Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Шоколадно-банановий торт – хороший вибір, щоб побалувати домашньою випічкою своїх близьких. Смачний десерт готується досить швидко. До того ж ласощі, зроблене своїми руками, абсолютно точно буде хорошої якості.

Принципи приготування бананово-шоколадного торта

Результат кулінарного експерименту буде вдалим, якщо взяти свіжі продукти. Банани повинні бути стиглими, але не перестиглими, без чорних плям.

Крем може бути приготований на основі вершків, сметани, звичайного або згущеного молока. Можна використовувати варену згущену. У будь-якому випадку готовий крем не повинен бути занадто густим, щоб він міг просочити тісто.

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Якщо рецепт бананового торта передбачає випікання коржів, при їх виготовленні потрібно дотримуватися кілька правил.

  • Борошно обов’язково просіювати. Це не тільки дозволяє видалити можливе сміття, але і збагачує її киснем. Готовий бісквіт вийде пишніше.
  • Щоб яйця добре збивалися, їх потрібно заздалегідь зігріти при кімнатній температурі або в теплій воді.
  • Збивати яйця слід в сухий і чистому посуді.
  • Форма з тестом ставиться тільки в гарячу духовку.

Не має значення, готується торт з бананами з випічкою або без, все одно він повинен просочитися не менше 2 годин. Тоді смак стане більш насиченим.

Готовий банановий десерт можна прикрасити на свій розсуд, використовуючи тертий шоколад, горіхи, стружку кокоса.

Торт з печива з бананами і шоколадом

Шоколадно-банановий торт без випічки можливо виготовити практично в будь-яких умовах, наприклад, на дачі. Це найшвидший рецепт шоколадного торта. На підготовку піде 20 хвилин, хоча готовому десерту треба дати просочитися протягом декількох годин. Приготування дуже просте.

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Необхідні продукти :

  • печиво (підійде як шоколадне, так і звичайне) – 500 г ;
  • жовтки яєць – 4 шт.;
  • молоко коров’яче – 600 мл ;
  • борошно – 60 г ;
  • цукор – 200 г ;
  • банани – 3 середніх або 4 невеликих ;
  • вершкове масло жирністю 72,5% або 82% – 50 г ;
  • ванілін – чуть-чуть.

Шоколадне покриття для торта готується окремо. Необхідно:

  • цукор – 60 г ;
  • какао натуральне – 75 м.;
  • масло несолоне вершкове – 50 г ;
  • молоко – 30 мл.

Приготування :

  1. Молоко підігріти, але не доводити до кипіння.
  2. Змішати в мисці жовтки, цукор і ванілін. Швидше і найзручніше скористатися міксером, але можна збити продукти звичайним віночком або навіть виделкою.
  3. Додати борошно і розмішати, щоб не було грудочок.
  4. Потроху влити в миску підігріте молоко.
  5. Коли суміш стане гладкою, знову поставити її на плиту. Дати крему загустеть, але постійно помішувати, щоб не пригоріла.
  6. Втрути в крем масло і відставити каструлю в сторону.
  7. Банани порізати кружечками.
  8. Закрити дно форми шаром печива.
  9. Змастити печиво кремом. Викласти зверху шматочки бананів. Повторювати шари в такому ж порядку (печиво, крем, банан).
  10. Щоб зробити глазур, необхідно з’єднати в сотейнику все інгредієнти і варити на маленькому вогні, поки не розчиниться цукор. Щоб глазур не пригоріла, її потрібно весь час помішувати.
  11. Готову шоколадну суміш вилити на торт і рівномірно розподілити.
  12. Винести форму на холод на 2 і більше годин.

Шоколадний торт з бананами і згущеним

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Це шоколадно-банановий торт, рецепт якого припаде до смаку ласунів. Згущене молоко надає крему особливо ніжний вершковий смак.

Інгредієнти :

  • шоколад – 50 г ;
  • стиглі банани – 2 шт.;
  • соняшникова олія без запаху – 80 мл ;
  • цукор – 300 г ;
  • яйця середні (категорія C1) – 3 шт.;
  • какао – 1 ст. л.;
  • вершкове (будь-якої жирності) масло-150 г ;
  • борошно – 320 г ;
  • згущене молоко – 360 г ;
  • молоко будь-якої жирності – 300 мл ;
  • сода – 1 ч. л.

Рецепт бананового торта зі згущеним :

  1. Із загальної кількості цукру відсипати в миску 1 стакан, розбити туди ж яйця і збити.
  2. В іншій мисці змішати залишився цукор, молоко, соняшникова олія і розпушувач.
  3. З’єднати яєчну і молочну суміші, а також борошно.
  4. Підготувати 2 форми для випічки. В одну вилити половину тесту. В іншу частину додати какао-порошок, розмішати і заповнити шоколадною сумішшю другу форму. Випікати при 180 градусах до готовності (в середньому 40 хвилин).
  5. Збити масло зі згущеним.
  6. Нарізати банани кружечками.
  7. Вийняти з духовки коржі. Покрити кремом шоколадний бісквіт і викласти все банани.
  8. Зверху покласти світлий корж і промазати його кремом, залишивши кілька ложок для прикраси.
  9. Розтопити шоколад і змішати з відкладеним кремом. Прикрасити верх десерту за допомогою кондитерського шприца.

Шоколадно-банановий торт зі сметанним кремом

Ніжний, добре просочений шоколадний торт з бананами і сметанним кремом прикрасить святковий стіл. Завдяки додаванню какао в тісто і глазур, торт володіє насиченим, дуже шоколадним смаком.

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Склад:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно біла пшенична – 200 г :
  • сода, гашена оцтом – 1 ч. л.;
  • банани – 2 шт.;
  • швидкорозчинна кава – 1 ч. л.;
  • цукор столовий – 200 г ;
  • молоко 2,5% і вище – 100 мл ;
  • натуральне какао в порошку – 20 г ;
  • масло вершкове – 90 г ;
  • сіль – щіпка ;
  • ванілін – небагато.

Крем :

  • сметана – 600 г ;
  • цукор – 80 м.

Глазур :

  • сметана – 40 г ;
  • білий цукор – 40 г ;
  • какао в порошку – 1 ч. л.

Банановий торт (рецепт з фото) :

  1. Розм’якшити масло при кімнатній температурі.
  2. Міксером збити в піну яйця з цукром. Посолити, всипати ванілін.
  3. Розчинити ложку кави в підігрітому молоці.
  4. Додати до збитим яйцям м’яке масло, кавове молоко, розпушувач. Змішати какао з борошном, просіяти і вмішати в тісто.
  5. Випікати майбутній торт при 180 градусах до готовності 30-50 хвилин.
  6. Поки бісквіт готується, зробити глазур і крем. Для глазурі всі компоненти варити на маленькому вогні, щоб не залишилося кристалів цукру.
  7. Збити сметану з цукром.
  8. Очистити і порізати банани.
  9. Випечений бісквіт трохи остудити і розділити на 2 коржі.
  10. Перший корж покрити кремом, другим шаром викласти бананові кільця. Повторити. Верх тортика змастити залишками крему, але банани не класти.
  11. Вилити зверху і з боків глазур, розрівняти.
  12. Залишити торт для просочення – чим довше, тим краще.

Торт-суфле з шоколадом і бананом без випічки

Можна доповнити торт з бананом і шоколадом ніжним суфле. Він виходить легким і неймовірно смачним.

Інгредієнти :

  • будь-яке печиво за типом «Ювілейного» – 200 г ;
  • вершкове (будь-якої жирності) масло – 100 г ;
  • желатин – 10 г ;
  • цукровий пісок – 120 г ;
  • молоко – 100 мл ;
  • какао в порошку – 3 ст. л.;
  • вода – 100 мл ;
  • банани – 2 шт.;
  • сметана – 400 м.

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Покроковий рецепт :

  1. Залити прохолодною водою желатин.
  2. Поки він набухає, дрібно розкришити печиво. Це можна зробити блендером або прокатав качані, складене в пакет.
  3. Підтануло масло перемішати з крихтою, викласти в форму і прибрати на півгодини в холодильник.
  4. Тим часом налити в каструлю молоко, туди ж покласти набряклий желатин, цукор і какао-порошок. Необхідно помішувати суміш і стежити, щоб вона не почала кипіти.
  5. Коли суміш стане однорідною, додати в каструлю сметану. Перемішати.
  6. Очищені банани порізати і помістити на охолоджену основу.
  7. Залити шоколадною сумішшю. Винести в холодне місце, щоб суфле схопилося.

Шоколадно-банановий торт з кремом на вершках

Це досить трудомісткий варіант, але результат виходить чудовим. Такий десерт буде гідним вінцем святкового столу.

Шоколадно-банановий торт: найсмачніші рецепти з випічкою і без

Інгредієнти :

  • банани середнього розміру – 3 шт.;
  • борошно пшеничне – 1 ст.;
  • вершкове масло будь-якої жирності – 120 г ;
  • кефір – 100 мл ;
  • какао – 75 г ;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст.;
  • ванілін – за смаком.

Крем :

  • сметана – 3⁄4 ст.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • вершки 33% жирності (можна вище) – 200 мл ;
  • банан (можна взяти навіть переспілий) – 1 шт.

Для оформлення :

  • банани невеликі – 2-3 шт.;
  • вершки не менше 33% жирності – 120 мл ;
  • апельсиновий сік – 150 мл ;
  • цукор – 60 г ;
  • вершкове (будь-якої жирності) масло-40 г ;
  • цукрова пудра – 40 м.

Приготування :

  1. Банани для тесту пюріровать. Змішати з кефіром, какао, борошном, содою і ваніліном.
  2. Розділити яйця на білок і жовток.
  3. Збити міксером розм’якшене масло з цукром. В процесі додавати жовтки поступово. Однорідну масляну масу змішати з бананової.
  4. Окремо збити білки до піків, акуратно викласти їх в тісто.
  5. Піч шоколадний бісквіт приблизно 40 хвилин.
  6. Для вершкового крему збити всі інгредієнти, крім банана. Його дрібно нарізати і додати в готову масу.
  7. Трохи остуджений бісквіт розділити на 3 коржі. Промазати кремом перший і другий.
  8. Добре збити вершки з пудрою, солодким кремом прикрасити боки торта і його верх, залишивши середину порожній.
  9. Нарізати кільцями останній банан. На сковороді розтопити масло і обсмажити фрукт. Коли банани зарум’яняться, посипати їх цукром і влити апельсиновий сік. Через пару хвилин банани викласти на тарілку, а соус уварити до густоти.
  10. Покрити бананами середину торта, що не змащену кремом. Зверху полити соусом з сковороди і поставити в холодильник для просочення.

Шоколад і банани – прекрасне поєднання. Шоколадно-банановий торт підійде як для сімейного торжества, так і для звичайного чаювання в вихідний день. Серед різноманіття рецептів можна підібрати відповідний за складністю. Деякі варіанти не вимагають випічки, а значить заберуть зовсім небагато часу і сил.