Смачні та хрусткі листкові язички – детальний рецепт приготування

Смачні та хрусткі листкові язички - детальний рецепт приготування

Дуже смачні листкові язички прямо з нашого дитинства. Готуються дуже легко і швидко. Вони настільки ніжні і хрусткі, що просто тануть у роті. Спробуйте приготувати!

Продукти:

  • Яйце – 1 шт
  • Вода холодна – 200 мл
  • Оцет – 9% 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 800 гр
  • Маргарин (охолоджений) – 450 гр

Посипання:

  • Цукор – 5-7 ст.л.

Як приготувати листкові язички

У невелику миску розбиваємо одне яйце, додаємо воду і оцет. А також додаємо сіль. Все добре перемішуємо.

На обробну поверхню висипаємо всю муку.

Нарізаємо холодний маргарин маленькими шматочками.

Додаємо маргарин до борошна і перетираємо його в крихту разом з борошном.

Коли маргарин добре змішається з борошном, робимо з отриманої сухої суміші гірку і поглиблення в ній.

У поглиблення виливаємо нашу яєчну суміш і починаємо вимішувати тісто.

Тісто буде трохи липким, але більше борошна додавати не потрібно.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Робочу поверхню гарненько присипаємо борошном і викладаємо тісто.

Розкатуємо тісто в прямокутний пласт товщиною в 5 мм.

Готовий прямокутник з тіста добре посипаємо цукром по всій поверхні і проходимся по тісту качалкою, вдавлюючи цукор.

Складаємо тісто один на одного спочатку з одного боку.

Смачні та хрусткі листкові язички - детальний рецепт приготування

Потім з іншого боку.

Смачні та хрусткі листкові язички - детальний рецепт приготування

Потім зверху присипаємо цукром і також вдавлюємо цукор качалкою.

Тепер складаємо тісто починаючи знизу, вчетверо.

Смачні та хрусткі листкові язички - детальний рецепт приготування

Стіл посипаємо борошном і кладемо тісто швом вниз.

Розкатуємо тісто в прямокутник 1 см, сильно на нього не натискаємо.

Вирівнюємо у прямокутника краї.

Отриманий прямокутний пласт змащуємо водою. Використовуємо для цього силіконовий пензлик.

І по всій поверхні знову посипаємо цукор.

Розрізаємо тісто вздовж і впоперек на невеликі прямокутники.

Смачні та хрусткі листкові язички - детальний рецепт приготування

Викладаємо прямокутнички на деко застелене пергаментним папером.

І ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Листкові язички готові. Смачного!