Смачні домашні пиріжки. Тісто універсальне: без дріжджів, поєднується з усіма продуктами

Смачні домашні пиріжки. Тісто універсальне: без дріжджів, поєднується з усіма продуктами

Такі невеликі пиріжки з м’ясом, це чудова закуска та доповнення до основних страв. Хоча начинку ви можете зробити й іншу: універсальне тісто, воно поєднується з усіма продуктами.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло, 250 г;
  • борошно, 650 г;
  • вода, 200мл;
  • яйця, 2 шт.;
  • сіль, 0,5 ч.л;
  • цукор, 1 ст.
  • оцет 9%, 1 ст.л;
  • м’ясо, 600 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування домашніх пиріжків

Охолоджене вершкове масло обмочуємо в просіяне борошно і натираємо на великій тертці.

Яйця перебиваємо вилкою і виливаємо в масу з борошна та масла.

Вливаємо воду та оцет, тепер вимішуємо тісто. Маса буде м’якою і масляною, яка трохи пристає до рук.

Накриваємо тісто пергаментом або плівкою та відправляємо в холодильник на 1 годину.

М’ясо беріть будь-яке на свій смак і дрібно ріжемо, цибулю також дрібно нарізаємо.

Змішуємо м’ясо з цибулею і добре давимо руками, щоб цибуля пустила сік і маса стала соковитою, заправляємо сіллю, перцем, спеціями.

Стіл присипаємо борошном, ділимо тісто на дві частини і розгортаємо в тонкий пласт, як для вареників.

Вирізаємо кружечками і ліпимо вареники-пиріжки, укладаючи всередину фарш.

Накриваємо лист пергаментом і викладаємо пиріжки.

Смачні домашні пиріжки. Тісто універсальне: без дріжджів, поєднується з усіма продуктами

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин, виймаємо та змащуємо збитим яйцем та допікаємо ще 5 – 10 хвилин.

Смачні домашні пиріжки. Тісто універсальне: без дріжджів, поєднується з усіма продуктами

Пиріжки дуже оригінальні, м’які, за рахунок оцту в тісті, шаруваті та ніжні. Вам точно вони сподобаються.