Простий і смачний супчик до обіду. Він саме такий, як давали в садку. Суп сподобається і дорослим, і дітям. Простий в приготуванні, але дуже смачний.
Необхідні продукти
Для бульйону
- 1.5 літра води
- 1 куряча грудка
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 штуки картоплі
- 70 грам кореня селери
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Для галушок
- 6 столових ложок пшеничного борошна
- 100 мілілітрів молока або вершків
- 1 куряче яйце
- 10 грам вершкового масла
- пів пучка свіжої зелені
- сіль
Починаємо приготування
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе.
Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки.
Часник промиваємо і розчавлює ножем прям в шкірці. Картоплю нарізаємо кубиком.
До курячого філе кладемо картоплю, цибулю, моркву і часник. Варимо 10 хвилин.
У миску всипаємо борошно, додаємо вершки або молоко, вбиваємо куряче яйце, додаємо вершкове масло і подрібнену зелень.
Масу солимо і ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Через відведений час бульйон солимо і перчимо до смаку, варимо ще 5 хвилин.
З готового бульйону дістаємо всі овочі, крім картоплі.
Беремо чайну ложку і занурюємо в бульйон, трохи прогріваємо. Потім беремо нею трохи тіста і опускаємо в бульйон, виходить одна галушка. Таким чином робимо всі галушки. Варимо суп ще 5 хвилин і знімаємо суп з вогню. І все, можна подавати до столу.