Найпростіші страви, виготовлені з мінімального набору продуктів, завжди виходять найсмачнішими і оригінальними. Ось і ці капустяні котлетки можуть стати прекрасною різноманітністю в вашому меню харчування.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 500 г;
- цибуля і яйця по 2 шт;
- часник, 2 зубчики;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- борошно, 3 ст.л;
- чебрець, червоний перець, чорний, сіль по 1 ч.л;
- соняшникова олія, 1 склянка.
Для приготування соусу необхідно:
- йогурт натуральний, 3 ст.л;
- кукурудза, 0.5 склянки;
- майонез, 2 ст.л;
- зелень.
Процес приготування капустяних котлет
Капусту тонко шаткуємо і відварюємо в киплячій воді 5 хвилин.
Викладаємо в сито і даємо стекти, охолонути.
Цибулю і часник дрібно ріжемо.
Обсмажуємо цибулю на олії. Можна ще додати шматочок вершкового, так виходить цибуля трохи карамельною.
Охолоджуємо цибулю і змішуємо з добре віджатою капустою.
Додаємо в овочі яйця, борошно, сіль і спеції, масу вимішуємо.
Формуємо котлетки і обсмажуємо з двох сторін до рум’яності.
Змішуємо для соусу всі продукти і подаємо до котлет.
Консервована кукурудза і кріп в соусі, надають йому оригінального смаку і аромату, які прекрасно поєднуються з капустяними котлетками.