Сирні пончики з вишнею – детальний рецепт приготування

Сирні пончики з вишнею - детальний рецепт приготування

Пончики з сиру, смажені у фритюрі – улюблений десерт. Сирні пончики з вишневою начинкою виглядають так красиво і апетитно, що нічим не поступляться ресторанним десертам, а головне – вони домашні і їхній склад вам буде відомий. Нескладно, бюджетно та дуже смачно.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сир домашній 5% – 350 г
  • Борошно пшеничне – 60 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 25 г
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Вишня без кісточки – 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. ложка
  • Цукор (за бажанням) – 1-2 ч. ложки
  • Олія соняшникова (для смаження) – 500 мл

Приготування сирних пончиків з вишнею

Я зазвичай використовую саме кукурудзяний, а не картопляний крохмаль, тому що він не має жодного присмаку. Якщо ви не відчуваєте жодної різниці у смаку картопляного та кукурудзяного крохмалю – можете сміливо використовувати картопляний.

Вишня у мене заморожена, без кісточок, але за бажанням можна використовувати і свіжу – потрібно лише попередньо витягти з неї кісточки. Якщо ви, як і я, віддали перевагу замороженій вишні — попередньо дістаньте її з холодильника, щоб вона розморозилася.

У каструльці або сотейнику з’єднайте вишню разом з соком, що виділився з неї, і крохмаль. Якщо вишня кисла можна додати 1-2 ч. ложки цукру. Перемішайте та поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння та проваріть приблизно 30 секунд. Потім зніміть сотейник із вогню.

Вишня злегка розм’якшиться, а завдяки крохмалю вишневий сік, який виділився, загусне і не витече з сирних кульок. Повністю остудіть вишневу начинку.

Сир обов’язково протріть через дрібне сито. Цей процес досить трудомісткий, але завдяки такій консистенції сиру пончики будуть м’якими і повітряними.

У глибокій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор (25 г) та сіль. Перемішайте лопаткою. Частинами, щоразу перемішуючи, всипте борошно. Приблизно 2-3 ст. ложки борошна відкладіть для обвалення кульок перед фритюром. Сирне тісто для пончиків має вийти гладким, однорідним і добре ліпитися.

Столову ложку тіста візьміть у руки і пальцями сформуйте з нього коржик завтовшки близько 0,6-0,7 см. Покладіть в центр коржика 1 ч. ложку вишневої начинки.

Сирні пончики з вишнею - детальний рецепт приготування

Краї коржика підніміть і зліпіть вгорі, сформуйте кульку і покатайте її між долонями, щоб краї добре зліпилися один з одним.

Сирні пончики з вишнею - детальний рецепт приготування

У тарілку насипте 1-2 ст. ложки борошна і покатайте в ньому кульку так, щоб борошняне панірування прилипло з усіх боків. Так само сформуйте інші пончики з вишнею.

У сотейник або невелику каструлю влийте олію і поставте на максимальне нагрівання. Ступінь нагріву олії можна перевірити дерев’яною зубочисткою – у гарячій олії навколо зубочистки утворюється багато дрібних бульбашок повітря.

Зменшіть вогонь на плиті до середнього та опустіть у фритюр кілька пончиків так, щоб вони були повністю занурені та вільно плавали. Смажте пончики приблизно 3-4 хвилини, до рум’яності. Так само обсмажте всі пончики.

Сирні пончики з вишнею - детальний рецепт приготування

Готові пончики викладіть на тарілку, застелену паперовими серветками. Зайва олія вбереться в папір, і скоринка залишиться хрумкою. Подавати сирні пончики з вишнею краще за теплими, з чашкою ароматного чаю або кави.