Кабачки відмінно підходять для різних страв. Цей простий рецепт запіканки може стати відмінним доповненням до вашого сімейного меню.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки і помідори по 2 шт;
- яйця, 2 шт;
- сметана або майонез, 2 ст.л;
- орегано, 0.5 ч.л;
- сир, 80 г;
- часник, 1 зубчик;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Процес приготування запіканки з кабачків
Кабачки ріжемо невеликими шматочками.
Порада: візьміть молоді кабачки, так вони швидше пропікаються.
Яйця змішуємо зі сметаною або майонезом, солимо і перчимо, всипаємо орегано, добре перемішуємо.
Розігріваємо трохи соняшникової олії і викладаємо кабачки, обсмажуємо до м’якості, постійно перемішуючи, щоб вони не пригорали і не пускали сік. Смажимо так 10 хвилин.
Розрівнюємо кабачки і заливаємо соусом зі сметани.
Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо запікатися.
Помідори ріжемо кружечками і викладаємо на запіканку, посипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою.
Смажимо до тих пір, поки сир не розплавиться.
Подаю гарячим з різними соусами та гарнірами, виходить дуже ароматно за рахунок орегано.
Можна урізноманітнити цей рецепт і спочатку обсмажити печериці, потім змішати їх з кабачками і тільки потім заливати соусом.