У нашій родині скумбрія – улюблена риба, вона і дуже корисна і дуже смачна, і доступна за ціною, тому готую її часто. Рецептів знаю багато, але сьогодні поділюся найпростішим і швидким рецептом приготування скумбрії в духовці у фользі.
Необхідні продукти:
- 1 скумбрія
- половина цибулини
- 4 зубчики часнику
- пучок зелені
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. розмарину
- сіль, чорний перець за смаком
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі
У миску виливаємо одну столову ложку олії, додаємо чайну ложку лимонного соку, видавлюємо через прес два зубчики часнику, додаємо чорний мелений перець і розмарин, перемішуємо.
Замість розмарину можете взяти половину чайної ложки приправи для риби або використовувати свої улюблені спеції.
Половину цибулини нарізаємо півкільцями, перекладаємо в миску, додаємо дрібно нарізану зелень і подрібнений часник, перемішуємо.
У скумбрії видаляємо нутрощі, чорну плівку і зябра, промиваємо. Перекладаємо рибу на фольгу. Солимо скумбрію з усіх боків і всередині.
Змащуємо олією з часником і розмарином. Всередину риби викладаємо цибулю з зеленню і часником.
Загортаємо рибу у фольгу, запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Дуже смачна, соковита, ніжна скумбрія готова! Смачного!