Скумбрія – дуже соковита і смачна рибка, яку досить складно зіпсувати. Для її маринування можна використовувати безліч різних маринадів. Пропонуємо вам спробувати приготувати її з соєвого соусу і лимона. За рахунок цього цитруса скумбрія якісно промаринується, а соус подарує яскравий повноцінний смак. Головна складність – витримати цілу добу, щоб не спробувати. Особисто для мене, це дуже складно. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні продукти:
- 1 скумбрія
- половина лимона
- 150 мл соєвого соусу
- 2-3 дрібки солі
- 2 дрібки чорного меленого перцю
Покроковий процес приготування:
В першу чергу кип’ятком обдаємо лимон і розрізаємо горизонтально навпіл. Видаляємо кісточки і нарізаємо половину тонкими скибочками. Частину викладаємо на тарілку. Вона повинна бути з високими бортиками.
Тепер готуємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потрошимо черевце і очищаємо від нутрощів. Прибираємо чорну пліву всередині. Добре промиваємо з усіх боків і укладаємо поверх лимона.
Солимо і перчимо. Поливаємо соєвим соусом і руками трохи масажуємо рибу, щоб соус вбрався.
Потім ті що залишилися скибочки лимона рівномірним шаром.
Тепер прибираємо заготовку в холодильник на добу.
При цьому потрібно кілька разів перемішувати інгредієнти.
Після закінчення потрібного часу скумбрія готова і її можна подавати до столу. Смачного!