Горіхи і шоколад – ідеальне поєднання продуктів, на думку кондитерів. Цей тандем використовується в приготуванні найрізноманітніших ласощів – печива, цукерок і, звичайно ж, тортів. Таке частування як шоколадний торт з горіхами зовсім не складно приготувати. Відомо велика кількість рецептів – складних і зовсім простих. Велика кількість покрокових рецептів з фото допоможуть впоратися з приготуванням навіть початківцям кондитерам.
Шоколадний торт з чорносливом
Цей тортик просто тане в роті. Шоколад, чорнослив і горіхи в поєднанні дають дивовижний смак. А доповнюють його повітряні коржі і солодкий крем. Шоколадний торт з чорносливом і волоськими горіхами стане хітом будь-якого чаювання.
Важливо! Всі компоненти для горіхового торта потрібно попередньо прогріти до кімнатної температури. Це дозволяє продуктам краще об’єднатися.
Склад:
Тісто :
- 100 г води ;
- 3 ст. л. какао ;
- 90 мл пісного масла ;
- 0,2 кг борошна ;
- 60 г рідкого меду ;
- 7 ст.л. цукру ;
- ванілін ;
- 4 яйця ;
- 1/2 ч.л. розпушувача ;
- щепку солі.
Прошарок і крем :
- 200 г чорносливу ;
- 150 г волоських горіхів ;
- 0,8 кг сметани ;
- ванілін ;
- 150 г цукрової пудри.
Приготування :
- Жовтки і білки розділити.
- Окремо збити жовтки з додаванням 2 ст.л. цукру. Потім влити рідкий мед, пісне масло і воду. Збити продукти.
- Просіяти борошно, какао і розпушувач в глибоку чашку.
- Влити жовткову масу. Перемішати.
- Збити білки з сіллю. Засипати залишився цукровий пісок і гарненько збити масу.
- Білки ввести в жовткову масу і акуратно перемішати лопаткою.
- Тісто вилити в формочку, засклений папером.
- Піч при температурі 170 ° C 50 хвилин.
- Для начинки обсмажити на сковорідці ядра волоських горіхів. Порубати їх ножем.
- Чорнослив витримати в окропі хвилин 10, нарізати невеликими шматочками. Частина горіхів і сухофруктів відкласти для прикраси торта.
- У мисці змішати сметану з пудрою і ваніліном.
- Бісквіт розділити на 3 коржі. Обрівняти заготовки. Обрізки пустити на крихту.
- Блюдо для сервіровки промазати невеликою кількістю крему.
- Укласти перший коржик. Змастити його кремом. Зверху викласти шарами чорнослив і горіхи.
- Нижню частину наступного коржа промазати кремом і покласти зверху.
- Викласти крем, розмазати, шарами укласти горіхи і чорнослив.
- Низ третього коржа змастити тонким шаром крему і укласти зверху.
- Чи не змащуючи його кремом, прибрати шоколадний торт з горіхами на ніч в холодильник.
- Змастити боки і верхівку тортика залишилися кремом. Боковини посипати бісквітної крихтою. А верх торта прикрасити горіхами і чорносливом. Припорошити пудрою.
Шоколадний торт без випічки
Якщо на випічку коржів зовсім немає часу, то можна скористатися покроковим рецептом приготування шоколадного торта без випічки.
Важливо! Для торта підійде будь-який солодке печиво, але не пісочне. Припустимо використовувати маленькі солодкі крекери. У цьому випадку їх подрібнювати не потрібно.
Склад:
- 150 г вершкового масла ;
- 0,3 кг печива ;
- 4 ст.л. какао ;
- 250 г вершкового сиру ;
- 3-4 ст.л. цукрової пудри ;
- 200 г темного шоколаду ;
- 100 г жирних вершків ;
- горішки для прикраси.
Приготування :
- Масло розтопити.
- Розламати на дрібні шматочки печиво.
- Змішати продукти в глибокій мисці, додавши в масу какао.
- Викласти, утрамбовивая, «тісто» в форму і поставити в холодильник.
- Сир збити з цукровою пудрою.
- Розтопити 2 плитки шоколаду на водяній бані і остудив, додати до збитого сиру. Збити до однорідної маси.
- В окремій тарі збити блендером вершки.
- Додати збиті вершки в масу, перемішуючи акуратними рухами.
- Кремом обмазати заготівлю з печива і поставити в холодильник на 4-5 годин.
- Декорувати торт при подачі дробленими горіхами (фундуком, мигдалем або волоськими горішками).
Орєхово-шоколадний торт зі сметанним кремом
Шоколадний торт з горіхами, рецепт якого наведено нижче, бюджетний, смачний і простий в приготуванні.
Склад:
Тісто :
- 2 яйця ;
- по 200 г сметани, цукру і борошна ;
- 2 ч.л. какао ;
- 100 г фундука ;
- щіпка солі ;
- 1 ч.л. соди.
Крем :
- 200 г цукру ;
- 0,2 кг сметани (25-30%).
Приготування :
- Яйця вбити в ємність, додати цукор і добре збити.
- Кинути сметану, сіль, какао, соду і борошно.
- Змішати всі інгредієнти за допомогою міксера на малих обертах.
- Фундук трохи обсмажити і крупно порубати.
- Додати горіхи в тісто і акуратно перемішати.
- Вилити тісто в форму. Піч півгодини на 180 ° C .
- Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2 частини. Нижній корж потрібно зробити товщі, ніж верхній.
- Сметану збити з цукром.
- Просочити обидва коржі отриманим сметанним кремом. Прикрасити боки шоколадно-горіхового торта рубаним фундуком.
Шоколадно-горіховий торт з карамеллю
З цим шоколадно-горіховим тортом доведеться повозитися. Але час, витрачений на його приготування, окупиться з лишком приголомшливими смаковими якостями ласощів. А гості обов’язково попросять поділитися секретним рецептом.
Зверніть увагу! До складу торта входить кисломолочний продукт під назвою пахта. Її можна зробити самостійно. Потрібно додати 1 ст.л. лимонного соку в 250 мл молока і залишити наполягати напій на 10 хвилин.
Склад:
Коржі :
- 2 яйця ;
- 1 ч.л. солі ;
- 2 ч.л. соди ;
- 100 г какао ;
- 300 г цукру ;
- 250 г борошна ;
- 250 мл пахти ;
- 250 мл крутого окропу ;
- 1 ст.л. ванільного екстракту ;
- 200 мл рослинного масла.
Карамельна глазур :
- 3 ст.л. молока ;
- 480 г цукрової пудри ;
- 200 мл вершків (33%) ;
- 1/2 ч.л. солі ;
- 100 г вершкового масла ;
- 300 г цукрового піску.
Шоколадний ганаш :
- 200 мл вершків (33%) ;
- 200 г гіркого шоколаду.
Додатково:
- стакан волоських горіхів.
Приготування :
- З’єднати в тарі сухі компоненти – борошно, цукор, какао, соду і сіль. Перемішати.
- Окремо змішати яйця, пахту, окріп, рослинне масло і ванільний екстракт. Розмішати.
- Влити в суху суміш рідку масу. Ретельно розмішати.
- Розділити тісто на 3 рівні частини і спекти 3 коржі.
- Бісквіт піч близько 30 хвилин при 160 ° C .
- Для глазурі цукор рівним шаром всипати в толстодонну каструлю.
- Нагрівати тару до розчинення цукру і придбання їм однорідної структури.
- Варити сироп до бурштинового кольору. Відразу ж зняти з вогню.
- Посолити, додати масло. Добре розмішати. В процесі маса буде пузиритися.
- Потім додати вершки, перемішати. Дати охолонути.
- Відкласти 1/3 глазурі.
- В останні 2/3 глазурі всипати цукрову пудру і влити молоко. Розмішати.
- Шоколад поламати на шматочки.
- Нагріти вершки, але не дати скипіти.
- Залити гарячими вершками шоколад, накрити щільно кришкою і залишити хвилин на 5.
- Перемішати ганаш до однорідної консистенції.
- У охололи коржів зрізати верхівки.
- На блюдо покласти перший корж.
- Прошарувати карамеллю.
- Присипати подрібненими горіхами і полити ганашем.
- Те ж виконати і з другим коржем.
- Покласти останній корж. Залити його шоколадним ганашем, присипати горішками.
- Поставити шоколадний торт з карамеллю і горіхами в холодильник для застигання ганашу.
- Час, що залишилася карамеллю прикрасити боки горіхового торта. А верх залити карамельним соусом.
Шоколадний торт з горіхами – ласощі гідне уваги будь-якого ласуни. Незважаючи на здаються складності в приготуванні, рецепти шоколадно-горіхових тортів прості. Компоненти – доступні. Головне точно слідувати інструкції і вибирати якісні продукти для торта.