Швидка випічка. Торт на кефірі з варенням – детальний рецепт

Швидка випічка. Торт на кефірі з варенням - детальний рецепт

Рецепт досить простий, можна зробити торт, якщо розрізати бісквіт або залишити у вигляді солодкого пирога, який можна просочити сиропом і покрити шоколадною глазур’ю. Завдяки тісту на кефірі, бісквіт буде вологим і ніжним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 250 г;
  • варення, 1 склянка;
  • кефір, 250 мл;
  • сода, 2 ч.л;
  • борошно, 2 склянки.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана, 500 мл;
  • цукор, 1 склянка.

Процес приготування торта

Яйця збиваємо з цукром і збиваємо до розчинення останнього.

Вливаємо кефір і варення, вимішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно з содою, вимішуємо тісто.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо частина тіста.

Випікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.

Також випікаємо і другий корж. Остуджуємо коржі.

Для крему змішуємо цукор і сметану і збиваємо до густої консистенції.

Порада: краще використовувати цукрову пудру, кристали цукру не можуть так швидко розчинятися в сметані або вершках, а довге збивання, може привести до розшарування сметани. Якщо маса виходить все одно рідкою, можна додати 1 – 2 пакетики загусника.

Змащуємо коржі кремом, можна обмазати верх і боки і відправляємо в холодильник. Якщо є бажання, можна полити зверху шоколадом або зварити глазур.