Шоколадно-творожний торт – вишуканий десерт, в якому вологі бісквітні коржі прошарбовані тане в роті сирним кремом. Для різноманітності смакових відтінків між шарами можна викладати кисло-солодку вишню, скибочки цитрусових або бананів. Для любителів шоколаду доповнити торт можна шаром м’якого натурального шоколаду і покриттям з ганашу.
Шоколадний торт із заварним кремом
Насичений смак шифонових шоколадно-творірних коржів вдало поєднується з ніжним кремом. Текстура бісквіта виходить пористої і пишною.
Для шоколадного тесту потрібно :
- 2 великих яйця ;
- 200 г цукру ;
- 2 повних ст. л. домашньої сметани ;
- 200 г пачка 82% -ого вершкового масла ;
- 250 г жирного сиру ;
- 100 г плитка шоколаду з 70% какао ;
- 7 г пекарського порошку ;
- 500 г борошна в / с.
Для кремової просочення :
- 300 г якісного вершкового масла ;
- 100 г манної крупи ;
- 300 г цукру ;
- 500 мл цільного молока ;
- 1 лимон.
Метод приготування сирного торта складається з етапів :
- Для тесту в мисці збити яйця кімнатної температури з цукром. До яєць викласти розтоплене вершкове масло, масу розмішати, викласти сметану з розпушувачем.
- У тісто ввести протертий через сито сир, розтоплений шоколад, пересічну борошно порціями, постійно перемішуючи, щоб текстура тесту вийшла гладкою.
- Тісто вилити в застелену пергаментом форму, поверхня вирівняти.
- Випікати заготівлю при 150 ° C 10 хвилин, температуру збільшити до 180 ° C, продовжити приготування 20 хвилин. В кінці випікання залишити торт остигати в духовці, витягти з форми, розділити на 3 коржі.
- Для крему зварити манку на молоці з натертим лимоном. У теплу солодку манку викласти тале вершкове масло. Компоненти збити в однорідну гладку масу з цитрусовим ароматом, дати крему стабілізуватися 30-40 хвилин на полиці холодильника, затягнувши ємність харчовою плівкою.
- Зібрати шоколадний торт з сиром з охололих коржів зі щедрою кремовою прошарком. Поверхня і бічні частини десерту густо покрити кремом, зверху декорувати фруктами або ягодами в шоколадній глазурі.
Увага! При збиванні яєць потрібно включати середню швидкість міксера, інакше тісто покриється бульбашками різного розміру, від чого не пропечеться рівномірно.
З вишневим компоті
Шоколадні коржі без випічки ідеально поєднуються в десерті з вишневим компоті і повітряним сирним мусом по балансу кислоти і солодощі. Шоколадно-творожний торт з вишнею можна готувати зі свіжих, заморожених або консервованих фруктів.
Для сирного мусу необхідно :
- 300 г сиру 9% жирності ;
- 300 мл сметани 20% ;
- 80 г пудри цукрової ;
- 12 г швидкорозчинного желатину ;
- 100 мл відфільтрованої води для розчинення желатину ;
- 7-8 г ваніліну.
Шоколадна основа :
- 300 г шоколадного печива ;
- 150 г масла жирністю 82%.
Компоті з вишень :
- 400 г ягід свіжої вишні ;
- 500 мл води ;
- 15 г гранульованого желатину ;
- 150 г цукру.
Спосіб приготування смачного шоколадно-вишневого торта :
- У чашу блендера висипати печиво, подрібнити основу в дрібну шоколадну крихту. Влити розтоплене вершкове масло, перемішати.
- Дно роз’ємної форми застелити пергаментним папером, поверх викласти, утрамбовивая, шоколадну крихту. Прибрати форму для застигання в холодильник на 20 хвилин.
- Желатин для сирного мусу залити 100 мл води і дати порошку набрякнути 15 хвилин, розтопити разбухшій желатин на паровій бані до прозорості і трохи остудити.
- Сир перетерти через сито, щоб до складу не потрапили грубі крупинки і грудочки.
- У ємності перемішати повітряний протертий сир з цукром, ваніллю і сметаною. Мус збити до однорідності.
- У сирну масу тонкої цівкою вводити теплий желатин, продовжуючи збивати міксером.
- На застиглий шоколадний корж вилити сирну начинку, прибрати пиріг на 4 години в холод, щоб сирний мус закріпився.
- Для вишневого компоті залити желатин кип’яченою водою, вишню вимити і видалити кісточки.
- Вишню проварити 10 хвилин в солодкому сиропі, щоб ягоди змішалися з ароматним желе. У сироп перелити набряклий желатин, перемішати до повного розчинення.
- За застиглий сирний мус викласти проварені солодкі ягоди, затоку вишню невеликою кількістю желе. Витримати торт в холоді 20 хвилин.
- Долити решту желе, далі відправити десерт в холодильник на 2-3 години, щоб вишнева заливка застигла.
- Торт витягти з холодильника, провести лезом ножа вздовж бортика форми, видалити кільце. Перенести шоколадний десерт на пергаменті на блюдо, пекарський папір відокремити від коржа.
Торт з сирно-йогуртовим наповнювачем
Шоколадний торт з сирним кремом поєднує м’які шматочки бісквіта з ніжним сирним наповнювачем, блискучою глазур’ю і смородиновим конфітюром.
Інгредієнти для бісквіта :
- 3 великих яйця ;
- 200 г цукру ;
- 200 мл сметани 20% жирності ;
- 160 г високосортної борошна ;
- 100 г плитка гіркого шоколаду ;
- 1.5 ч. л. розпушувача.
Компоненти сирного крему :
- 400 г сирної маси з вмістом жиру 5% ;
- 400 г питного йогурту без добавок ;
- 1 ст. л. гранульованого желатину ;
- 200 г цукру.
Глазур :
- 40 г м’якого вершкового масла ;
- 4 ст. л. молока ;
- 4 ст. л. цукрового піску ;
- 3 ст. л. якісного порошку какао.
Декор :
- смородиновий конфітюр.
Рецепт шоколадно-творіжного торта складається з кроків :
- Яйця кімнатної температури змішати з цукром в чистій ємності. Компоненти збити в пишну пінку на середніх швидкостях міксера. Викласти сметану з розтопленим шоколадом, повторно збити бісквіт.
- Борошно пересіяти з пекарським порошком. Змішати сухі частини з рідкими, акуратно провертаючи масу лопаткою зсередини вгору.
- На дно роз’ємної форми постелити пергамент, промазати його вершковим маслом. Запіч пишний бісквіт близько 30 хвилин при 170 ° C. У формі діаметром 22 см корж підніметься до 6 см. Після охолодження бісквіта нарізати корж на шматочки товщиною 2 см.
- Для крему міксером збити питну йогурт з цукром і протертим сиром. Желатин залити 3 ст. л. води, дати гранулам розбухнути. Занурити ємність з желатином в миску з гарячою водою і дати гранулів повністю розчинитися.
- Сирний крем збивати міксером, порційно вливаючи остиглий желатин.
- Для складання шоколадно-творожного торта вистелити глибоку миску харчової плівкою так, щоб краю вільно звисали. Кожен шматочок бісквіта вмочати в крем і викладати довільно в миску. Кожен новий шар торта поливати конфітюром для пікантної кислинки. Після наповнення ємності краю плівки загорнути на торт і накрити заготівлю тарілкою. Шоколадний десерт витримати в холоді 4 години.
- Для глазурі в жароупорної ємності прогріти молоко з цукром і маслом, всипати какао. Глазур ретельно перемішувати від грудочок, щоб маса стала блискучою і гладкою. Сформувати на тортиці апетитні підтеки глазур’ю, зверху викласти фігурки з шоколаду, ягоди і листочки м’яти.
До речі! Для наповнювача можна використовувати чорну і червону смородину, малину, полуницю або банан.
З сирними кульками
Шоколадний торт з сирними кульками – оригінальний пиріг з ароматом кокоса і блиском дзеркальної глазурі.
Для тесту :
- 220 г пересіянної борошна ;
- 4 великих яйця ;
- 30 г порошкового какао ;
- 120 г цукру ;
- 100 г високоякісного вершкового масла ;
- 130 мл 25% -ої сметани ;
- щіпка соди ;
- ½ ч. л. ванілі.
Сирно-кокосові кульки :
- 50 г кондитерської кокосової стружки ;
- 200 г м’якого незернистого сиру ;
- 50 г цукру ;
- 1 с. л. з гіркою крохмалю ;
- яйце.
Для шоколадної глазурі :
- 100 г вагового шоколаду ;
- 80 мл сметани високої жирності ;
- 100 г цукру.
Шоколадний торт з сиром у вигляді апетитних кульок готувати по кроках :
- Сир з ваніллю і цукром змішати з яйцем і розтерти до однорідності виделкою. Сирну масу присмачити крохмалем і стружкою з кокоса. Скачати кульки величиною з абрикос. Заготовки витримати годину в морозилці.
- Для тестової основи збити яйця з цукром до білої пінки 5-7 хвилин. Викласти м’яке масло зі сметаною, збивши тісто до однорідності. Всипати пересічну борошно з какао і содою, перемішати масу міксером до однорідності.
- На дно застеленою промасленим пергаментом форми викласти подмерзлі сирні кульки. Заготовки залити тестом, випікати 45 хвилин при 180 ° C.
- Для глазурі змішати розтоплений шоколад з цукром і сметаною, нагрівати з помішуванням, до кипіння. Після появи бульбашок дати глазурі охолонути і декорувати густими підтеками поверхню і боки пирога.
Для декору викладати на торт шматочки шоколадних цукерок, вафельні трубочки і ягоди.
Пломбір з маскарпоне
Шоколадний торт з маскарпоне за смаком і текстурі нагадує натуральний пломбір. Приготування десерту в мультиварці дозволить спекти рівні повітряні коржі без тріщин.
Складові компоненти для коржів :
- яйце ;
- 100 мл цільного молока ;
- 1 склянку цукру ;
- 2 склянки високосортної борошна ;
- 50 мл очищеного масла ;
- 3 ст. л. какао-порошку ;
- 1 ст. л. розпушувача ;
- щіпка соди ;
- 150 мл крутого окропу.
Для шоколадно-творожного крему :
- 50 г молочного і 100 г гіркого шоколаду ;
- 250 г сирного сиру маскарпоне ;
- 180 г (неповний стакан) цукру ;
- 300 мл кондитерських вершків 33% жирності і вище.
Покроковий метод приготування шоколадного десерту з сиром :
- Цукор з яйцями і маслом збити на середніх оборотах міксера до появи пінки. Засипати соду з какао, влити молоко і перемішати масу.
- Просіяну борошно з розпушувачем всипати яйцям і перемішати. Влити окріп, постійно перемішуючи тісто. Перелити основу бісквіта в промаслену чашу мультиварки. Готувати на режимі «Випічка» 40 хвилин. Готовий остиглий торт поділити на 3 частини.
- Для крему розтопити в вершках часточки шоколаду, всипати цукор за смаком і перемішати. Тепла шоколадну масу збити міксером з сирним вершковим сиром. Щоб маса вийшла гущі, помістити її в холодильник і повторно збити. Зібрати торт з коржів, густо покриваючи кожен сирним кремом, залишити шоколадний десерт для просочення в холоді на годину.
Шоколадно-творожний торт поєднує насиченість смаку коржів і ніжність повітряного крему. Вершкова текстура наповнювача просочує коржі, робить основу десерту м’якою і вологою. З шоколадом чудово поєднуються вишні, горішки, солона карамель і будь-які ягоди.