Кожна господиня має свої секрети приготування смачних і соковитих голубців. Пропоную скуштувати цей рецепт, за яким готують на Закарпатті.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 500 г;
- фарш, 800 г;
- рис, 500 г;
- морква, 2 шт.;
- цибуля, 4 шт;
- солодкий перець та помідор по 1 – 2 шт;
- сіль, перець, паприка, зелень, спеції;
- томатна паста, 2 столові ложки
Процес приготування закарпатських голубців
Капусту готуємо звичайним способом: відварюємо качан, прибираючи у міру розм’якшення верхнє листя. Якщо середня жила дуже велика і жорстка, обрізаємо її гострим ножем.
Відварюємо рис до напівготовності, остуджуємо та змішуємо з фаршем.
Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на великій тертці, солодкий перець і помідор ріжемо шматочками.
Цибулю обсмажуємо до золотистості та додаємо моркву, солодкий перець та помідор. Готуємо протягом кількох хвилин.
Змішуємо овочі з фаршем та рисом.
Формуємо голубці та укладаємо в каструлю.
Розводимо томатний соус із водою та заливаємо голубці, щоб вони були вкриті повністю.
Готуємо на невеликому вогні протягом 20 – 30 хвилин.
Голубці виходять дуже ніжними та соковитими. За смаком у фарш можна додати зелень і часник, а готувати з лавровим листом.