Шоколадне желе з какао – смачний і унікальний десерт. Охолоджує влітку, дарує відчуття тепла взимку. Для приготування потрібно мінімум часу і зусиль. Досить правильно змішати основні інгредієнти.
Як приготувати желе з какао і молока
Це простий і швидкий десерт. Підійде, якщо дитині раптово захотілося чогось смачного. Діти і самі можуть брати участь у створенні солодкого шедевра.
Молочно-шоколадне желе – інгредієнти :
- какао – 45 г ;
- желатин – 10 г ;
- молоко – 0,5 л ;
- цукор – 6 ст. л.;
- вода – 220 мл.
З цієї кількості продуктів вийде 4 порції шоколадного желе з какао і молока. При такій кількості желатину десерт виходить ніжним, повітряним. Якщо вам подобається більш щільна консистенція, кількість загусника збільште в 2 рази на таку ж кількість рідини.
Як зробити шоколадне желе на молоці :
- Ємність ополоснути холодною водою. Висипати порошковий желатин, залити холодною водою, щоб не зруйнувати білки, які впливають на желірующіх здатність речовини.
- Залишити загущувач на 30-50 хвилин. Підігріти на водяній бані до повного розчинення крупинок.
- Цукор перетерти з какао-порошком.
- Влити молоко, збити міксером на середній швидкості.
- Ввести охолоджену желатинову рідину. Ще раз збити.
- Масу розлити за формами, прибрати в холодильник на 2 години.
Зверніть увагу! Желатин в рецепті можна замінити агар-агаром – 2 ч. л. желатина = 0,5 ч.л. агара. Або взяти в 2 рази менше пектину.
Рецепт з какао і сметаною
Смак шоколадного желе добре підкреслює сметана, сир. Кисломолочні продукти не повинні бути сильно кислими для збереження балансу смаків.
Рецепт шоколадного желе зі сметаною – інгредієнти :
- сметана нежирна – 320 мл ;
- цукор – 30-40 г ;
- загущувач – 6 м.;
- какао-порошок – 30 г ;
- вода.
Як приготувати сметанно-шоколадне желе :
- Гранули загусника залити водою для набухання в співвідношенні 1: 6.
- Сметану віночком перемішати з сухими інгредієнтами.
- Додати в сметанную масу підготовлений загущувач. Змішати віночком.
- Розлити масу в формочки, прибрати в холодильник.
Можна масу розділити на 2 частини, в одну додати какао-порошок, другу залишити білою. У форму заливати суміші шарами. Готове чорно-біле солодке блюдо виглядає святково і апетитно.
Важливо! Солодощі з шоколадом добре поєднуються з ягодами. Можна зробити ягідну прошарок, або прикрасити готове блюдо свіжої полуницею, малиною, вишнею.
Сирно-шоколадне желе
Цей шоколадний десерт подобається всім. Навіть тим, хто не дуже любить сир. За смаком чимось нагадує шоколадний чізкейк.
Що необхідно:
- сир – 300 г ;
- вершки – 100 мл ;
- желатин – 20 г ;
- какао-порошок – 30-35 г ;
- мед – 2 ст. л.;
- вода – 200 мл ;
- ванілін.
Покроковий рецепт :
- Загущувач замочити, залишити на півгодини.
- У набряклі желатинові гранули ввести мед, какао, молоко, ванілін.
- Суміш мучити на водяній бані до повного розчинення какао-порошку і загусника. Вона не повинна кипіти, її потрібно весь час злегка помішувати.
- Шоколадну рідину остудити, з’єднати з сиром. Блендером збити до однорідної консистенції.
Желейну суміш розкласти по формам. Прибрати для застигання на 2 години. Перед подачею блюдо посипати тертим шоколадом, прикрасити свіжою м’ятою.
Рецепт шоколадного желе з бананом
Комбінацію з банана і шоколаду часто використовують в десертах. Підходить цей тандем і для приготування желе.
Що необхідно:
- стиглі банани – 600 г ;
- какао-порошок – 12 г ;
- агар-агар – 5 г ;
- цукор – 15 г ;
- вершки – 100 мл ;
- вода 220 мл.
Як приготувати:
- Підготувати агар-агар – розвести у воді, залишити на 15 хвилин.
- У чаші з’єднати сухі компоненти. Додати агар, перемішати.
- Очищені банани дрібно порізати. З’єднати з шоколадно-агарової сумішшю.
- Влити молоко. Збити все блендером.
- Шоколадну масу розлити в скляні склянки, прибрати в холодильник.
Банани можна замінити яблучним, грушевим пюре. Додати в блюдо насіння, сушену журавлину або вишню.
Рецепт желе з печивом і білим шоколадом
Смачний, красивий, святковий шоколадний десерт. Мінус – досить калорійний.
Що необхідно:
- молоко – 520 мл ;
- вершки жирні – 280 мл ;
- цукор – 130 г ;
- агар-агар – 5 г ;
- какао-порошок – 40 м.;
- вишня – 30 г ;
- звичайне печиво – 330 г ;
- шоколад білий пористий або звичайний – 170 г ;
- ванілін.
Як приготувати:
- Молоко підігріти до 35-37 градусів. Додати вершки, цукор, ванілін, какао, шоколад.
- Розвести агар-агар в холодній воді, через сито влити в молочну суміш. Перемішати масу блендером.
- Печінка поламати руками на невеликі шматочки, викласти на дно широких скляних склянок або креманок.
- На печиво викласти по кілька вишень.
- Залити шоколадною масою.
- Прибрати в холодильник на 3-5 годин.
Шоколадне желе з какао – простий десерт, можна змінювати калорійність страви. У класичному варіанті з використанням вершків або сметани в 100 г – 190 ккал. Якщо використовувати знежирене молоко, замінник цукру, калорійність знизиться до 70-80 ккал. Таким солодким блюдом можна балувати себе на дієті для додання сил і поліпшення настрою.