Смачні сирні булочки. Готую із задоволенням з вологого тіста

Смачні сирні булочки. Готую із задоволенням з вологого тіста

Тісто з сиром завжди виходить дуже м’яким і ніжним, вологим, воно довго залишається свіжим. Тому його так люблять використовувати для пасок і пиріжків, пирогів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • домашній сир, 250 г;
  • масло вершкове, 100 г;
  • яйце, 1 шт;
  • ванілін;
  • цукор, 50 г;
  • сіль дрібка;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, близько 320 г;
  • білок, 1 шт;
  • кокосова стружка, 10 г;
  • цукор, 1 ст.л.

Процес приготування сирних булочок

Яйця перетираємо з цукром, дрібкою солі і ваніліном до смаку.

Додаємо розм’якшене вершкове масло і добре перемішуємо.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, частинами додаємо в тісто.

Порада: всипати тільки частинами, щоб не переборщити з борошном і не зробити тісто занадто тугим. Маса повинна бути м’якою і еластичною.

Ділимо тісто на 2 частини і кожну розкатуємо в пласт на столі, присипаному борошном.

Збитим білком змащуємо тісто, посипаємо кокосовою стружкою і цукром, звертаємо тугим рулетом, ріжемо на порційні шматочки.

Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, змащуємо жовтком.

Смачні сирні булочки. Готую із задоволенням з вологого тіста

Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Смачні сирні булочки. Готую із задоволенням з вологого тіста

Булочки виходять м’якими, не сипучими, ароматними. Сирне тісто відмінно поєднується з різними начинками, тому змінюючи наповнювач, у вас будуть різні частування для своєї родини і гостей.