Швидкі пиріжки без дріжджів: м’яке диво-тісто. Навіть чебуреки можна з нього готувати

Швидкі пиріжки без дріжджів: м'яке диво-тісто. Навіть чебуреки можна з нього готувати

Унікальне тісто, з якого можна готувати пиріжки, біляші та інші варіації здоби, робитимемо на молоці з вершковим маслом. Тісто добре формується і не втрачає форму, не дає витікати начинкам.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 180 мл;
  • сіль, 0.5 ч. л;
  • сметана, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 3 ст.л;
  • цукор, 1 ч. л;
  • картопля, 700 г;
  • борошно, 400 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • олія соняшникова, 40 мл;
  • сіль, спеції, зелень.

Процес приготування

Картоплю відварюємо у підсоленій воді, перетворюємо на пюре.

У тепле молоко вливаємо сметану та розтоплене вершкове масло, всипаємо сіль та цукор, перемішуємо віночком.

Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Обсмажуємо цибулю кубиком і змішуємо в картопляному пюре, дрібно нарізаною зеленню, спеціями.

Розкачуємо тонке тісто, вирізаємо кружечки і формуємо невеликі пиріжки з начинкою.

Обсмажуємо до рум’яності в розпеченій олії, викладаємо на паперові рушники.

Подаю такі міні-пиріжки зі сметаною, різними соусами, домашнім майонезом. Закуска просто чудова, перекус і страва до шашликів.