Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині

Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині

Кожна господиня має свої секрети приготування смачних і соковитих голубців. Пропоную скуштувати цей рецепт, за яким готують на Закарпатті.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 500 г;
  • фарш, 800 г;
  • рис, 500 г;
  • морква, 2 шт.;
  • цибуля, 4 шт;
  • солодкий перець та помідор по 1 – 2 шт;
  • сіль, перець, паприка, зелень, спеції;
  • томатна паста, 2 столові ложки

Процес приготування закарпатських голубців

Капусту готуємо звичайним способом: відварюємо качан, прибираючи у міру розм’якшення верхнє листя. Якщо середня жила дуже велика і жорстка, обрізаємо її гострим ножем.

Відварюємо рис до напівготовності, остуджуємо та змішуємо з фаршем.

Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на великій тертці, солодкий перець і помідор ріжемо шматочками.

Цибулю обсмажуємо до золотистості та додаємо моркву, солодкий перець та помідор. Готуємо протягом кількох хвилин.

Змішуємо овочі з фаршем та рисом.

Формуємо голубці та укладаємо в каструлю.

Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині

Розводимо томатний соус із водою та заливаємо голубці, щоб вони були вкриті повністю.

Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині

Готуємо на невеликому вогні протягом 20 – 30 хвилин.

Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині

Голубці виходять дуже ніжними та соковитими. За смаком у фарш можна додати зелень і часник, а готувати з лавровим листом.