Ситний пиріг на пишному та м’якому тісті

Ситний пиріг на пишному та м'якому тісті

Ситний пиріг на пишному та м’якому тісті, з начинкою з курячого м’яса та сиру. Все робиться легко і швидко, пиріг добре пропікається і довго залишається свіжим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • тепле молоко, 250мл;
  • дріжджі живі, 20 г чи сухі, 7 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор 2 ст.
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 120 г;
  • борошно, близько 450 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • куряче м’ясо, 500 г;
  • цибуля та помідор по 1 шт;
  • моцарелла, 250 г;
  • сіль, спеції.

Процес приготування пирога

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, 3 ложки борошна, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Вбиваємо яйце, солимо і наливаємо олію.

Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, добре вимішуючи спочатку лопаткою, потім руками.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.

М’ясо, цибулю та помідор ріжемо кубиками.

Обсмажуємо м’ясо на олії, заправляємо сіллю та спеціями, ароматними травами.

Коли м’ясо буде майже готове, додаємо цибулю та помідор, перемішуємо і готуємо близько 10 хвилин. Остуджуємо.

Сир натираємо на великій тертці.

Тісто обминаємо і ділимо на 2 частини, кожну скачуємо в колобок. Розкачуємо в коло з товщиною 5 мм.

Деко застеляємо пергаментом і кладемо пласт.

Посипаємо сиром, викладаємо начинку, накриваємо другим листом тіста і защипуємо краї.

Ситний пиріг на пишному та м'якому тісті

Ситний пиріг на пишному та м'якому тісті

Накриваємо пиріг та залишаємо на 20 хвилин.

Жовток збиваємо і змащуємо пиріг, обсипаємо сиром або кунжутом, робимо пару дірочок зверху, щоб виходила пара.

Ситний пиріг на пишному та м'якому тісті

Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.

Ситний пиріг на пишному та м'якому тісті

Пиріг буде великий, пишний, м’який, дуже ароматний, зі смачною скоринкою розплавленого сиру зверху.