Сицилійська “Капоната” з кабачків – детальний рецепт приготування

Сицилійська "Капоната" з кабачків - детальний рецепт приготування

Традиційна сицилійська страва з кабачків, тушкованих разом з іншими овочами: цибулею, помідорами, селерою з додаванням оливок і каперсів. Використовується в гарячому вигляді як самостійна страва, гарнір або ж в холодному вигляді як закуска.

Необхідні продукти:

  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 4 зубчики часнику
  • половина стебла селери
  • 2 кабачка
  • сіль, перець за смаком
  • дрібка орегано
  • дрібка анісу
  • 30 грам оливок
  • пучок свіжої зелені

Покроковий процес приготування:

Цибулю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Кладемо на сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору.

На помідорі робимо хрестоподібний надріз, кладемо в миску і обшпарюємо кип’ятком. А потім очищаємо від шкірки. У помідора видаляємо серцевину і нарізаємо кубиком.

Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Селеру нарізаємо соломкою.

До цибулі додаємо часник, селеру, перемішуємо і обсмажуємо 1 хвилину.

Кабачок нарізаємо великими кубиками.

У сковорідку додаємо помідори, обсмажуємо 1 хвилину, потім солимо і перчимо до смаку. Все перемішуємо, додаємо орегано і знову перемішуємо.

У сковорідку наливаємо масло і кладемо кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні. Нарізаємо оливки.

В кабачки додаємо томатну масу, оливки, аніс і все перемішуємо. Готову страву подаємо з сухариками і подрібненою свіжою зеленню.