Смачна закуска в банці: простий спосіб приготування грудинки, сала або м’яса

Смачна закуска в банці: простий спосіб приготування грудинки, сала або м'яса

Цей рецепт далеко не новий, але, на жаль, багатьма забутий, адже він неймовірно простий! М’ясо або сало виходять ніжними, м’якими, дуже смачними. Це відмінна закуска і прекрасна альтернатива покупній ковбасі.

Необхідні продукти:

  • грудинка – 3 кг (сало, м’ясо за смаком);
  • вода – опційно;
  • сіль – по 150 гр на кожен взятий літр води;
  • горошковий перець, лаврове листя, часник – за смаком

Покроковий процес приготування:

Ріжемо м’ясо на середні за розміром шматки. Не дрібнити, а й уникайте занадто великих шматків.

Миємо, стерилізуємо банки по 0,5 л, кладемо в них шматки грудинки.

Додаємо в кожну банку по кілька горошків перцю, лаврових листків, зубчику часнику.

У воду сипем сіль, доводимо до кипіння і вливаємо в банки в гарячому вигляді.

Закриваємо кришки, ставимо в каструлю, вливаємо воду, рівень – по плечики банки. Після закипання тримаємо дві години.

Кришки закручуємо, банки ставимо шийкою вгору, закутуємо як слід, поки не охолонуть. Зберігаємо в холоді.