Смачна і ситна страва «Ведмежа лапа». Заміна «м’яса по Французьки»

Смачна і ситна страва «Ведмежа лапа». Заміна «м'яса по Французьки»

Ситна і смачна закуска, яку можна готувати на вечерю і подавати на святковий стіл. Час приготування мінімальний, все дуже просто і швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинина, 400 г;
  • картопля, 500 г;
  • борошно, 2 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Ріжемо його на скибочки і відбиваємо. Солимо, перчимо і посипаємо будь-якими спеціями за смаком.

Картоплю натираємо на грубій терці і заливаємо холодною водою на 10 хвилин. Це допоможе вивести з маси зайвий крохмаль. Віджимаємо масу.

У віджату картоплю всипаємо борошно, сіль і перець, вимішуємо, вбиваємо яйце і ще раз перемішуємо.

У розігріту на сковорідці олію кладемо порційно картопляну масу, зверху відбивну, накриваємо картоплею.

Обсмажуємо «бутерброд» з двох сторін до рум’яної скоринки.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо заготовки.

Зверху посипаємо сиром і ставимо запікатися при 180 градусах на 40 хвилин.

Якщо боїтеся, що сир почне пригорати, запікаємо спочатку без нього, а за 5 хвилин до закінчення готування, посипаємо сиром і допікаємо.

При подачі я посипають страву нарізаним кропом і зеленим часником, виходить дуже свіжо і ароматно, відмінно поєднується з салатами зі свіжих овочів.