Ситний пиріг на пишному та м’якому тісті, з начинкою з курячого м’яса та сиру. Все робиться легко і швидко, пиріг добре пропікається і довго залишається свіжим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тепле молоко, 250мл;
- дріжджі живі, 20 г чи сухі, 7 г;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор 2 ст.
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова, 120 г;
- борошно, близько 450 г.
Для приготування начинки необхідно:
- куряче м’ясо, 500 г;
- цибуля та помідор по 1 шт;
- моцарелла, 250 г;
- сіль, спеції.
Процес приготування пирога
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, 3 ложки борошна, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
Вбиваємо яйце, солимо і наливаємо олію.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, добре вимішуючи спочатку лопаткою, потім руками.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.
М’ясо, цибулю та помідор ріжемо кубиками.
Обсмажуємо м’ясо на олії, заправляємо сіллю та спеціями, ароматними травами.
Коли м’ясо буде майже готове, додаємо цибулю та помідор, перемішуємо і готуємо близько 10 хвилин. Остуджуємо.
Сир натираємо на великій тертці.
Тісто обминаємо і ділимо на 2 частини, кожну скачуємо в колобок. Розкачуємо в коло з товщиною 5 мм.
Деко застеляємо пергаментом і кладемо пласт.
Посипаємо сиром, викладаємо начинку, накриваємо другим листом тіста і защипуємо краї.
Накриваємо пиріг та залишаємо на 20 хвилин.
Жовток збиваємо і змащуємо пиріг, обсипаємо сиром або кунжутом, робимо пару дірочок зверху, щоб виходила пара.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Пиріг буде великий, пишний, м’який, дуже ароматний, зі смачною скоринкою розплавленого сиру зверху.