Салат не тільки виходить смачним, а й красивим, якщо ви зробите його шарами у кільці. Головну роль у страві відіграють кальмари, тому запасіться ними заздалегідь.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе, 2 шт;
- кальмари, 400 г;
- цибуля, 1 шт;
- яйця, 4 шт.;
- рис, 50 г;
- сир, 200 г;
- майонез, сіль.
Процес приготування салату на святковий стіл
Кальмари відварюємо по 1-2 хвилини в кип’ятку, все залежить від розміру: маленькі по 1 хвилині, великі – по 2 хвилини і відразу виймаємо в холодну воду. Це допоможе швидко прибрати шкірку. Остуджуємо.
Рис та яйця, куряче м’ясо відварюємо та остуджуємо.
Цибулю ріжемо дрібним кубиком або тонкими півкільцями, заливаємо кип’ятком і віджимаємо, присипаємо дрібкою солі і цукру, переминаємо і даємо стекти зайвому соку.
Кальмари ріжемо тонкою соломкою. Сир натираємо на тертці.
Салат збираємо в кільці, над кожним шаром робимо сіточку з майонезу.
- Перший шар – майонез.
- Другий шар кальмари.
- Третій шар цибулі.
- Четвертий шар – терті жовтки.
- П’ятий шар – рис.
- Шостий шар – шматочки відвареного курячого м’яса.
- Сьомий шар – сир та зверху білок.
Накриваємо салат плівкою і відправляємо в холодильник настоюватись на кілька годин.
Виходить дуже цікава та оригінальна страва, такий салатик точно займе своє місце на вашому святковому столі.