Смачний пиріг з ягодами і крихтою – детальний рецепт приготування

Смачний пиріг з ягодами і крихтою - детальний рецепт приготування

Мені дуже подобається цей ніжний і ароматний десерт. Для ефектного вигляду додавайте яскраві ягоди. Відмінно підійде червона смородина, полуниця і малина. Посипаємо тісто крихтою і в кінці доповнюємо цукровою пудрою. Пиріг легкий, як пір’їнка, з затонулими в ньому соковитими ягодами. Ідеально підходить для післяобіднього сімейного чаювання. Рекомендую спробувати всім.

Необхідні продукти:

  • 400 гр ягід
  • 200 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 150 гр цукрової пудри
  • 200 гр борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача

Для крихти

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки цукрового піску

Як приготувати пиріг з ягодами і крихтою

1. В першу чергу готуємо крихту. Для цього об’єднуємо всі потрібні інгредієнти і добре перемішуємо. Після чого прибираємо в холодильник.

2. Тепер збиваємо розм’якшене вершкове масло, використовуючи міксер, до пишності. Після чого додаємо жовтки і цукрову пудру, не зупиняючись в процесі збивання.

3. Потім просіваємо в окрему ємність борошно і розпушувач. Перемішуємо і відправляємо в збиту масу. Доводимо до однорідного тіста.

4. Після чого, використовуючи міксер, збиваємо білки до міцних піків. Акуратно додаємо в підготовлене тісто і лопаткою перемішуємо.

5. Потім вимиваємо і обсушуємо ягоди. Половину присипаємо 1 чайною ложкою борошна і перекладаємо в тісто. Знову перемішуємо.

6. Тепер викладаємо тісто у форму для випічки і додаємо фрукти, які залишилися.

7. Присипаємо підготовленою крихтою і прибираємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.

8. Після закінчення потрібного часу наш пиріг готовий. Даємо йому охолонути і присипаємо цукровою пудрою.