2. Окремо збити яйця з содою до пінки, після танення крупинок ввести яєчно-содову масу, розмішати.
  3. Відразу ж засипати просіяну борошно з какао.
  4. Тісто розмішувати до теплого стану, трохи підсолити.
  5. Борошно підсипати, щоб тісто залишилося еластичним, але не липло до рук.
  6. Розділити основі на 10 грудочок, залишити на 30 хвилин.
  7. Тонко розкачати коржі по листу пергаменту, обрізати формою або кришкою, перетягнути коржі з пекарської папером на деко.
  8. Випікати при 180 ° C не більше 5-6 хвилин, час залежить від тонкощі розгойдування.
  9. Обрізки також спекти, щоб отримати крихту для декору.
  10. Збити сметану з цукром, промазати шоколадний торт. Спочатку коржі будуть сухими, але незабаром просочуються, стануть м’якими і тануть в роті.
  11. Самотанний крем нанести також на боки торта, а верхівку залишити для глазурі.
  12. Розтопити на вогні шоколад з какао, молоком і цукром, перемішати і трохи остудити, щоб маса стала гущі.
  13. Полити торт шоколадною глазур’ю, посипати медовими крихтами, шматочками горіхів або печива.

Після того як торт шоколадний «Спартак» просочується, нарізати десерт порційними шматочками і подати до чашки гарячого чаю.

Гірка з родзинками, горішками і вишнею

Шоколадний торт з сметанним кремом: рецепти з фото покроково

Простий шоколадно-кошторисний торт з приємною вишневою кислинкою, повітряним кремом і пористою основою – красивий десерт, який вийде навіть у початківця господині.

Для тесту :

  • 200 г цукру ;
  • 150 г сметани 15% -ої жирності ;
  • 2 повних ст. л. какао ;
  • пара яєць ;
  • склянку високосортної борошна ;
  • 1 ч. л. без гірки соди.

Склад крему :

  • 250 мл сметани пожирніше ;
  • 50 г пудри з цукру ;
  • 7-10 г ванілі.

Декор :

  • шоколад чорний і молочний ;
  • вишня без кісточки (свіжа, консервована) ;
  • родзинки світлий ;
  • жменю ядер волоських горіхів.

Простий рецепт сметанника по етапах :

  1. У мисці збити міксером сметану з цукром і яйцями.
  2. Порційно додавати борошно, просіяну з содою і какао.
  3. Довести тісто до консистенції густий сметани.
  4. Перелити основу в форму, дно якої герметично затягнути промасленим шматком пергаменту. Бортики промазати маслом.
  5. Для приготування підійде висока форма діаметром близько 18 см.
  6. Пропіч основу 35 хвилин при 200 ° C, готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  7. Обрізати підсохлий край коржа по всій бічній поверхні. Розділити охололу основу на 2 частини.
  8. Обрізки поділити кубиками і залишити для формування гірки.
  9. Збити промазку з ванілі зі сметаною і пудрою.
  10. Промазати нижній корж кремом, а верхній просочити вишневим сиропом.
  11. На змащений сметанний ніжним кремом нижній корж викласти вишню, зверху розмістити другу частину торта.
  12. Кубики з обрізків перемішати із залишком сметани, додати в масу вишню, пропарений родзинки і стружку шоколаду.
  13. Викласти масу гіркою, як на фото, акуратно підрівняти декор.

Зверху можна прикрасити десерт шоколадною стружкою, шматочками горіхів і вишнею.

Шоколадний торт зі сметанним кремом можна готувати на медової, бісквітної або будь-який інший основі. Різноманіть смак десерту можна консервованої вишнею, солодким родзинками, горішками або згущеним молоком.