Рецепт досить простий, можна зробити торт, якщо розрізати бісквіт або залишити у вигляді солодкого пирога, який можна просочити сиропом і покрити шоколадною глазур’ю. Завдяки тісту на кефірі, бісквіт буде вологим і ніжним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- цукор, 250 г;
- варення, 1 склянка;
- кефір, 250 мл;
- сода, 2 ч.л;
- борошно, 2 склянки.
Для приготування крему необхідно:
- сметана, 500 мл;
- цукор, 1 склянка.
Процес приготування торта
Яйця збиваємо з цукром і збиваємо до розчинення останнього.
Вливаємо кефір і варення, вимішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно з содою, вимішуємо тісто.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо частина тіста.
Випікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
Також випікаємо і другий корж. Остуджуємо коржі.
Для крему змішуємо цукор і сметану і збиваємо до густої консистенції.
Порада: краще використовувати цукрову пудру, кристали цукру не можуть так швидко розчинятися в сметані або вершках, а довге збивання, може привести до розшарування сметани. Якщо маса виходить все одно рідкою, можна додати 1 – 2 пакетики загусника.
Змащуємо коржі кремом, можна обмазати верх і боки і відправляємо в холодильник. Якщо є бажання, можна полити зверху шоколадом або зварити глазур.