Шоколадно-молочне желе: простий десерт з какао

Шоколадне желе з какао – смачний і унікальний десерт. Охолоджує влітку, дарує відчуття тепла взимку. Для приготування потрібно мінімум часу і зусиль. Досить правильно змішати основні інгредієнти.

Як приготувати желе з какао і молока

Це простий і швидкий десерт. Підійде, якщо дитині раптово захотілося чогось смачного. Діти і самі можуть брати участь у створенні солодкого шедевра.

Шоколадно-молочне желе: простий десерт з какао

Молочно-шоколадне желе – інгредієнти :

  • какао – 45 г ;
  • желатин – 10 г ;
  • молоко – 0,5 л ;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • вода – 220 мл.

З цієї кількості продуктів вийде 4 порції шоколадного желе з какао і молока. При такій кількості желатину десерт виходить ніжним, повітряним. Якщо вам подобається більш щільна консистенція, кількість загусника збільште в 2 рази на таку ж кількість рідини.

Як зробити шоколадне желе на молоці :

  1. Ємність ополоснути холодною водою. Висипати порошковий желатин, залити холодною водою, щоб не зруйнувати білки, які впливають на желірующіх здатність речовини.
  2. Залишити загущувач на 30-50 хвилин. Підігріти на водяній бані до повного розчинення крупинок.
  3. Цукор перетерти з какао-порошком.
  4. Влити молоко, збити міксером на середній швидкості.
  5. Ввести охолоджену желатинову рідину. Ще раз збити.
  6. Масу розлити за формами, прибрати в холодильник на 2 години.

Зверніть увагу! Желатин в рецепті можна замінити агар-агаром – 2 ч. л. желатина = 0,5 ч.л. агара. Або взяти в 2 рази менше пектину.

Рецепт з какао і сметаною

Шоколадно-молочне желе: простий десерт з какао

Смак шоколадного желе добре підкреслює сметана, сир. Кисломолочні продукти не повинні бути сильно кислими для збереження балансу смаків.

Рецепт шоколадного желе зі сметаною – інгредієнти :

  • сметана нежирна – 320 мл ;
  • цукор – 30-40 г ;
  • загущувач – 6 м.;
  • какао-порошок – 30 г ;
  • вода.

Як приготувати сметанно-шоколадне желе :

  1. Гранули загусника залити водою для набухання в співвідношенні 1: 6.
  2. Сметану віночком перемішати з сухими інгредієнтами.
  3. Додати в сметанную масу підготовлений загущувач. Змішати віночком.
  4. Розлити масу в формочки, прибрати в холодильник.

Можна масу розділити на 2 частини, в одну додати какао-порошок, другу залишити білою. У форму заливати суміші шарами. Готове чорно-біле солодке блюдо виглядає святково і апетитно.

Важливо! Солодощі з шоколадом добре поєднуються з ягодами. Можна зробити ягідну прошарок, або прикрасити готове блюдо свіжої полуницею, малиною, вишнею.

Сирно-шоколадне желе

Цей шоколадний десерт подобається всім. Навіть тим, хто не дуже любить сир. За смаком чимось нагадує шоколадний чізкейк.

Шоколадно-молочне желе: простий десерт з какао

Що необхідно:

  • сир – 300 г ;
  • вершки – 100 мл ;
  • желатин – 20 г ;
  • какао-порошок – 30-35 г ;
  • мед – 2 ст. л.;
  • вода – 200 мл ;
  • ванілін.

Покроковий рецепт :

  1. Загущувач замочити, залишити на півгодини.
  2. У набряклі желатинові гранули ввести мед, какао, молоко, ванілін.
  3. Суміш мучити на водяній бані до повного розчинення какао-порошку і загусника. Вона не повинна кипіти, її потрібно весь час злегка помішувати.
  4. Шоколадну рідину остудити, з’єднати з сиром. Блендером збити до однорідної консистенції.

Желейну суміш розкласти по формам. Прибрати для застигання на 2 години. Перед подачею блюдо посипати тертим шоколадом, прикрасити свіжою м’ятою.

Рецепт шоколадного желе з бананом

Шоколадно-молочне желе: простий десерт з какао

Комбінацію з банана і шоколаду часто використовують в десертах. Підходить цей тандем і для приготування желе.

Що необхідно:

  • стиглі банани – 600 г ;
  • какао-порошок – 12 г ;
  • агар-агар – 5 г ;
  • цукор – 15 г ;
  • вершки – 100 мл ;
  • вода 220 мл.

Як приготувати:

  1. Підготувати агар-агар – розвести у воді, залишити на 15 хвилин.
  2. У чаші з’єднати сухі компоненти. Додати агар, перемішати.
  3. Очищені банани дрібно порізати. З’єднати з шоколадно-агарової сумішшю.
  4. Влити молоко. Збити все блендером.
  5. Шоколадну масу розлити в скляні склянки, прибрати в холодильник.

Банани можна замінити яблучним, грушевим пюре. Додати в блюдо насіння, сушену журавлину або вишню.

Рецепт желе з печивом і білим шоколадом

Смачний, красивий, святковий шоколадний десерт. Мінус – досить калорійний.

Що необхідно:

  • молоко – 520 мл ;
  • вершки жирні – 280 мл ;
  • цукор – 130 г ;
  • агар-агар – 5 г ;
  • какао-порошок – 40 м.;
  • вишня – 30 г ;
  • звичайне печиво – 330 г ;
  • шоколад білий пористий або звичайний – 170 г ;
  • ванілін.

Як приготувати:

  1. Молоко підігріти до 35-37 градусів. Додати вершки, цукор, ванілін, какао, шоколад.
  2. Розвести агар-агар в холодній воді, через сито влити в молочну суміш. Перемішати масу блендером.
  3. Печінка поламати руками на невеликі шматочки, викласти на дно широких скляних склянок або креманок.
  4. На печиво викласти по кілька вишень.
  5. Залити шоколадною масою.
  6. Прибрати в холодильник на 3-5 годин.

Шоколадне желе з какао – простий десерт, можна змінювати калорійність страви. У класичному варіанті з використанням вершків або сметани в 100 г – 190 ккал. Якщо використовувати знежирене молоко, замінник цукру, калорійність знизиться до 70-80 ккал. Таким солодким блюдом можна балувати себе на дієті для додання сил і поліпшення настрою.