Сирний пиріг – рецепт моєї бабусі. Багатьма забутий: відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Сирний пиріг – рецепт моєї бабусі. Багатьма забутий: відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Пиріг добрий тим, що завжди вдало виходить: тісто просте та універсальне, відмінно пропікається з будь-якою начинкою, навіть із сирною.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • борошно, 400 г;
  • цукор, 80 г;
  • вершкове масло, 180 г;
  • ванілін, сіль дрібка;
  • розпушувач, 10 г;
  • сир домашній, 720 г;
  • цукор, е30 г;
  • сметана, 200 г;
  • яйця, 4 шт.;
  • крохмаль, 60 г.

Процес приготування сирного пирога

Перебиваємо яйця з дрібкою солі, потім всипаємо цукор та ванілін.

Додаємо розм’якшене вершкове масло та перебиваємо масу віночком.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто.

Ріжемо тісто на дві частини, пакуємо в пакети і частину кладемо в морозильну камеру, а другу – в холодильник на 30 хвилин.

Сир змішуємо з крохмалем і цукром, яйцями, сметаною та перебиваємо блендером.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто з холодильника, розподіляємо та формуємо бортики.

Викладаємо начинку і зверху натираємо другу частину тіста на тертці.

Сирний пиріг – рецепт моєї бабусі. Багатьма забутий: відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.

Сирний пиріг – рецепт моєї бабусі. Багатьма забутий: відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Тертий пиріг виходить ніжним, м’яким, пишним. А якщо до сиру ще додати цитрусову цедру, вийде справжнє святкове диво.