Шоколадний торт з вишнею: рецепт з сметанним кремом, сирним, кремом-чіз і іншими

Шоколадний торт з вишнею – класичний десерт, ідеально врівноважує солодкість і аромат базового компонента з приємною ягідною кислинкою. У традиційному виконанні являє бісквітні коржі круглої форми, змащені сиропом і кремом. Для приготування не обов’язково шукати свіжі вишні, підійдуть заморожені ягоди, консервовані плоди, желе, варення і джеми. Основа торта може бути будь-хто, але пористий бісквіт краще здатний увібрати ароматні соки. Доповненням до нього служать сметанний крем, збиті вершки, сир, маскарпоне і інші солодкі наповнювачі.

Шоколадний торт з вишнею і сметанним кремом

Найпростіший рецепт шоколадно-вишневого торта передбачає використання сметани у вигляді крему. Такий наповнювач відмінно відтіняє смак гіркого шоколаду і ягідні соки. Десерт, приготований за цим рецептом, виходить не дуже солодким, тому добре підходить для літнього чаювання.

Шоколадний торт з вишнею: рецепт з сметанним кремом, сирним, кремом-чіз і іншими

Вся складність рецепта полягає у виборі правильної сметани. Щоб шоколадний торт добре тримав форму, вона повинна бути високою жирності (мінімум 20, а краще 30%). З неї заздалегідь потрібно видалити зайву рідину, підвісивши на 3-4 години в марлевому мішечку.

Склад інгредієнтів :

  • шоколадна глазур – 300 г (гіркий шоколад і вершкове масло, змішані в рівних пропорціях) ;
  • вишня без кісточок – 1 кг ;
  • сметана – 1 кг ;
  • цукрова пудра – 200 г ;
  • крохмаль – 2 ст.л.;
  • цукор – 300 г (200 г в бісквіт + 100 г в ягідну начинку) ;
  • натертий гіркий шоколад – 50 г ;
  • вода – 200 мл ;
  • сире куряче яйце – 5 шт.;
  • борошно – 200 г ;
  • розпушувач – 1 щіпка ;
  • порошкове какао – 5 ст.л.;
  • ванілін – на кінчику ножа.

До речі! З перерахованих компонентів можна приготувати класичний шоколадний вишневий тортик, зробивши звичайні круглі коржі, а потім просочивши їх кремом, ягідною начинкою і глазуруванням. Але, якщо дозволяє час, краще трохи ускладнити рецепт. Для цього буде потрібно глибока форма діаметром 26 см.

Техніка готування :

  1. Промиту і очищену від гілок і ядер вишню засипати цукром (його буде потрібно півсклянки). Долити 100 мл води, перемішати і поставити ароматну масу на повільний вогонь.
  2. Розвести крохмаль в залишках води (вона повинна бути холодною) так, щоб не залишилося грудочок.
  3. Коли вишня почне бульбаритися, тонкою цівкою влити крохмаль. При цьому обов’язково інтенсивне помішування начинки. В іншому випадку крохмаль може схопитися завчасно, тоді в десерті з’являться неапетитні грудочки.
  4. Поварити вишню до загустенія пару хвилин. Дати охолонути масі, після чого вона стане більш щільною.
  5. Для приготування бісквіта збити яйця з цукром.
  6. Коли маса побіліє, просіяти в неї борошно (обов’язковий етап, так тісто вийде повітряніше), какао і ложку розпушувача.
  7. Замісити однорідне тісто і вилити його в форму, яка збігається по діаметру з ємністю, в якій буде збиратися торт (можна задіяти піддон, що йде в комплекті з духовкою). Використовувати роз’ємний посуд для запікання не можна. Рідке тісто витече з нього навіть при наявності мінімальних зазорів, а зробити структуру більш щільною – значить погіршити смак бісквіта.
  8. Випікати бісквітний корж при 200 градусах до сухої зубочистки.
  9. З готового, остиглого бісквіта вирізати формою для збірки кругле підставу, а залишки тесту накришити кубиками.
  10. Приготувати сметанний крем. Для цього збити підготовлену сметану, пудру і ваніль.

Залишилося зібрати торт з вишнею. Для цього укласти в роз’ємну форму частини десерту в наступній послідовності :

  • кругле бісквітне підставу ;
  • половину ягідної начинки з цілими вишеньками (кілька великих плодів відкласти для прикраси торта) ;
  • ½ солодкого сметанного крему ;
  • бісквітні кубики ;
  • натертий гіркий шоколад ;
  • залишилася вишня з соком ;
  • сметанний крем.

У зібраному вигляді торт повинен провести 3 години в холоді. Після чого зняти з нього бортики, і облити шоколадною глазур’ю. Верх прикрасити відкладеними вишнями.

Торт «П’яна вишня»

Шоколадний торт з вишнею: рецепт з сметанним кремом, сирним, кремом-чіз і іншими

«П’яна вишня» – торт, рецепт якого спочатку може здатися складним для початківця кондитера. Але, якщо взяти на замітку покрокову техніку приготування, результат порадує кожного. Ніжний вершковий крем ідеально доповнює поєднання вишні і шоколаду.

Склад інгредієнтів :

  • вишня – 350 г ;
  • коньяк – 300 мл (можна замінити червоним вином) ;
  • шоколадний бісквіт – 2-3 коржа (допускається використовувати магазинний напівфабрикат, але краще спекти його самим будинку) ;
  • цукрова пудра – 250 г ;
  • яйце – 1 шт.;
  • натуральне вершкове масло – 200 г ;
  • молоко – 100 мл ;
  • ванілін – щіпка.

Техніка готування :

  1. Ягідну м’якоть залити алкоголем, залишити в холоді на півдня, щоб вишня добре проспиртувалася. Для додання аромату можна приправити настій кардамоном, паличкою кориці, мускатним горіхом або гвоздикою.
  2. Залишити масло в теплі, щоб воно стало м’яким і легко піддавалося змішуванню.
  3. Збити пудру з яйцем.
  4. Довести молоко до кипіння, після чого приправити його ваніллю. Тонкої цівкою почати вливати гарячу рідину до яйця. При цьому обов’язково інтенсивне помішування, інакше білок з жовтком згорнуться і в вершковому кремі з’являться несмачні пластівці.
  5. Поставити масу на самий тихий вогонь і зварювати до загустенія. Припиняти помішування не можна.
  6. Поки молочна суміш остигає, збити вершкове масло до пишності.
  7. З’єднати обидві заготовки крему.

    Обов’язкова умова! Перед змішуванням компоненти повинні повністю охолонути. Інакше масло почне танути, крем втратить щільну структуру, і з ним вже неможливо буде працювати.

  8. Відкинути промариновану вишню на ситечко, щоб з неї скли залишки алкоголю.
  9. Просочити бісквіт залишками коньяку, в якому маринувалися ягоди.
  10. Зібрати торт, чергуючи бісквіт, вишневу начинку і вершковий крем.
  11. Глазувати готовий десерт і прикрасити за смаком (ягодами, збитими вершками, шоколадним декором).

Торт «П’яна вишня», класичний рецепт якого трохи складніше, можна приготувати іншим способом. Для цього береться 1, але високий бісквітний корж, з нього вирізається м’якоть. Вийшли крихти змішують з вишнею, кремом і заповнюють ними шоколадну «кошинку». В іншому, технологія приготування ідентична розглянутому рецептом.

Рецепт торта «Чорний ліс»

Шоколадний торт з вишнею: рецепт з сметанним кремом, сирним, кремом-чіз і іншими

Шоколадний торт з вишнями і шоколадним кремом – в оригіналі називається Шварцвальд (в перекладі з німецької «Чорний ліс»). Родзинка рецепта – незвичайний бісквіт, що відрізняється від традиційного підвищеним вмістом масла. А вершково-шоколадна заправка, ніжно обволікаюча торт, надає йому особливий смак, за що він полюбився всьому світу.

Склад інгредієнтів :

  • очищена вишня – 400г ;
  • цукор – 180 г (плюс ще 100 г в начинку і 20 г в шоколадний крем) ;
  • борошно – 110 г ;
  • яйця – 6 шт.;
  • вершкове масло – 80 г ;
  • какао – 35 г ;
  • 35% вершки – 770 г (якщо не вдалося їх знайти, то можна працювати з продуктом меншою жирності, але додавши в нього спеціальний закріпитель) ;
  • гіркий шоколад – 140 г ;
  • пудра – 100 м.

Техніка готування :

  1. Вишні засипати 50 г цукру, перемішати і дати постояти ніч. Утворився сік злити, з’єднати з 50 г цукру і прокип’ятити 4 хвилини.
  2. Двічі прокинути через сито борошно і какао.
  3. Яйця засипати з 180 г цукрового піску, прогріти при постійному помішуванні на водяній бані до 40 градусів, після чого збити міксером до збільшення в обсязі в 5 разів.
  4. Масло розтопити будь-яким зручним способом.
  5. Поступово з’єднати сухі компоненти, яєчну піну і масло. Змішувати тісто потрібно лопаткою. Міксер знищить пишну текстуру.
  6. Залити шоколадну масу в круглу форму (підійде діаметр 20-24 см) і випікати 35 хвилин при 180 градусах. Перевірити готовність дерев’яної шпажкою. Відразу діставати майбутній торт з духовки не можна, інакше бісквіт потріскається. Запобіжить це додаткове 5-7 хвилинне наполягання з прочиненими дверцятами плити.
  7. Охололий бісквіт розрізати вздовж на 3 пласта.
  8. Приготувати шоколадний крем. Він складається з 70 мл вершків, 40 г шоколаду і 1 ложки цукру. Інгредієнти розтоплюють зручним способом, потім дають охолонути і збивають до пишності.
  9. Збити 500 мл вершків з пудрою.
  10. Зібрати торт в наступному порядку: корж, вишневий сироп, шоколадний крем, збиті вершки. Повторити шари потрібне число раз.
  11. Верх і боки торта вирівняти залишками вершків.

Натерти залишився шоколад, присипати їм боки торта. Стакан вершків збити з пудрою і за допомогою кондитерського мішечка оформити кремовий декор, який при бажанні доповнюють коктейльними вишеньками. Перед подачею бісквітний торт повинен провести в холоді 3 години.

Шоколадний торт з вишнею і кремом-чіз

Ще одне вдале рішення, ніж доповнити вишневий торт – комбінація шоколадного десерту з кремом-чіз. Всі частини десерту готуються стандартним способом (розглянутим в попередніх рецептах), за винятком кремової основи.

Склад інгредієнтів :

  • шоколадний бісквіт – 2-3 коржа ;
  • класична вишнева просочення – 400 г ;
  • шоколадна глазур – 160 г ;
  • сирно-вершковий сир – 300 г ;
  • ванілін – щіпка ;
  • жирні вершки – 1 стакан ;
  • солодка пудра – 100 м.

Техніка готування :

  1. Сир збити з ваніліном.
  2. Довести до стану міцних піків вершки з пудрою.
  3. Зібрати шоколадний торт з кремом чіз і вишнею за стандартною схемою (бісквіт-просочення-крем).

Фінальний шар торта – крем-чіз. Його поверхня можна просто декорувати залишилися вишнями або, коли біла маса проведе пару годин в холоді і добре схопиться, облити шоколадною глазур’ю.

Сирний шоколадний торт з вишнею

Шоколадний торт з вишнею: рецепт з сметанним кремом, сирним, кремом-чіз і іншими

Якщо немає бажання возитися з нескінченним збиванням кремів, можна приготувати торт шоколадний з вишнею за спрощеним рецептом.

Склад інгредієнтів :

  • шоколадне тісто для бісквіта (приготоване за першим рецептом) – 500-600 г ;
  • сир – 350 г ;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 100 г ;
  • вишня – 400 м.

Техніка готування :

  1. Пробити блендером сир, яйця і цукор.
  2. Вилити в герметичну, жароміцну форму 1/3 частина шоколадного тесту. Поверх нього розподілити сирний крем, а на ньому розкласти половинки вишень.
  3. Продублювати шари.
  4. Випікати шоколадний торт 40 хвилин при 180 градусах.

Щоб десерт не деформувався і не покрився тріщинами, остигати він повинен у формі і бажано в духовці.

Шоколадний торт з вишнею визнаний одним з кращих рецептів світової кухні. Майже універсальне поєднання основних компонентів дає можливість експериментувати з різними кремами і начинками, завдяки чому частування завжди набуває нового звучання. Тому у кожної дослідної господині є свій секретний рецепт приготування «фірмового шоколадного блюда».