Цей рецепт далеко не новий, але, на жаль, багатьма забутий, адже він неймовірно простий! М’ясо або сало виходять ніжними, м’якими, дуже смачними. Це відмінна закуска і прекрасна альтернатива покупній ковбасі.
Необхідні продукти:
- грудинка – 3 кг (сало, м’ясо за смаком);
- вода – опційно;
- сіль – по 150 гр на кожен взятий літр води;
- горошковий перець, лаврове листя, часник – за смаком
Покроковий процес приготування:
Ріжемо м’ясо на середні за розміром шматки. Не дрібнити, а й уникайте занадто великих шматків.
Миємо, стерилізуємо банки по 0,5 л, кладемо в них шматки грудинки.
Додаємо в кожну банку по кілька горошків перцю, лаврових листків, зубчику часнику.
У воду сипем сіль, доводимо до кипіння і вливаємо в банки в гарячому вигляді.
Закриваємо кришки, ставимо в каструлю, вливаємо воду, рівень – по плечики банки. Після закипання тримаємо дві години.
Кришки закручуємо, банки ставимо шийкою вгору, закутуємо як слід, поки не охолонуть. Зберігаємо в холоді.