Шоколадно-горіховий торт: з чорносливом, без випічки, з карамеллю

Горіхи і шоколад – ідеальне поєднання продуктів, на думку кондитерів. Цей тандем використовується в приготуванні найрізноманітніших ласощів – печива, цукерок і, звичайно ж, тортів. Таке частування як шоколадний торт з горіхами зовсім не складно приготувати. Відомо велика кількість рецептів – складних і зовсім простих. Велика кількість покрокових рецептів з фото допоможуть впоратися з приготуванням навіть початківцям кондитерам.

Шоколадний торт з чорносливом

Шоколадно-горіховий торт: з чорносливом, без випічки, з карамеллю
Цей тортик просто тане в роті. Шоколад, чорнослив і горіхи в поєднанні дають дивовижний смак. А доповнюють його повітряні коржі і солодкий крем. Шоколадний торт з чорносливом і волоськими горіхами стане хітом будь-якого чаювання.

Важливо! Всі компоненти для горіхового торта потрібно попередньо прогріти до кімнатної температури. Це дозволяє продуктам краще об’єднатися.

Склад:

Тісто :

  • 100 г води ;
  • 3 ст. л. какао ;
  • 90 мл пісного масла ;
  • 0,2 кг борошна ;
  • 60 г рідкого меду ;
  • 7 ст.л. цукру ;
  • ванілін ;
  • 4 яйця ;
  • 1/2 ч.л. розпушувача ;
  • щепку солі.

Прошарок і крем :

  • 200 г чорносливу ;
  • 150 г волоських горіхів ;
  • 0,8 кг сметани ;
  • ванілін ;
  • 150 г цукрової пудри.

Приготування :

  1. Жовтки і білки розділити.
  2. Окремо збити жовтки з додаванням 2 ст.л. цукру. Потім влити рідкий мед, пісне масло і воду. Збити продукти.
  3. Просіяти борошно, какао і розпушувач в глибоку чашку.
  4. Влити жовткову масу. Перемішати.
  5. Збити білки з сіллю. Засипати залишився цукровий пісок і гарненько збити масу.
  6. Білки ввести в жовткову масу і акуратно перемішати лопаткою.
  7. Тісто вилити в формочку, засклений папером.
  8. Піч при температурі 170 ° C 50 хвилин.
  9. Для начинки обсмажити на сковорідці ядра волоських горіхів. Порубати їх ножем.
  10. Чорнослив витримати в окропі хвилин 10, нарізати невеликими шматочками. Частина горіхів і сухофруктів відкласти для прикраси торта.
  11. У мисці змішати сметану з пудрою і ваніліном.
  12. Бісквіт розділити на 3 коржі. Обрівняти заготовки. Обрізки пустити на крихту.
  13. Блюдо для сервіровки промазати невеликою кількістю крему.
  14. Укласти перший коржик. Змастити його кремом. Зверху викласти шарами чорнослив і горіхи.
  15. Нижню частину наступного коржа промазати кремом і покласти зверху.
  16. Викласти крем, розмазати, шарами укласти горіхи і чорнослив.
  17. Низ третього коржа змастити тонким шаром крему і укласти зверху.
  18. Чи не змащуючи його кремом, прибрати шоколадний торт з горіхами на ніч в холодильник.
  19. Змастити боки і верхівку тортика залишилися кремом. Боковини посипати бісквітної крихтою. А верх торта прикрасити горіхами і чорносливом. Припорошити пудрою.

Шоколадний торт без випічки

Якщо на випічку коржів зовсім немає часу, то можна скористатися покроковим рецептом приготування шоколадного торта без випічки.

Важливо! Для торта підійде будь-який солодке печиво, але не пісочне. Припустимо використовувати маленькі солодкі крекери. У цьому випадку їх подрібнювати не потрібно.

Склад:

  • 150 г вершкового масла ;
  • 0,3 кг печива ;
  • 4 ст.л. какао ;
  • 250 г вершкового сиру ;
  • 3-4 ст.л. цукрової пудри ;
  • 200 г темного шоколаду ;
  • 100 г жирних вершків ;
  • горішки для прикраси.

Приготування :

  1. Масло розтопити.
  2. Розламати на дрібні шматочки печиво.
  3. Змішати продукти в глибокій мисці, додавши в масу какао.
  4. Викласти, утрамбовивая, «тісто» в форму і поставити в холодильник.
  5. Сир збити з цукровою пудрою.
  6. Розтопити 2 плитки шоколаду на водяній бані і остудив, додати до збитого сиру. Збити до однорідної маси.
  7. В окремій тарі збити блендером вершки.
  8. Додати збиті вершки в масу, перемішуючи акуратними рухами.
  9. Кремом обмазати заготівлю з печива і поставити в холодильник на 4-5 годин.
  10. Декорувати торт при подачі дробленими горіхами (фундуком, мигдалем або волоськими горішками).

Орєхово-шоколадний торт зі сметанним кремом

Шоколадно-горіховий торт: з чорносливом, без випічки, з карамеллю
Шоколадний торт з горіхами, рецепт якого наведено нижче, бюджетний, смачний і простий в приготуванні.

Склад:

Тісто :

  • 2 яйця ;
  • по 200 г сметани, цукру і борошна ;
  • 2 ч.л. какао ;
  • 100 г фундука ;
  • щіпка солі ;
  • 1 ч.л. соди.

Крем :

  • 200 г цукру ;
  • 0,2 кг сметани (25-30%).

Приготування :

  1. Яйця вбити в ємність, додати цукор і добре збити.
  2. Кинути сметану, сіль, какао, соду і борошно.
  3. Змішати всі інгредієнти за допомогою міксера на малих обертах.
  4. Фундук трохи обсмажити і крупно порубати.
  5. Додати горіхи в тісто і акуратно перемішати.
  6. Вилити тісто в форму. Піч півгодини на 180 ° C .
  7. Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2 частини. Нижній корж потрібно зробити товщі, ніж верхній.
  8. Сметану збити з цукром.
  9. Просочити обидва коржі отриманим сметанним кремом. Прикрасити боки шоколадно-горіхового торта рубаним фундуком.

Шоколадно-горіховий торт з карамеллю

Шоколадно-горіховий торт: з чорносливом, без випічки, з карамеллю
З цим шоколадно-горіховим тортом доведеться повозитися. Але час, витрачений на його приготування, окупиться з лишком приголомшливими смаковими якостями ласощів. А гості обов’язково попросять поділитися секретним рецептом.

Зверніть увагу! До складу торта входить кисломолочний продукт під назвою пахта. Її можна зробити самостійно. Потрібно додати 1 ст.л. лимонного соку в 250 мл молока і залишити наполягати напій на 10 хвилин.

Склад:

Коржі :

  • 2 яйця ;
  • 1 ч.л. солі ;
  • 2 ч.л. соди ;
  • 100 г какао ;
  • 300 г цукру ;
  • 250 г борошна ;
  • 250 мл пахти ;
  • 250 мл крутого окропу ;
  • 1 ст.л. ванільного екстракту ;
  • 200 мл рослинного масла.

Карамельна глазур :

  • 3 ст.л. молока ;
  • 480 г цукрової пудри ;
  • 200 мл вершків (33%) ;
  • 1/2 ч.л. солі ;
  • 100 г вершкового масла ;
  • 300 г цукрового піску.

Шоколадний ганаш :

  • 200 мл вершків (33%) ;
  • 200 г гіркого шоколаду.

Додатково:

  • стакан волоських горіхів.

Приготування :

  1. З’єднати в тарі сухі компоненти – борошно, цукор, какао, соду і сіль. Перемішати.
  2. Окремо змішати яйця, пахту, окріп, рослинне масло і ванільний екстракт. Розмішати.
  3. Влити в суху суміш рідку масу. Ретельно розмішати.
  4. Розділити тісто на 3 рівні частини і спекти 3 коржі.
  5. Бісквіт піч близько 30 хвилин при 160 ° C .
  6. Для глазурі цукор рівним шаром всипати в толстодонну каструлю.
  7. Нагрівати тару до розчинення цукру і придбання їм однорідної структури.
  8. Варити сироп до бурштинового кольору. Відразу ж зняти з вогню.
  9. Посолити, додати масло. Добре розмішати. В процесі маса буде пузиритися.
  10. Потім додати вершки, перемішати. Дати охолонути.
  11. Відкласти 1/3 глазурі.
  12. В останні 2/3 глазурі всипати цукрову пудру і влити молоко. Розмішати.
  13. Шоколад поламати на шматочки.
  14. Нагріти вершки, але не дати скипіти.
  15. Залити гарячими вершками шоколад, накрити щільно кришкою і залишити хвилин на 5.
  16. Перемішати ганаш до однорідної консистенції.
  17. У охололи коржів зрізати верхівки.
  18. На блюдо покласти перший корж.
  19. Прошарувати карамеллю.
  20. Присипати подрібненими горіхами і полити ганашем.
  21. Те ж виконати і з другим коржем.
  22. Покласти останній корж. Залити його шоколадним ганашем, присипати горішками.
  23. Поставити шоколадний торт з карамеллю і горіхами в холодильник для застигання ганашу.
  24. Час, що залишилася карамеллю прикрасити боки горіхового торта. А верх залити карамельним соусом.

Шоколадний торт з горіхами – ласощі гідне уваги будь-якого ласуни. Незважаючи на здаються складності в приготуванні, рецепти шоколадно-горіхових тортів прості. Компоненти – доступні. Головне точно слідувати інструкції і вибирати якісні продукти для торта.